Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
De 'Hier-pieker-ik-s'nachts-over-lijst', Photo by Aron Visuals on Unsplash

De ‘Hier-pieker-ik-s’nachts-over-lijst’

Author picture

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Ik kon niet slapen en vond het weer eens hoogste tijd voor een blogje. (Wilde er niet wéér zoveel tijd tussen laten zitten.) In mijn blogprogramma staat een enorme rits aan concepten: zo wil ik eindelijk eens het verhaal afmaken over die keer dat ik met 6 Turkse mannen zat te eten en ook eens de blog schrijven over dit boek wat ik zo tof vond. Maar eerlijk gezegd ben ik nogal onrustig en denk ik niet dat ik verder kom dan deze lijst.

Het fijne van dit lijstje

Ik heb eigenlijk geen echte grote problemen. Hoewel ik liever slaap dan pieker, is het wel echt een luxe dat ik over dit soort dingen – kuch, voornamelijk mezelf – kan nadenken en me geen echte zorgen hoef te maken over de mensen die ik liefheb of over grote problemen van mezelf.

Goed. Hier is-tie.

De ‘Hier-pieker-ik-s’nachts-over-lijst’

 • Zal ik voor een nieuw project gaan werken met investeerders en dan grote risico’s nemen maar tegelijkertijd de kans creëren dat iets heel groot kan worden?
 • Hoe zou het met Dotan gaan?
 • In hoeverre is het slecht dat ik eerst voor mezelf wil zorgen en een comfortabel(er) leven wil leiden en dán pas tijd vrij wil maken om als vrijwilliger te kunnen werken bij de Kindertelefoon of Voorleesexpres?
 • Scheer ik mijn benen omdat ik dat mooi vind, omdat de maatschappij het verwacht? Als iedereen nu stopt met benen scheren, wat zou ik dan doen?
 • Zou Anita Meyer deze blog ook hebben gelezen?
 • Waarom horen we niks meer over de man die jaren geleden het NOS journaal onderbrak? Waar is hij, hoe gaat het met hem, hoe kijkt-ie terug op die gebeurtenis?
 • Zal ik een ‘verzwaringsdeken’ kopen? Ze zeggen dat mensen met ADHD dan sneller inslapen. Of is dat weer zo’n bullshitverhaal waar ik intrap?
 • Zou Kroepoek gelukkig zijn?
 • Hoeveel lezers zou ik nodig hebben voordat een verzwarings-dekens-bedrijf mij sponsort en ik zo’n deken kan uitproberen?
 • Zou een Vision-Board echt werken?
 • Ik wil een logopediste vragen me te helpen met een ‘Martin Morero’-achtig accent voor de voorstelling van de Zeemeerminnen die ik volgende maand moet spelen. Gewoon omdat ik dat een toffe toevoeging vind. Maar voorlopig staat die voorstelling maar 1x op mijn planning. Vind ik mezelf een briljante en gemotiveerde ondernemer als ik daar allemaal uren in ga steken, of vind ik mezelf dan eigenlijk een domme ondernemer die niet-rendabele keuzes maakt?
Zo klinkt Martin Morero, mocht je ’em nog niet kennen.
The list continues…
 • Zou morgen mijn ondergoed wel droog genoeg zijn, of moet ik voor de zoveelste keer dit jaar weer m’n bikini onder mijn kleren aan?
 • Als ik nou gewoon stop met alle social media en 10 mensen uitkies waar ik mee omga, die dan echt extreem goede vrienden worden, hoe zou dat dan zijn?
 • Zou Kroepoek over 15 jaar nog leven? En zou ik dan misschien toch kinderen hebben en zou dat dan goed gaan? Want tot nu toe blaast ze naar alle kinderen en ik zou Kroepoek nooit wegdoen, dus in dat geval heb ik een probleem in de toekomst.
 • Als ik tijdens een avondje bij vrienden met kinderen al 5 minuten langer op de WC blijf zitten, gewoon om even rust te hebben, ben ik dan überhaupt ooit in staat een goede moeder te worden?
 • Hoe gaat het nu met die Maria Mosterd, en wat was er nou echt waar van haar boek?
 • Welke kerstliedjes zouden de deelnemers van mijn beginnerscursus zang ‘The Christmas Edition’ leuk vinden?
 • Als mensen die je letterlijk vraagt: ‘laat je alsjeblieft wat van je horen, je doet anders en ik vraag me af of ik iets verkeerd heb gedaan’, daar niet of niet inhoudelijk op reageren, wat moet je dan doen?
 • Waarom heb ik na 1,5 maand gezond leven mijn sixpack nog niet terug?
 • Ben ik in staat om binnenkort een Pepernoten-buffet te doen, daar extreem van te genieten en daarna weer op gezonde voet verder te leven?
 • Zouden Koning Willem-Alexander en Maxima lepeltje-lepeltje liggen als ze slapen? En zouden ze dan een met-goud-geborduurde pyjama aanhebben? Zou de koning snurken? En zou ze hem dan een stomp geven?

Tot zover het kijkje in mijn hersenen. Ik klap mijn laptop dicht, zet nog een kop thee en dan komt er vast een moment dat ik in slaap kukel. Welterusten!

Liefs,

Anne

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Desirée
Desirée
24 oktober 2019 23:55

Door mijn hoofd spoken ook altijd vragen die niemand anders stelt. Willen andere mensen het ook weten maar nemen ze de moeite niet om de vraag te stellen ? Of denk ik op een andere manier over bepaalde zaken, zodat andere mensen niet dezelfde vraag hebben ?

Vroeger kreeg ik vaak als antwoord “ dat weet ik ook niet. Je kunt niet alles weten, soms is het gewoon zo “ . En een dergelijk antwoord roept natuurlijk altijd meer vragen op , zoals Waarom of waarom niet ?

Jack
Jack
25 oktober 2019 00:25

Anne, dankjewel. Ik wil net gaan slapen en ik denk dat er geen beter ontspanningsmiddel is dan zo’n blog.
Voor de statistieken laat ik je weten dat deze koning:
a. Regelmatig lepeltje/lepeltje gaat slapen
b. Geen goud-geborduurde pyjama aan heeft
c. Soms snurkt
d. En dan soms een stomp of een stamp krijgt van zijn Koningin

Welterusten.

Jack

Joke
Joke
26 oktober 2019 11:45

Hi, hi, wat een spoken in jou hoofd. Mijn spook is op dit moment, ga ik mijn tekst niet vergeten morgen op het 55+ songfestival en als ik toch eens door mag gaan kom ik maar zo op het podium in de “La Mar” te staan. Bibber, bibber.
Even voor de goede orde blijf gezond leven maar ga niet voor een Six-Pack. Heel veel mensen, waaronder ik, vinden dit echt niet mooi. Van een beetje vet blijft je huid veel langer mooi en jong.

Eet smakelijk en blijf de spoken volgen.

Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

5
0
Ga naar de reacties!x