Profielfoto Anne Ermens
Anne Ermens werkt als zangeres & vocal coach en schrijft blogs. Niet alleen over zingen en ondernemen, maar over alles wat haar bezighoudt.
Dit gebruik ik allemaal voor mijn website, marketing en social media.

Dit gebruik ik allemaal voor mijn website, marketing en social media.

Anne Ermens werkt als zangeres & vocal coach en schrijft blogs. Niet alleen over zingen en ondernemen, maar over alles wat haar bezighoudt.

Aangezien me vaak wordt gevraagd ‘hoe ik dit allemaal doe’, leek het me handig om een lijstje te maken met een overzicht van alles wat ik gebruik voor mijn website, marketing en social media. Komt-ie:

Wat ik gebruik voor mijn website, nieuwsbrief en Social media

 • Mijn gehele website (en alle andere websites die ik beheer), zijn gemaakt met ‘Elementor’ voor WordPress. Ik ben er dolblij mee en stap denk ik nooit meer over naar iets anders. Of het makkelijk werkt, durf ik niet te zeggen: voor mij wel, maar ik begon in 2010 al met websites maken, dus heb al wat ervaring. Voor een website betaal je zo’n € 45,- voor Elementor.
 • Mijn webshop is – zoals de meeste webshops op internet – gemaakt met ‘Woocommerce‘. Wat voor mij helemaal geweldig is, is dat ik mijn boekhoudsoftware eraan heb gekoppeld via deze plugin. Daardoor krijgt de klant automatisch een factuur en wordt diezelfde factuur automatisch in mijn administratie gezet. (Hiervoor gebruik ik dan weer ‘Moneybird’, via deze link kan je die boekhoudsoftware 120 dagen gratis proberen.)
 • Voor het online inplannen van de zanglessen maak ik nu nog gebruik van Bookly. (Maar als je een flink budget hebt, verwacht ik dat er gebruiksvriendelijkere plugins zijn.
 • Mijn nieuwsbrieven verstuur ik via ‘Mailchimp‘. Hier heb ik momenteel nog een gratis account, dat ga ik binnenkort uitbreiden als ik wat meer functies wil gebruiken.
 • Ik plan niks in op social media. Dat onstaat allemaal op het moment zelf. Ik kan je dus geen plan-apps aanraden.

Wat ik gebruik voor mijn beeldmateriaal

 • Vrijwel alles wat er ‘gedesigned‘ uitziet, zoals flyers, banners en dergelijke, is gemaakt met ‘Canva‘. Er is een gratis versie, maar ik betaal € 109,99 per jaar om van alle functies gebruik te maken. (Via deze link kan je alle functies 30 dagen gratis proberen, als je wil.)
 • Mijn foto’s bewerk ik vrijwel niet. Hooguit zet ik de helderheid wat hoger in de standaard ‘foto’s’ app op mijn telefoon. Ik ben fel tegen het veranderen van gezichten en lichamen en gebruik dus geen photoshop of facetune.
 • Zie je een video voorbij komen, dan is deze waarschijnlijk gemaakt in ‘iMovie’. Die software is gratis, maar dan moet je wel een Apple computer hebben. (En die kost dan helaas wel weer ongeveer een jaarsalaris.) Sommige video’s edit ik ook met een app, genaamd‘Perfect Video’ voor iPhone. Kostte ongeveer € 5,- en werkt een stuk makkelijker dan de ‘gewone’ bewerkingsapp op mijn telefoon.
 • Heb ik iets ondertiteld, dan kan je ervan uitgaan dat ik de app ‘Add Subtitles‘ heb gebruikt. Voor € 4,- gebruik je ’em een maand. Ik ben nog niet extreem enthousiast eerlijk gezegd.
 • In een ver verleden heb ik een keer een autocue app gebruikt, dat was ‘Telepromter‘. Er is een gratis versie en er zijn ook abonnementen, denk dat ik er destijds € 10,- voor heb betaald.
 • Voor de gifjes heb ik gebruik gemaakt van dat green screen, giphy.com en unscreen.com. Bij die laatste nam ik tijdelijk een betaald account van zo’n € 10,- per maand om alle achtergronden te verwijderen en filmbestanden om te zetten naar .gif bestanden. (Waarschijnlijk komt er nog een blog met uitleg over hoe ik dat allemaal heb geregeld.)

Welke spullen ik gebruik

 • Ik ben heel erg enthousiast gebruiker van mijn ‘green screen’. Die ik heb, is niet meer verkrijgbaar, maar dit is een zelfde soort. Kost rond de € 150,-.
 • Omdat ik geen zin heb om op andere mensen te wachten, film en fotografeer ik veel zelf. Da’s lastig als je zelf op beeld moet komen en daarom maak ik gebruik van statieven. Ik heb er een stuk of zes (één in de auto, op het werk, thuis, in mijn tas) en de meeste zijn van ‘Hama‘. Ook heb ik een aantal kleine statieven met afstandsbediening, zodat ik via bluetooth mijn camera kan bedienen. Kosten liggen tussen de € 20,- en € 50,-.
 • Ik ben nog geen held met belichting van mijn foto’s en video, maar heb het idee dat het steeds beter wordt sinds ik een ringlamp en een daglichtlamp gebruik. Kosten allebei ergens tussen de € 40,- en € 120,-.
 • Alles wat ik doe, doe ik op Apple. Momenteel gebruik ik een iPad ProiPhone 11 en een MacBook Pro. Hoewel ik het aanraad, kost het een vermogen. Voor mij is er geen weg meer terug. Red jezelf nu het nog kan.

Hehe, poehpoeh, nounou.

Dit was de lijst! Ik hoop dat je ermee geholpen bent!

Heb je nog vragen, stel ze dan gerust in de reacties. Heb je specifiek vragen over hoe jij iets moet doen met jouw eigen website, stel je vraag dan…uhm..aan een échte webdesigner. Want ook al ben ik supertrots op wat ik allemaal maak, het is allemaal gebaseerd op bloed, zweet, tranen en nachten doorhalen. Dat vind ik leuk en helemaal de moeite waard, maar er zijn vast mensen die het sneller en slimmer kunnen. Dan kan ik in de tussentijd mijn gewone werk doen. (Daarover lees je hier meer.)

Houdoe en veel liefs!

Anne

Meer Anne in je leven?
Meer Anne in je leven?

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken, iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt of zingt op je bruiloft? Bekijk dan mijn website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je zo'n 100 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn blogs, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes? Kan gewoon! Meld je hier aan voor m'n nieuwsbrief!

Reacties

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Afgelopen tijd schreef ik:

test

test

0
Ga naar reacties!x