Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Favorieten en Ontdekkingen

Favorieten & Ontdekkingen | Augustus 2019

Author picture

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Alweer een maand voorbij en dus schrijf ik over de Favorieten & Ontdekkingen van Augustus 2019!

Favorieten

Mijn Verjaardag
Lavacake op Verjaardag, Augustus 2019
L. bracht een cakeje met een kaarsje voor me mee!

Ik had echt een topverjaardag! Op de dag zelf stond mijn zusje om 08.00 door de intercom ‘Lang zal ze leven’ te zingen, niet veel laten kwamen mijn moeder en vriendin I. langs voor taart en hielpen ze me de enorme berg afwas weg te werken in mijn keuken (eerst stribbelde ik tegen maar uiteindelijk was dit misschien wel het beste cadeau ooit.) De rest van de dag kwam familie langs waaronder zelfs mijn tante’s en nichtjes met hun kinderen! En s’avonds stond mijn nieuwe Bredase vriendin L. voor de deur, gekleed in slingers en ballonnen (en kleding, dat ook gewoon) en uiteindelijk eindigde ik met een balkon vol visite en gezelligheid. Ook de dagen daarna voelde ik me nog jarig: oudcollega en vriendin L. kwam twee nachten logeren, ik ging naar de bios met vriendin I. en ook vriendin M. kwam langs. Ik heb echt intens genoten.

Jane the Virgin en Justin Baldoni

In Augustus keek ik Jane the Virgin helemaal af. Wat een heerlijke serie. Romantiek, humor, spanning en Spaans! Wat een verrukkelijke taal: ik ben helemaal geïnspireerd en start zelfs komende week met een cursus, want ik wil dat gewoon kunnen spreken.

Misschien een gek detail, maar wat ik ook leuk vind aan de serie is dat de kleding en het interieur van de locaties in de scenes zo ontzettend mooi matchen. Ik wilde meteen een ‘Petra’ worden, vanaf nu alleen maar mooie stoffen dragen en mijn huis een make-over geven. (Dat heb ik niet gedaan, want dit soort bevliegingen heb ik altijd als ik een serie kijk.)

Dankzij de serie ging ik ook eens kijken naar de Ted Talk van acteur Justin Baldoni die vertelt over ‘mannelijk zijn’. Een aanrader, ik raad het mijn mannelijke lezers zeker aan om eens te kijken.

De Ted Talk van Justin.

Ontdekkingen

Ik Groupon en Socialdeal in mijn slaap

Toen ik laatst – op een niet-nader-te-noemen app – een man voorbij zag komen die fotograaf was, begonnen er allemaal radartjes in mijn hoofd te draaien. Fotograaf, foto’s, fotografie…

Mijn gezicht ging van dit 🤔 naar dit 😳. Ik keek in mijn mailbox en zag daar inderdaad de bevestiging. Ik had s’nachts terwijl ik half sliep een fotografieworkshop gekocht op Socialdeal. En een voetmassage op Groupon.

Vanaf nu blijft mijn telefoon in de woonkamer als ik ga slapen.

Door mijn schuld zou er een zeehondje dood kunnen gaan
Zeehond, Augustus 2019
Kijk hoe lief!

Omdat we zoveel reizen voor Zeevrouwen ging ik met collega en vriendin Marinke afgelopen week expres eerder op pad, zodat we ook eens wat van de omgeving konden zien. We brachten onder andere een bezoekje aan de Zeehondenchreche in Pieterburen, waar me het volgende werd verteld:

“Als mensen te dichtbij zeehondenpups komen, worden deze verstoten door hun moeder.”

Ik schrok daarvan. Als ik een zeehondje in het echt zou zien zou ik er namelijk gelijk op afgaan en eerlijk, waarschijnlijk zou ik ’em ook proberen te aaien. Ik had geen idee dat zo’n beestje daardoor verstoten zou kunnen worden met alle vervelende gevolgen van dien…

Dit vond ik echt een belangrijke ontdekking die ik absoluut wil onthouden en zelfs verder wil onderzoeken, want, als dat bij zeehonden zo is, geldt dat misschien ook voor andere dieren.

De Automatische Appelschiller

Nog een luchtige ontdekking om mee te eindigen. Toen ik bij vrienden informeerde wat ‘dat martelwerktuig’ was dat op de tafel stond bleek dit een automatisch appelschiller te zijn:

Niet alleen haalt-ie de schil van je appel, nee, hij maakt er ook nog eens zo’n spiraal van. Net als van die spiraalvormige chips op een stok die je bij de Efteling kan kopen. Wat een geweldig ding! (Mocht je er een willen, hier kan je zo’n appelschiller kopen.)

Wat me verder bij is gebleven van Augustus 2019

Kijk! Ik sta op een poster!

✦ Ik blogde minder want ik had weer meer werk te doen. ✦ Dat was ook nodig want er was een pijnlijk moment waarop er nog maar €2,97 op mijn rekening stond. ✦ De dag waarop ik met wat (oud)leerlingen het een en ander filmde en we daarna pannenkoeken aten.✦ Dat ik mezelf op een poster in de stad zag hangen. ✦ Dat ik onverwachts twee bossen bloemen kreeg na een voorstelling. ✦ Ik huilde minder dan vorige maand. Eindelijk. ✦ Zeevrouwen de Musical en de vlog die ik maakte in de premièreweek. ✦ De zangles waarbij ik met tranen in m’n ogen zat omdat een moeder met haar dochter van 7 meezong. ✦ Mee met mijn zusje om haar trouwjurk uit te zoeken. ✦ Iemand die helemaal vanuit Houten naar Breda kwam voor zangles van mij. ✦

✦ Dat het dochtertje van vrienden had gezegd: “Komt Anne? De échte Anne?!” toen ik daar een avond op visite zou gaan. ✦ Zakelijk gedoe. ✦ Het kattencafé in Breda. ✦ Ik werd genoemd als ‘ondernemer van de maand’ in de nieuwsbrief van Mira! ✦ Ik hielp een meisje van 14 met haar huiswerk en het ging echt goed, ik vond het zelfs leuk! ✦ Enthousiaste gesprekken over gadgets met B. ✦ Dat er allemaal mensen waren die hielpen mijn berichten over m’n cursus te delen. ✦ Voor het eerst zangles geven in het Engels. ✦ Het moment waarop M. en ik verwarde blikken kregen in de supermarkt omdat we zo de slappe lach hadden. ✦ Mijn eerste keer 4D. ✦ Ik was blij met deze blog die ik schreef.

Volgende maand…

  • Is iedereen eindelijk terug van vakantie en gaat alles weer een beetje beginnen!
  • Liggen de pepernoten in de winkel! Hoera!
  • Ga ik 2 beginnerscursussen Zang geven! Ik wilde er 3 geven, maar ik ben natuurlijk afhankelijk van de aanmeldingen. Al met al vind ik 2/3 een prima score!
  • Begin ik met een cursus Spaans!
  • Heb ik 2 bruiloften op 1 dag!
  • Ben ik van plan om het gezonde leven weer wat meer op te pakken, maar ik heb er eigenlijk niet zoveel vertrouwen in omdat de situatie nog niet bepaald heel erg is verbeterd ten opzichte van een paar maanden terug.

Dat was ’em weer, tot gauw!

Liefs,

Anne

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Ilona Wielinga
11 september 2019 17:47

Wat een heerlijk lijstje. En die Ted talk is echt heel tof!

Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

2
0
Ga naar de reacties!x