Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Erg, erger, ergst, Photo by Quinton Coetzee on Unsplash

Erg, erger, ergst

Author picture

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Ik wilde n.a.v. discussies over Bas van Wijk/Blacklivesmatter een kort bericht op mijn persoonlijke Facebookprofiel plaatsen. Maar het werd nogal lang. Eigenlijk gewoon een blog. Dus hier heb je ‘m:

Erg, erger, ergst

Als jij met je blote voeten op een legoblokje gaat staan, doet dat dan minder pijn, omdat je weet dat er mensen zijn die hun voet moeten laten amputeren? Wanneer jouw hond na twaalf mooie jaren geleefd te hebben, sterft, heb je dan minder verdriet, omdat je weet dat er mensen zijn die hun pasgeboren baby moeten begraven? Baal je minder hard als jij je gloednieuwe auto total loss rijdt, puur omdat je weet dat er mensen zijn die überhaupt geen geld hebben voor een auto?

Kunnen we elkaar alsjeblieft misschien wat meer ondersteunen en helpen zoeken naar oplossingen, als het leven weer pijnlijk onaangenaam en oneerlijk is? Als we wat minder bezig zijn met het vergelijken en het veroordelen van elkaar, vinden we dan misschien niet juist de energie die ons écht verder helpt?

Zodat het mogelijk is om een arm heen te slaan om een vriend wiens restaurant in de problemen zit vanwege corona, maar tegelijkertijd begrip te hebben voor Gerard Joling, die baalt omdat hij zijn concerten in de Ziggo Dome af moet zeggen. Dat het mogelijk is om geschokt te zijn na het zien van de beelden van de explosie in Beiroet en tegelijkertijd ook geschokt te zijn door YouTuber Nikkie de Jager, die in haar luxe villa te maken kreeg met een gewapende overval. Het mogelijk is om op de Dam te hebben gestaan tijdens een #blacklivesmatterdemonstratie en daarnaast ook diep geschokt te zijn door de dood van Bas van Wijk.

We maken ons vaak zo druk om het gebrek aan geld, het gebrek aan likes of het gebrek aan wc-papier. Ik denk dat we ons druk moeten maken over ons gebrek aan empathie.

Liefs,

Anne

P.S.

Hierover discussiëren mag, maar hou het respectvol. Ik heb mijn zegje gedaan en hou me komende dagen wellicht buiten het gesprek omdat ik vanwege ‘overprikkeling’ mijn social media tijdelijk verwijder. Want ook al vind ik het belangrijk om mijn bijdrage te leveren aan een mooiere wereld, ik vind het daarnaast ook belangrijk om mezelf de zorgeloze vakantie te geven waar ik naar uitkeek, zodat ik weer kan opladen.

Het een sluit het ander niet uit.

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Audrey
12 augustus 2020 09:20

Ik zat ooit op een forum waar ze hiervoor de uitdrukking ‘mijn cavia is doder dan de jouwe’ gebruikten. Leed kun je niet vergelijken, en dat moet je ook helemaal niet willen. Mooi stuk, Anne!

johanna
johanna
12 augustus 2020 10:51

Goed gezegd. Er moet meer empathie zijn. En nu in de coronatijd nog meer! Men wordt steeds egoistischer, helaas. Succes met je goede blog.

Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

3
0
Ga naar de reacties!x