Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zangles en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk en optredens) . Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Blog Anne Ermens, Photo by Kaitlyn Baker on Unsplash

De Zeik

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zangles en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk en optredens) . Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Ik ben over de zeik.

Vanmiddag liep ik na het lesgeven uit school naar de parkeerplaats. Er stonden zoals vaker een aantal leerlingen net buiten het schoolplein. Nu ben ik wel wat gewend aan scheldwoorden en ‘stoer’ gedrag, maar dit was een en al ‘kanker’ voor en ‘kanker’ na. Nadat het ene meisje naar het andere riep: “Hou je bek kankerhoer”, kon ik het niet laten me ermee te bemoeien.

“Meiden, kan het misschien wat minder?”

Nou nee. Het kon niet wat minder. Met een arrogante blik, alsof ik een vieze vaatdoek was,  kreeg ik mijn antwoord.

“Heb ik jou wat gevraagd?!?!”

Ik weet niet wat ik mompelde, maar ik was onder de indruk. Dus ik heb de hele 70-minuten-durende reis naar huis zitten piekeren.

Wat waren de opties geweest in dit geval, en hoe zou het zijn uitgepakt.

1. Negeren: Ik bemoei me er überhaupt niet mee, laat het los en rij naar huis.

Kans op slagen: 0%, ik kan dat niet loslaten! Ik vind het een stom idee dat ik maar moet accepteren ‘dat mensen zo zijn en je daar niks aan kan veranderen’ . Ik wil er wél iets aan veranderen!

2. Autoritair ‘juf’ doen: ermee bemoeien en na haar “Heb ik jou wat gevraagd?!?!” haar naam en klas vragen, en het verder overlaten aan de school.

Kans op slagen: 10% kans dat ik haar vriendinnen zou horen fluisteren “Shit, ze is een docent.” en de dame in kwestie haar excuses aanbiedt. En 90% kans dat ze zegt “Dat gaat jou geen reet aan trut”. En dan sta ik alsnog met mijn mond vol tanden. (Ik ben helaas niet groot en sterk genoeg om haar over m’n schouder te gooien en naar de conciërge te brengen.)

3. In de war zijn: precies wat ik heb gedaan.

Kans op slagen: 0%. En nu ben ik voor de buitenwereld dus het ‘meisje-of-is-het-een-docent-of-stagiar’ die het even niet meer wist.

Voor de duidelijkheid, het is rot, maar ik lig er niet wakker van. Ik weet dat de wereld en de mensen soms harder zijn dan ik zou willen. Maar ik weiger om te doen of dat normaal is. En ja, dat zal me vast nog wat schokkende en teleurstellende momenten opleveren in de toekomst. Liever gevoelig, hoopvol en een beetje naïef, dan hard en negatief. (Maar een beetje middenweg zou misschien wel fijn zijn.)

Laten we hopen dat Karma inderdaad ‘een bitch’ is, en dit meisje binnenkort een lekkere voedselvergiftiging heeft en 3 dagen op de wc zit.

Liefs,

Anne

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Zin in meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 100 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn blogs, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes? Kan gewoon! Meld je hier aan voor m’n nieuwsbrief!

Bloggen, laptop, Anne Ermens
Meer Anne in je leven?
Meer Anne in je leven?

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken, iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt of zingt op je bruiloft? Bekijk dan mijn website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je zo'n 100 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn blogs, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes? Kan gewoon! Meld je hier aan voor m'n nieuwsbrief!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Geen zorgen dus, wanneer het lijkt alsof je reactie niet geplaatst wordt!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Afgelopen tijd schreef ik:

0
Ga naar reacties!x