Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Mondkapje, Wat een geluk, Corona

Wat een geluk

Author picture

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Ik gluur onder mijn wimpers door naar mijn vriend. Tevreden zit hij tv te kijken, de afstandsbediening in zijn hand. Kroepoek, de kat, slaapt ondertussen. Op de verwarming, met haar pootjes onder de kaarsenhouder uitgestoken, alsof ze bij de manicure zit. Op mijn schoot ligt het boek ‘Coronakronieken‘, dat ik tijdens de eerste lockdown kocht, als een vreemd soort souvenir voor een periode waarvan we toen nog niet wisten – en nu nog steeds niet weten – hoe lang-ie gaat duren.

In huis is voldoende eten, wc papier en handzeep. Maar bovenal is er liefde. Veiligheid. Hoop. Vertrouwen.

‘Wat een geluk hebben we’, denk ik. ‘Wat een geluk dat de gevolgen van het virus ons maar zo weinig geraakt hebben. Dat we geen werknemers hebben die doorbetaald moeten worden, dat de overheid een beetje voor ons heeft gezorgd toen dat nodig was. Dat we door de lockdown niet gek werden omdat we op elkaars lip zaten, maar juist hebben mogen ontdekken hoe heerlijk het is om samen te mogen leven.

Wat een geluk dat we in Nederland leven, waar ik als vrouw niet werd opgeroepen om ‘niet te zeuren en make-up te dragen’, zoals in Maleisië wel werd gevraagd. Dat ik leef in een land waar mensen misschien lachen om mijn liefde voor mijn kat, maar ze niet proberen haar te vergiftigen omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze de ziekte verspreidt, zoals ze in Libanon geloofden. Het Nederland waarin ik weliswaar ook steeds gefrustreerder raak en verlang naar een leven waarin ik weer een terrasje kan pakken, mijn vrienden en familie kan knuffelen en luidkeels met meerdere mensen rondom mijn piano kan gaan staan zingen, maar waarin de kerken nog niet zijn gevuld met lichamen, zoals eerder in Italië het geval was.

Wat een geluk. Dat het soms bijna lijkt alsof corona inderdaad nep is, omdat al mijn vrienden en familie nog in goede gezondheid zijn. Dat ik nog niet eens kokhalzend een wattenstaafje in m’n gezicht geduwd heb gekregen. Dat ik uitkijk naar een avondje in een restaurant, of een opknapbeurt bij de kapper, maar ik niet in grote problemen kom als ze nóg langer dicht moeten blijven.

Maar bovenal. Wat een geluk dat, als ik in mijn vertrouwde hoekje op de bank zit, met mijn vriend in de andere hoek, kaarsjes aan en mijn telefoon uit, het lijkt alsof corona helemaal niet bestaat. Dat ademen hier niet gevaarlijk lijkt te zijn en kroelen geen misdaad, maar een vanzelfsprekendheid is.

Anne

P.S. 1

Mocht je het woord ‘kroelen’ niet kennen, dat betekent ‘knuffelen’. Het is Brabants denk ik.

P.S. 2

Dat mondkapje? Heeft de zus van mijn vriend gemaakt, leuk he?! (Waarom ik het op een soort nep-bonten kleedje heb gefotografeerd is me een raadsel, maar fotografie is niet helemaal mijn ding.)

P.S. 3

Mis je mijn weekoverzichten? Ben ik mee gestopt! Hier lees je er meer over!

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Joke
Joke
11 januari 2021 20:55

Fijn dat je ons nog wel zo af en toe laat deelnemen aan jou leven. Ook in Klarenbeek kennen wij het woord kroelen en dat doen wij hier ook nog regelmatig ondanks (of zal het dankzij zijn) 43 jaar huwelijk.
Gr. Joke

johanna
johanna
12 januari 2021 14:18

Leuke post. Aan de ene kant ben ik ook gelukkig met wat we hebben, liefde, vertrouwdheid etc. maar aan de andere kant ben ik ook bang voor de toekomst. De gevolgen van de problemen van de zelfstandige, die nu dicht moeten. Zal er niet een grotere kloof tussen lager en hoger opgeleide ontstaan? Tussen nederlanders en buitenlanders? Gewoon omdat dat kosten van de pandemie niet gelijk verdeeld zijn over alle mensen. En dat zaait haat. Daar ben ik bang voor. Ook hier in het “zekere” Zwitserland. Een samenleving opbouwen duurt jaren, het kapot maken maar heel kort. Succes

Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

5
0
Ga naar de reacties!x