Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Spraytan, Gekleurd, Pluk van de Petteflet, Aagje

Gekleurd (het avontuur van de Spray-tan)

Author picture

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Kortingen, goodiebags, verassingen, abonnementen, ik trapte er allemaal in. Maar waar ik vroeger een intense relatie had met Yves Rocher, die mij regelmatig verleidde tot bestellingen omdat ik er een verassing ter waarde van €29,95 bij zou ontvangen, heb ik mezelf nu behoorlijk onder controle. De schade blijft beperkt tot een abonnement op de dierentuin én op de bioscoop, onder het mom ‘investeer in ervaringen, en niet in spullen’.

Ok, en af en toe een Grouponnetje. 

Spraytan, Gekleurd, Zomer in Frankrijk
Zo zag ik eruit toen ik 2 maanden op een camping in Zuid-Frankrijk had gewerkt. Ik was misschien net een dag terug in Nederland. Toen ik na een avond stappen rond 03.45 een broodje shoarma soldaat maakte schreeuwde een onbekende kerel door de shoarma-tent: “Jeeezus, jij mag ook wel eens op vakantie!” #nietleuk

Zo zag ik een actie voor een Spraytan, maar €9,99. Ik krijg al m’n hele leven opmerkingen over mijn witte huid, en dus was de keuze snel gemaakt. Binnen 5 seconden had ik geklikt en gekocht.

En vandaag was de dag. Ik werd wakker, met aan de ene kant het bewustzijn dat mijn ouders en zusje me voor gek zouden verklaren om hier geld aan uit te geven, en aan de andere kant de trauma’s van bloedhete zomers op de basisschool waarbij ik weigerde een korte broek aan te trekken, trauma’s van mislukte avonturen met tubes zelfbruiner en ga zo maar door. Wanneer ik in de zon kom word ik uiteindelijk rood, knalrood, en daarna vervel ik weer terug naar wit.

Daar ga ik dan.

 “Hoi, ik had een afspraak voor een Spraytan”

Verwarde blikken. Druk getik op het toetsenbord. Een lieve medewerkster vraagt me plaats te nemen en dus ga ik zitten. Het ruikt er een beetje muf. Mijn gezelschap bestaat uit een man en een vrouw, die angstig in een behandelstoel zitten met een bitje in en een blauwe lamp op hun gezicht. Blijkbaar kan je hier ook je tanden laten bleken. In de ontvangstruimte. Ik probeer er maar op te vertrouwen dat er voor mijn behandeling toch wel een aparte ruimte zal zijn… 

Zachtjes hoor ik gepraat van achter de balie, blijkbaar is er iets niet ok met het Groupon-reserverings-systeem, en hadden ze niet gerekend op een Spraytan vandaag. Kunnen zij ook niks aan doen, dus ik snap dat het vervelend is. Ik kom ineens tot de conclusie dat de muffe geur niet in de ruimte hangt, maar bij mij vandaan komt; het wordt afgeraden deodorant te dragen voor een Spraytan in verband met vlekken, en mijn lichaam geeft duidelijk aan dat ik me blijkbaar toch een beetje zorgen maak om de gestresste sfeer die er hangt.

Spraytan, Gekleurd, J.Lo en Barbie

Ik dwing mezelf Jennifer Lopez voor de geest te halen om me gerust te stellen, maar ik kom niet verder dan het beeld van Barbie van ‘Oh oh Cherso’.

De lieve medewerkster overhandigt me een vragenlijst en iets waar ik mijn handtekening moet zetten. Met een hartslag die inmiddels hoger is dan bij mijn gemiddelde hardlooprondje hoor ik weer de medewerkers op de achtergrond:

Het Gesprek tussen de Medewerkers

“Weet je het zeker?”

“Ja, 100%!”

“Ja maar echt?! Mompel mompel scheve lijn, mompel mompel vloeistof, dat zeg ik!”

“Mompel mompel, even instellen, A4tje…”

Ik vraag me af. Vergelijken ze mijn huidskleur met de kleur van een A4tje om te zien hoe het allemaal op mijn huid uitpakt?!

Spraytan, Gekleurd, Pluk van de Petteflet, Aagje
Ik hoop op zo’n soort systeem, net als mevrouw Helderder in Pluk van die Petteflet.

Uiteindelijk komt de medewerkster weer naar me toe. Ze vraagt zachtjes en met een beetje een schuldbewust gezicht of het mogelijk is dat ik later vandaag terug kom. Dat aanbod neem ik met beide handen aan. En dus stap ik, zonder make-up en in m’n baggy outfit (hoorde ook bij de voorbereiding), weer in m’n auto. Ik vraag me ineens af met hoeveel mensen er straks bij het sprayfeestje aanwezig zullen zijn. Zou het een automatisch spray-ding zijn? Of sta ik zometeen gewoon in m’n blote niksie terwijl de lieve medewerkster en haar twee grote mannelijke collega’s om me heen rennen met een soort plantenspuit in hun hand?

Terwijl ik deze blog tik – in de wetenschap zometeen terug te moeten keren naar het hol van de leeuw- en niet meer weet of ik me verheug op het vervolg van dit avontuur, gaat de telefoon. De ‘Gun’ (wat dat dan ook moge voorstellen) is kapot, of ik misschien volgende week terug kan komen…

En daar eindigt het voor vandaag.

Liefs,

Anne

Toevoeging 2017:

Helaas: hoewel ik hoopte op een vervolg heeft het lot inmiddels anders besloten. Het bedrijf voert geen spraytans meer uit en heeft netjes mijn geld terugbetaald.

Toevoeging 2022:

Inmiddels heb ik dan ein-de-lijk een spray-tan gehad en uiteraard schreef ik er een blog over.

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
ilse
ilse
25 mei 2017 09:11

En hoe liep het af, ben je nog gegaan? Btw, die vreemde man doelde vast op een vakantie samen met jou op curacao met een groot stuk mokka schuimtaart… hoe kom ik hier nu toch bij? En weer een situatie van naakt die je bewust zelf hebt uitgekozen…. mmmm An ik denk dat je een haat liefde verhouding hebt met blootgeven (stiekem wil je wel) ?

Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

2
0
Ga naar de reacties!x