Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Corona, Wat doen we ermee, Photo by Jake Bradley on Unsplash

Corona: Wat doen we ermee?

Author picture

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Het is 13 Maart 2020. Vrijdag de 13e.

En de hele wereld is in rep en roer.

Als ik social media open, word ik overspoeld door berichten van bezorgde mensen. Muzikanten, die in paniek zijn omdat ze inkomen mislopen vanwege gecancelde optredens. Kleine ondernemers, die al dagenlang geen klanten in hun winkels hebben gehad.

Mijn nieuwe nichtjes, die afgelopen dinsdag zijn geboren, zijn alleen nog maar door hun vader bezocht. Ze liggen in het ziekenhuis, in Breda, en niemand mag erbij.

Het spelweekend van Prison Escape volgende week is afgeblazen. Morgen beslis ik wat ik doe met de zanglessen en de workshop die ik volgende week zou geven. Allemaal werkzaamheden waar ik me op had verheugd, en daarnaast ook de werkzaamheden die ervoor zorgen dat ik mijn huur kan betalen en Kroepoek kan voorzien van haar o-zo-geliefde brokjes.

Negen maanden na Corona

Over 9 maanden is het December en worden we weer met jaaroverzichten om de oren geslagen. Het kan niet anders dan dat, naast het liefdesleven van Bridget & André, ook Corona hier enorm aanwezig zal zijn.

Er zullen mensen zijn die dan met tranen in hun ogen denken aan de bruiloft die ze hebben moeten verplaatsen. Mensen die met een verbeten gezicht denken aan de studievertraging die ze hebben opgelopen vanwege tentamens die verschoven zijn. En ja, er zullen zelfs gevallen zijn van mensen die zullen denken aan diegenen die zij verloren zijn.

Corona, Wat doen we ermee, Photo by Jake Bradley on Unsplash

Wat doet de rest?

De vraag is. Wat doet de rest?

Ik hoop dat het grootste deel van de mensen terugdenkt aan Corona, alsof het een mogelijkheid was.

Dat jonge gezinnen elkaar stralend aankijken en terugdenken aan die weken waarin ze ineens zoveel tijd hadden om uitgebreid samen te ontbijten, omdat papa en mama thuis moesten werken.

Dat alle mensen die tegen een burn-out aan zaten, opgelucht glimlachen, omdat ze eindelijk wat meer tijd hadden om aan te pakken waar ze mee worstelden.

Ik hoop dat al die acteurs en muzikanten in mijn omgeving, me trots uitnodigen voor hun nieuwe voorstellingen, de voorstellingen die ze al jaren wilden schrijven, maar waar nooit tijd voor was.

Tijd en Geld

Tijd is geld. En dus is geld ook tijd. Misschien neemt Corona geld van ons af, maar we krijgen er tijd voor terug. Tijd waar we in onze ‘hoe-gaat-het-met-jou-ja-goed-maar-druk-druk-druk-maatschappij’ volgens mij al jaren behoefte aan hebben.

Maak er gebruik van!

(Inmiddels heb ik ook een blog geschreven met 50 tips voor dingen die je kan doen dankzij Corona.)

Liefs,

Anne

P.S.

De hele toestand triggert iets in mij waardoor ik ineens nóg meer ideeën heb dan normaal. Wil je op de hoogte blijven van de boeken die ik deze week wellicht ga schrijven, de podcasts die ik misschien ga opnemen, of de online zanglessen die ik waarschijnlijk ga geven? Je kan terecht op mijn Instagramaccount, Facebookpagina, of je inschrijven voor mijn nieuwsbrief.

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

1
0
Ga naar de reacties!x