Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Mondkapje, 2020, Augustus (bang)

Bang

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Het is 21 september, dik een half jaar nadat de corona-maatregelen van start gingen. Ik ben er al zo aangewend, maar tegelijkertijd ook zo bang. Afgelopen half uur tikte ik driftig op m’n telefoon aan een facebook-post. Toen ik het terug las, ontdekte ik dat het per ongeluk een mini-blog was geworden.. Dus hier is-ie, ook voor jullie:

Dag lieve mensen.

Even ter herinnering: er zijn heel veel mensen bang nu.

Bang om onderdeel te zijn van een bizar spel van de overheid. Of juist bang om bang te worden gemaakt door zogenaamde complottheorieën. Bang dat hun longen nooit meer zo worden als voor corona. Bang om ziek te worden door het dragen van mondkapjes. Om ziek te worden door het niet dragen van mondkapjes. Bang dat sommige artsen misschien minder betrouwbaar zouden kunnen zijn dan we altijd gedacht hadden. Of juist dat artsen die een bijdrage willen leveren, de mond wordt gesnoerd.

Mondkapje, 2020, Augustus (bang)

Bang om te niezen in een supermarkt. Bang om afhankelijk te worden van financiële steun vanuit de regering. Of juist om niet genoeg steun te krijgen vanuit de regering. Bang dat andere mensen zich niet aan de regels houden en daardoor de situatie erger maken. Bang dat, als iedereen zich zo strikt aan de regels houdt, dit ons juist zwakker maakt.

Ik ben ook bang.

Omdat ik het idee heb dat, wat ik ook doe, er mensen zijn die me naïef en dom vinden. Het lijkt alsof we het eigenlijk alleen maar verkeerd kan doen.

Bang omdat ik weet dat ik zelf moet uitzoeken hoe ik er allemaal over denk, dat ik zelf mijn eigen waarheid moet vormgeven, maar bang ben dat ik misschien fouten maak.

En bang, omdat ik niet weet hoe ik met het onderwerp om moet gaan zonder óf mijn kop in het zand te steken, óf er 24/7 mee bezig te zijn en al mijn energie erdoor op te laten slokken.

Mensen zijn bang.

Zorg voor jezelf. Zorg voor elkaar.

Liefs,

Anne

P.s.

Mijn weekoverzicht komt later. Hoewel mijn laptop vrijdag gerepareerd was, legde hij zondag weer het loodje. (Inmiddels staat-ie online.)

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

0
Ga naar de reacties!x