Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens leerde 2261 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. 🎤 zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als 🎙️Voice-Over en 🧜🏼‍♀️ Zingende Zeemeermin. In haar vrije tijd blogt ze over wat haar bezig houdt.
Binnen 3 seconden was haar probleem opgelost (blog)

Binnen 3 seconden was haar probleem opgelost

Author picture

Anne Ermens leerde 2261 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. 🎤 zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als 🎙️Voice-Over en 🧜🏼‍♀️ Zingende Zeemeermin. In haar vrije tijd blogt ze over wat haar bezig houdt.

Het was tijdens een van mijn eerste workshops ‘Ukelele & Zang voor beginners’. Ik informeerde naar de muzikale achtergrond van m’n deelnemers en vrijwel allemaal gaven ze een beetje gegeneerd aan ‘ja, ik heb wel een instrument in huis, maar dat ligt maar gewoon ergens op zolder stof te happen’. (Iets wat ikzelf trouwens ook helemaal herken, dus #noshame . Ik heb ook nog ergens een saxofoon en gitaar die onaangeraakt naar me lijken te roepen ‘waarom bespeel je me niet’ en ‘waarom maak je wel tijd voor B&B Vol Liefde, maar niet voor mij?’ Ehm. Omdat ik het blijkbaar vooral wil kúnnen, maar niet per se wil léren en dus niet zoveel zin heb om te oefenen. Daarom.) 

Marlies (niet haar echte naam) sloot af en haar verhaal was anders dan dat van de anderen: ‘ik heb al 2 jaar een ukelele en oefen ook regelmatig, met YouTube video’s. Maar ik krijg het maar niet voor elkaar. Het klinkt altijd stom, lelijk en vals en ik snap niet wat ik fout doe. Misschien is muziek gewoon niet voor me weggelegd…’

Het klonk alsof ze echt te maken had met een complex probleem. Misschien een neurologische ‘bug’ in haar brein waardoor ze haar vingers niet goed aan kon sturen ofzo. 

Kak. 

Ik kreeg het er een paar tellen warm van. Wat als ik haar niet zou kunnen helpen? Ik bedoel, ik ben geen neuroloog. En ik heb wel een Conservatoriumdiploma, maar geen Master in Ukelele. Niet dat dat bestaat, maar toch. 

(En voor de volledigheid: die workshops  zijn er niet om mensen te drillen de meest virtuoze en fenomenale muzikanten te worden. Ze zijn er om te zorgen dat meer mensen muziek maken. Dat mensen die daar stiekem van dromen, de drempel over durven en de eerste stappen zetten, zodat ze bij het kampvuur liedjes kunnen spelen, met hun kinderen kinderliedjes kunnen zingen aan het ontbijt of met kerst hun vrienden kunnen verrassen met een serenade.

Hoe dan ook. De workshop startte. Iedereen pakte diens vrolijk gekleurde ‘kleine gitaartje’ op en ik gluurde naar Marlies.

Ze had ‘em verkeerd om vast.

Marlies had TWEE JAAR LANG gefrustreerd geploeterd met YouTube video’s terwijl ze de hals van de ukelele naar de verkeerde kant had gehouden. En dan maakt het niet uit hoe muzikaal je gehoor is, hoe behendig je vingers zijn of hoeveel gevoel je in je timing stopt: als het instrument verkeerd om zit, zitten de snaren in de verkeerde volgorde en klinken de akkoorden voor geen meter.

Hoewel we – ik ook – vaak denken dat we tijd en geld besparen door dingen gratis van het internet te leren, besparen we soms juist meer tijd, geld, maar vooral ook veel meer frustratie, als we op tijd om hulp vragen, van iemand die echt met je meekijkt.

Houdoe en veel liefs,

Anne

P.S. Klinkt leuk he, Ukelele & Zang? Ik leer je minstens 5 liedjes in 1 avond (óók als je nog geen muzikale ervaring hebt).  

  • Vrijdag 13 oktober, 19.30, thema Kinderliedjes
  • Vrijdag 24 november, 19.30, thema Kerstliedjes
  • Vrijdag 1 december, 19.30, thema Kerstliedjes
  • Vrijdag 19 januari, 19.30, thema Kampvuurliedjes
  • Vrijdag 2 februari, 19.30 thema Kinderliedjes

Bang dat het te moeilijk is? Niet nodig. Want Karin zei: ‘het was echt FANTASTISCH! Wat ben jij een leuke docent! Jij bent echt zooooo leuk, grappig en goed in moeilijke dingen makkelijk maken!’

Per workshop zijn er maximaal 10 plekken beschikbaar. De prijs gaat omhoog naar € 58,- maar je kan nu pre-orderen voor maar € 48,-.

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen of spreken, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

+ Nieuw en GRATIS voor jou:

 

Reacties

Reageer je voor het eerst? Dan keur ik je bericht handmatig goed. Het kan dan 48 uur duren voordat je ’em hieronder ziet staan.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Zoek op categorie:
Zoek op maand:
0
Ga naar de reacties!x

Hooooi!

Ik ben in december aan het knutselen aan m’n site. Mocht iets ineens onleesbaar zijn omdat ik de kleuren nog niet goed heb gezet, mail me dan gerust je vragen via info@anne-ermens.com!

Houdoe en liefs!

Anne Ermens