Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
De dag dat mijn collega’s optredens verzonnen om succesvol te lijken (blog)

De dag dat mijn collega’s optredens verzonnen om succesvol te lijken

Author picture

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Deze blog kan je ook beluisteren als podcast of bekijken als video.

Razendsnel gleden mijn dikke worstvingertjes over m’n touchscreen. Waarom had niemand me dit verteld? Hoe zouden ze dat hebben gedaan als ik het niet op de website had gezien en ze ineens zonder mij op moesten treden? We hadden toch een soort protocol bij nieuwe optredens?

In een poging om als een kalme en volwassen professional over te komen, haalde ik het grootste en temperamentvolste gedeelte van mijn berichtje weg, zodat er een vriendelijke en concrete vraag overbleef:

‘Ha allemaal, ik zie net op de website dat er allemaal optredens in de agenda staan, maar die zijn bij mij niet bekend. Wat is daar misgegaan?’

Het waren nep-optredens. NEPOPTREDENS! Mijn collega’s hadden een strategie bedacht waarbij we neppe optredens op de website zouden zetten, zodat we nog succesvoller zouden lijken en we daardoor nog meer échte boekingen zouden krijgen.

Gadverdamme. De leugen voelde als een soort plakkerige, stinkende stroop om mijn aura heen. Ik wilde me wassen, schrobben, poetsen, mijn ziel van mijn part in een ton met zoutzuur laten weken tot er niks meer van al die oplichterij overbleef.

Het was een van de eerste keren dat ik ervaarde hoeveel nep er eigenlijk is. Niet veel later zag ik bij een andere act waar ik in zong, neppe reviews van neppe klanten die niet bestonden. Dat had het evenementenbureau bedacht, omdat we pas net op hun site stonden en er dus nog geen echte reviews waren. Het was in dezelfde periode waarin ik ontdekte dat het bij een bekend tv-programma helemaal niet ‘alleen om je stem ging’, maar je bij je aanmelding al in moest vullen ‘wat het heftigste was dat je ooit mee had gemaakt’, omdat dat misschien wel lekkere dramatische tv op kon leveren. Ik leerde zelfs dat het mogelijk was om live autotune – een soort photoshop voor je stem – te gebruiken, waardoor je valse noten in een live optreden als sneeuw voor de zon verdwenen.

Mijn goedgelovige hart zal nooit meer hetzelfde zijn. En da’s soms best handig. Want sindsdien vergelijk ik me niet meer.

Ik weet inmiddels, de mooie jurken op Instagram kunnen ook gewoon gehuurd zijn. Die 10K omzet? Daar blijft misschien maar € 1000,- winst van over, als je de hoge advertentiekosten eraf trekt. En als iemand ‘bekend is van tv’, hoeft dat niet te betekenen dat-ie een eigen programma had, maar zat-ie misschien ooit een keer in het publiek op de achtergrond bij ‘De Wereld Draait Door’.

Jordan Peterson – die ik verder ook niet ken – zegt: “Vergelijk jezelf met wie je gisteren was, niet met wie iemand anders vandaag is.”

Ik zeg bij dezen: “Vergelijk jezelf met wie je gisteren was, niet met wie iemand anders vandaag lijkt te zijn.

Enne, nog even over die nepreviews:

Ik heb die dus niet. Al mijn reviews zijn oprechte meningen van mensen die echt bestaan. Zoals die van Theo, die over mijn zangavond zei:

“Een topavond, ik heb genoten en me geen seconde verveeld. Anne weet de groep echt ‘op te tillen’, een vakvrouw pur sang.”

Of die van Lucy, die over de workshop Ukelele & Zang schreef:

“Heerlijk, helder, fijn, fris, speels, super leerzaam en gezellig. Het heeft aan alle verwachtingen voldaan. Anne’s workshop is een aanrader!”

Het is natuurlijk geen toeval dat ik je dat nog even wilde laten weten, want vrijdag 16 september 2022 is er weer een zangavond, dit keer met als thema ‘Musical’. De dag erna, 17 september 2022 geef ik weer een workshop Ukelele & Zang. Voor beide dagen zijn er nog plaatsen beschikbaar, leuk als je erbij bent of iemand naar me doorverwijst!

Houdoe en veel liefs,

Anne

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

 

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Theo Vaes
Theo Vaes
8 september 2022 22:29

Weer een ‘echte’ overdenking en opkikker. Echt waar 🙂 En daarom ga ik volgende week weer naar zo’n topavond. Meer dan echt en oprecht ontmoeten en genieten

Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

2
0
Ga naar de reacties!x