Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Enquête, Formulier, de Uitslag van de vragen die ik stelde in 2018

Enquête 2018 – De Uitslag

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

In 2018 hield ik een enquête en nadat jullie de moeite hadden genomen om ’em in te vullen, leek het me wel gepast om er nog even op terug te komen. Daar gaan we.

De enquête – je kan ’em inmiddels niet meer invullen – bestond uit allerlei vragen die gewoon interessant zijn om te weten voor mij, zoals of jullie vinden dat er iets verbeterd moet worden aan bijvoorbeeld de lay-out van mijn blog. En eerlijk? Ik moet bekennen dat ik het best een beetje in mijn broek deed van de spanning .

Want…

…er is een ding dat ik me echt al vanaf de eerste blog heb afgevraagd. Iets wat me eerlijk gezegd zelfs wel eens wakker heeft gehouden. Me bijna heeft doen besluiten die hele blog van het internet af te halen. En dat was de vraag: “Zou anneover.nl je kunnen beïnvloeden in je mening over Anne haar werk als zangeres en zangdocent?”

(Oftewel: ‘Is er een kans dat ik werkloos raak omdat ik zoveel persoonlijke dingen op het internet gooi.’)

Jullie Mening over de Deze Kwestie

Gelukkig had ik niks om me druk over te maken. 50% van jullie vindt dat mijn schrijfsels los staan van mijn werk. Een aantal kozen voor de optie ‘anders’ en lieten voornamelijk weten het niet goed te kunnen beoordelen omdat ze al eerder les van me hadden gehad. Ook noemde iemand dat ik in ieder geval geen ‘blanco’ eerste indruk kan maken, en dat dat voor opdrachtgevers zowel positief als negatief uit kan pakken.

En, 36,4% antwoordde: “Ja, op een positieve manier. Door haar blog zou ik juist sneller geneigd zijn met haar te willen werken.” Dat wisten jullie mooi te beargumenteren, waarvoor dank! Zo werd genoemd dat ik in mijn blog open, positief, enthousiast en toegankelijk overkom. “Het geeft vertrouwen als je de persoon met wie je gaat werken al een beetje kent”, noemden jullie, en zelfs het woord ‘gunfactor’ is een paar keer gevallen.

Wat er nog meer naar voren kwam:

  • Ik heb inmiddels ook een flink aantal lezers dat mijn blog volgt terwijl ze me niet eens persoonlijk kennen!
  • Jullie lezen graag meer over mijn werk als zangeres, over Kroepoek, en mijn avonturen. Dat vind ik grappig, want dat zijn allemaal persoonlijk dingen, terwijl ik soms juist probeer om iets te schrijven waarvan ik het idee heb dat jullie er iets concreets aan hebben, zoals tips over productiviteit. (Nu ik erover nadenk, ook in de best gelezen blogs van 2018 kwam al naar voren dat jullie van persoonlijke blogs houden.)
  • De filmreviews zijn het minst geliefd. Dat is geheel volgens verwachting, en natuurlijk niet erg. Afgelopen tijd zijn er ook geen filmreviews online gekomen, er waren teveel andere dingen waarover ik wilde schrijven. Daarnaast heb ik met mezelf afgesproken dat ik niet verplicht ben om over elke film die ik zie een recensie te schrijven, en de filmreviews dus alleen online komen als ik echt intens veel zin heb om ze te schrijven.
  • Twee familieleden gaven aan graag wat meer over zichzelf lezen, ik ga er nog over nadenken hoe ik dat vorm zal geven.
  • Op de vraag ‘Waarom lees je Anneover.nl?’ werd voornamelijk geantwoord dat jullie de herkenbaarheid en humor waarderen.
  • De layout vinden jullie over het algemeen prima, rustig en ‘blogachtig’. Sommigen zien graag wat meer foto’s van me (alsjeblieft) en een paar mensen vinden de plaatjes soms afleiden, maar in combinatie met de onderschriften toch ook wel weer leuk. Ook werd er gevraagd naar een wat duidelijker menu zodat alle blogs makkelijker terug te vinden zijn. Ik ga kijken hoe ik dat kan verbeteren!

Wow…

Het is enorm bijzonder dat (oud)studenten, (ex)leerlingen, familie, mijn oude oppas, (oud)klasgenoten, vrienden, onbekende lezers en zelfs mijn vakantievriendje van toen ik 10 was, de moeite hebben genomen om mijn vragen te beantwoorden. Natuurlijk laten mensen af en toe wel eens een reactie achter, hier of op Social Media, maar dat is maar een klein percentage van mijn lezers. Op deze manier krijg ik een algemener beeld van hoe het ervoor staat en daar ben ik erg blij mee.

Heel erg bedankt!

Liefs,

Anne

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

0
Ga naar de reacties!x