Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Crisis van 2019, Depressief, Photo by Yuris Alhumaydy on Unsplash

De Crisis van 2019

Author picture

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Het klinkt bijna als een hoofdstuk uit een geschiedenisboek. ‘De crisis van 2019’. Alsof de hele samenleving ten onder ging. Maar nee, zo erg is het gelukkig niet.

Als je geen zin hebt om te lezen kan je ook even deze video bekijken.
Het gaat over mijn crisis

De zomer van 2019 was een heftige tijd. Het ging niet echt goed met mij. Of eerder, andersom, het ging echt niet goed met mij.

Daar schreef ik over.

Het waren warrige blogs, waarin soms op theatrale wijze duidelijk werd dat ik niet bepaald stralend in het leven stond. Maar ik wilde schrijven. Omdat ik mezelf wilde dwingen er bewust mee om te gaan en vooral: om het op te lossen.

Maar nog meer dan dat, omdat ik ergens hoopte dat ik de verhalen op een dag kon delen. Zodat anderen er iets aan zouden kunnen hebben. Zodat mensen weten dat het beter wordt, ook als ze denken dat ze nooit meer vrolijk worden. En zodat mensen weten dat ze niet de enigen zijn die spontaan instorten als er een weg is afgezet, gewoon omdat het de zoveelste tegenslag is die ze er niet meer bij kunnen hebben.

Even een advertentie tussendoor.

Waarom nu pas

Ik ben overal en altijd een voorstander van eerlijk zijn. Offline en online. Tegelijkertijd ben ik me ervan bewust dat iedereen alles kan lezen. En eigenlijk vind ik dat geen probleem, tenzij ik denk dat het mijn werk in gevaar kan brengen.

En daar was ik bang voor. Ik was net gestart met mijn lespraktijk in Breda en, hoewel ik een mooie disclaimer schreef over mijn blogs, was ik toch bang. Dat mensen een verkeerd beeld van me zouden krijgen, zouden denken dat ik in mijn werk niet goed zou functioneren omdat ik persoonlijk in de knoop zaten. Ik was bang voor de kans dat mensen daardoor liever niet met me zouden werken.

Gelukkig kan ik nu zeggen: het gaat goed.

Ik ben behoorlijk uit de knoop. En ik ben er dus hartstikke klaar voor om het wachtwoord van al die beveiligde blogs te halen. Ik heb geen zin meer dat te verstoppen. Er wordt al zoveel verstopt en de wereld wordt daat alleen maar ingewikkelder van.

En dus zie je daarom hieronder een overzicht van alle blogs in de categorie: ‘De Crisis van 2019’. Als je op de link klinkt, opent die automatisch in een nieuw venster. Op die manier kan je alles in chronologische volgorde lezen, mocht je daar zin in hebben.

Daar gaan we dan

Deel 1, Waarin ik eigenlijk gewoon instort

Deel 2, Waarin ik ongeduldig de eerste stappen naar verbetering zet

Deel 3, Waarin ik elke categorie van het leven even onder de loep neem

Deel 4, Waarin ik in paniek ben en zoek naar een zelfhulpboek

Deel 5, Waarin ik vertel over een inzicht op ‘Mannengebied’

Deel 6, Waarin ik alles eigenlijk gewoon heel erg moeilijk vind

Deel 7, Waarin ik een Trouwjurk koop

Deel 8, Waarin het gaat over Dood willen

Deel 9, Waarin het gaat over Levensvragen

Deel 10, Waarin ik boos ben op Romantiek en Sprookjes

Deel 11, Waarin ik tegen de Goden praat en de crisis afsluit

Goh…

Als ik het zo op een rijtje zie staan dan vind ik dat niet niks. Ik denk dat jullie nu officieel alles van me weten. Het is een bizar idee dat eventuele dates, leerlingen, opdrachtgevers, iedereen eigenlijk, alles van me kan lezen. Maar eigenlijk voel ik me er prima bij. Ik heb niks te verliezen.

Liefs,

Anne

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Sanne
29 december 2019 12:34

Je blog, verhalen en alles wat je hebt meegemaakt is onderdeel van jouw. Ik heb ook soms wel bang wat gaan mensen van mij denken.

Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

2
0
Ga naar de reacties!x