Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Air up -'water met een smaak door geur', een goudeerlijke review (B)

Air up -‘water met een smaak door geur’, een goudeerlijke review

Author picture

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Je hebt er misschien wel eens van gehoord, van de ‘air up’. Of in ieder geval, er een reclame van gezien. Zo’n fles met een geurend ‘floepje’ (officieel term ‘geurpod’) erop. Je drinkt er gewoon kraanwater uit, maar omdat je bijvoorbeeld de geur van koffie ruikt, próef je ook echt koffie. Eigenlijk ben je gewoon je brein aan het manipuleren.

De vraag is: werkt het, hoe goed werkt het en is het allemaal echt de moeite en het geld waard?

Ziehier, mijn goudeerlijke review. Puur op eigen initiatief, om jou tegen een eventuele miskoop te beschermen.

Air up, werkt dat echt?!

Ik geloof dat ‘je brein je voor de gek kan houden’ en dat vind ik bijzonder fascinerend. Een van de hoogtepunten in Berlijn (Berlijn vond ik verder vreselijk) was het museum voor Optische Illusies en ik heb al jarenlang een crush op Victor Mids (dit staat ook echt op m’n verlanglijstje). Maar water drinken en door de geur de sensatie van smaak ervaren, daar kon ik met de pet niet bij.

Toch moet ik toegeven. Het werkt. Air up werkt écht. Toen ik de watermeloen-‘pod’ op de fles deed en slurpte, ervaarde ik de smaak van watermeloen en bij de bosvruchten-pod proefde ik echt bosvruchten. Niet zoals wanneer ik een dikke laag siroop in mijn glas water doe, maar het is absoluut wel aanwezig.

Air up – de nadelen

Omdat het werkt, had ik gehoopt dat er geen nadelen waren, maar helaas. Ik ga je bombarderen met argumenten waarom je ’em misschien toch niet zou willen hebben. Niet ‘omdat de eigenaar van air up mijn ex is en ik wraak wil nemen’ (voor zover ik weet is mijn ex niet de eigenaar, ik zal zo zijn LinkedIn checken), maar gewoon, omdat ik je wil behoeden voor de teleurstelling.

 • De geurpods vind ik vrij prijzig. Gemiddeld zo’n € 8,- voor 3 pods, waar je 15 liter ‘geurend water mee proeft’. Je zit zo aan een euro per dag. Heb je een lekker betaalde baan en maakt air up hét verschil tussen wel of niet voldoende drinken, dan is het dat vast waard. Maar ben je alleenstaande moeder met 4 kinderen die gewoon kraanwater vies vinden, dan tikt het toch flink aan.
 • Ze zijn ook nog eens verpakt met veel plastic. (Niet dat ik daar zelf altijd heel veel rekening mee hou, als dit het enige nadeel was, was het ze vergeven. Maar toch.)
 • Je kan de smaken niet (allemaal) eenmalig uitproberen waardoor er echt wel tegenvallers tussen zitten. (In mijn ogen was de perzikpod echt muf, alsof mijn water oud was.)
 • Air up laat DHL bezorgen en daar heb ik al een paar keer gedonder mee gehad. Dat werd dan wel weer opgelost, maar toch, het is gedoe.
 • De fles past niet in je standaard auto-beker-houder. Dat ga ik hopelijk oplossen met deze universele bekerhouder, maar ik betwijfel of dat nou echt ideaal is.
 • Het air up systeem werkt alleen als je de fles rechtop houdt, je moet dus echt uit het tuutje slurpen waardoor je eruit ziet als een volwassen baby.
 • Omdat ‘de geur te kunnen proeven’ moet je ook wat lucht inademen. Waardoor ik elke keer moet boeren.

Maar het aller-aller-aller slechtst:

DE DOP IS VRESELIJK. Echt vreselijk. Je moet ’em zo ongeveer met een elektrische schroevendraaier aandraaien om te voorkomen dat-ie lekt. En héb je ’em dan eindelijk lekvrij dicht, dan heb je de Hulk nodig om ’em weer open te maken. Ik lieg niet, dit is écht waardeloos.

Inmiddels gebruik ik de fles dus alleen maar thuis. Hoewel ik vanaf dag 1 merkte dat ik ’em echt stevig aan moest draaien (2x rond), is mijn favoriete werktas al 3 keer doorweekt geweest (thank god zat mijn laptop er niet in). Op de autostoel is het al 4 keer misgegaan en op de sportschool realiseerde ik me na 10 minuten ook dat iedereen me nakeek omdat ik een druipend spoor achterliet.

Helaas lijkt het erop dat ik geen uitzondering ben, in de comments op social media hebben meer mensen het erover.

Air up – de voordelen

 • Ik moet toegeven. Het werkt dus wel echt goed. Zeker met sommige smaken (sinasappel-vanille, SINASAPPEL-VANILLE!!!) is het slurpen uit die fles echt lekker.
 • De fles is enorm, er past 650 milliliter in. 3x vullen en leegdrinken en je hebt bijna je aanbevolen 2 liter water per dag op.
 • Er is erg veel keuze qua ‘smaken’ (of nouja; geuren dus) en air up bedenkt er ook elke keer nieuwe en originele smaken bij. Zo is er nu ‘lavendel-limonade’ en ‘virgin mojito’.
 • Logisch natuurlijk, maar toch het benadrukken waard: je drinkt alleen maar water. Het is dus hartstikke vegan en ook te gebruiken voor mensen met allergieën. En voor wie dat belangrijk vindt: het bevat 0 calorieën en is daarmee het meest calorie-arme drankje ter wereld.
Ervaring Air up -'water met een smaak door geur' (Blog)

Om af te sluiten

Werkt het? Ja. Vind ik het een aanrader? Meh, toch niet helemaal, er zijn wel echt veel nadelen. Wil je het lekker zelf ervaren, dan zeg ik: doen! Áls je bestelt, gebruik dan ook lekker mijn link, zodat je korting krijgt op je eerste bestelling bij air up. (Ik krijg dan ook korting als ik weer bestel, want ik verwacht toch wel dat ik ’em blijf gebruiken.)

Ik hoop dat je er wat aan had!

Houdoe en veel liefs,

Anne

P.S.

Totaaaaaal iets anders, maar binnenkort kan je weer meedoen aan mijn online trainingen! Eentje over ‘Beter Zingen in 10 Dagen’ en eentje over ‘Schaamteloos & Slim Spreken voor Vrouwen’. Je kan je hier op de lijst zetten, dan ontvang je gratis een mailtje als je ze weer kan bestellen. Verder komen er ‘livedagen’ aan, ook eentje rondom zingen en eentje rondom spreken. Die vind je hier, in de agenda!

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

0
Ga naar de reacties!x