Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Stroopwafelmasker, Geprobeerd, Review

Geprobeerd #3 met o.a. Stroopwafelmasker, Serie, Floaten en ‘Huel’

Author picture

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Ik voelde weer de dringende behoefte om mijn mening te geven. Over o.a. een serie, lippenstift, floaten en over ‘Huel’, een soort vloeibaar voedsel met vitamines. Hopelijk heb je er wat aan.

Self-Made, Netflix Serie

Toen ik Friends voor de 2e keer had uitgekeken, zocht ik een nieuwe serie. ‘Valeria’ werd me aangeraden, een soort Spaanse Sex & The City. Ik ben dol op Spaans en heb met volle teugen genoten van SATC, maar iets weerhield me ervan om wéér naar ellende en gezeik over liefde te kijken.

Ik bekeek de trailer van ‘Self-Made’, een korte serie gebaseerd op het leven van de eerste Afro-Amerikaanse miljonair en de rijkste vrouwelijke ‘selfmade’ miljonair in Amerika.

Ineens realiseerde ik me dat ik geneigd ben altijd series en films uit te kiezen met vrouwen erin die op mij lijken. Witte vrouwen dus. Ik schrok daar van en dat inzicht zorgde er mede voor dat ik begon aan ‘Self-Made’.

Daar heb ik geen spijt van gehad. Op wat onnodige shots na (elke aflevering heeft een paar artistieke shots rondom een thema, zoals boksen, en daar kon ik niet echt iets mee), vond ik het een toffe en inspirerende serie.

Je leeft niet alleen mee met de ondernemende Sarah, die haar dromen probeert waar te maken, maar ook met haar man, die te dealen krijgt met het feit dat zijn vrouw ineens alle touwtjes in handen lijkt te hebben. Daarnaast maakt de serie ook pijnlijk bewust hoe oneerlijk de wereld is, niet alleen als het gaat om gender, maar zeker ook om huidskleur. Blij dat de tijden zijn veranderd (en nog steeds blijven verbeteren).

Cijfer: 8

Aanrader voor: iedere vrouw met een eigen bedrijf en iedereen die geen zin heeft in ‘jongen-meisje-drama-en-dan-lang-en-gelukkig’-achtige series.

Prijs: Vanaf €7,99 per maand met een abonnementt via Netflix. Maar waarschijnlijk heb je dat al. (Thanks Leon, dat ik stiekem op jouw account mag.)

Huel, Gezonde Maaltijdshake

Mijn vriend drinkt echt al maandenlang ‘Huel’, een of ander goedje wat je maaltijd vervangt en ervoor zorgt dat je wél alle nodige voedingsstoffen binnen krijgt.

Dat wilde ik ook proberen. Zoals je wellicht weet, ben ik geen goede kok, niet dol op groenten en als ADHD’er ook nog eens geneigd door chaos te laat/te ongezond/te weinig/te veel te eten.

Zo gezegd, zo gedaan. Een paar scheppen poeder erin, melk erbij (water kan ook), dop op de beker en schudden maar.

Zo jammer dat het poeder net op is als ik een foto neem. Dit is alleen de shaker. Als ik eraan denk vervang ik de foto later.

Het leek me ideaal, maar helaas. Het was net vloeibaar snoeppapier, maar dan muffer. Of een milkshake, maar dan eentje die al een paar dagen ergens in een kelder ligt. Bovendien, mijn hersenen hebben het nodig om een kauwsignaal te krijgen. Als ik alleen maar drink, voelt het niet alsof ik iets eet (duh) en dus heb ik na de shake ook nog 2 boterhammen gesmeerd.

Cijfer: 4

Aanrader voor: astronauten, mensen die hun tanden hebben laten trekken en dus niet mogen kauwen en mensen die geen plezier halen uit lekker eten. (Mijn vriend is overigens geen van dit soort mensen, dus ik denk dat het ook gewoon een kwestie is van ‘smaken verschillen’.)

Prijs: omgerekend iets minder dan €2,- per shake via Huel.com.

Stroopwafelmasker

Via een secret-santa-actie vorig jaar, kreeg ik een Stroopwafelmasker. Zo’n masker voor op je gezicht, wat de huid zou moeten verzorgen, maar dan een speciale. Eentje die naar stroopwafel ruikt én bovendien ook nog eens verwarmend is.

Nu moet ik zeggen: ik heb nog nooit een masker opgehad waarvan ik daadwerkelijk het idee had dat het wat voor mijn huid deed. Zelfs bij die dure (heb er ooit gehad van €9,99) merkte ik niet echt iets. Mijn verwachtingen waren dus niet al te hoog.

Stroopwafelmasker, Geprobeerd, Review
Topfoto dit. Zucht.

Maar verdorie. Dit was me een partij lekker! Het was alsof ik mijn gezicht insmeerde met warme caramelsaus. (Denk ik, ik heb dat nooit echt gedaan dus kan het niet vergelijken met ‘the real deal’.) Hoe dan ook, het was echt verrukkelijk en ik werd er helemaal relaxed van.

Wel wat kanttekeningen: het spul is zo vloeibaar dat ik mezelf binnen een paar minuten ondergedropen had. Dat warme effect bleef maar een paar minuten. De smaak was ontzettend vies. En het deed niks voor mijn huid.

Cijfer: 7,5

Aanrader voor: mensen die accepteren dat een masker niks voor hun huid doet.

Prijs: €1,75 bij de HEMA

In het kort:

Er waren nog wat dingen waar ik reviews over wilde schrijven, maar die te ver zijn weggezakt in mijn herinnering om écht over uit te wijden. Zonde om ze niet tóch even te noemen:

  • Een paar maanden terug ging ik ‘floaten‘. Drijven in een bak met zout water: een uurtje schijnt hetzelfde effect te hebben als 6 uur slaap. Voor mij niet. Ik werd chagrijnig dat ik nergens heen kon en geen enkele impuls kon volgen omdat ik in die bak lag. En het zoute water prikte in mijn ogen. Doen we niet meer dus.
  • Deze lippenstift van Maybeline. Ik denk er al een jaar over om een review te schrijven met mooie foto’s van mijn complete lippenstift collectie, maar doe het ook al een jaar niet. Toch wilde ik deze even noemen aangezien het momenteel de enige lippenstift is die ik draag: vanwege het tijdelijke samenwonen en de daarbijbehorende drang om te zoenen. ‘Kissproof’ is dus momenteel een voorwaarde voor cosmetica. (Wel opletten, het droogt een beetje uit en is alleen te verwijderen met een reiniger op oliebasis.)
  • 4D bioscopen. Zo jammer dat ik daar destijds niet uitgebreid over heb geschreven, want 4D films vond ik geweldig! Niet door de geuren (slecht ontwikkeld) of door de dropveter die langs mijn enkels sloeg (zo voelde het, geen idee wat het was). Het geweldige zit ‘m in het meebewegen van de stoelen, de wind, de regen… Super. Alsof je urenlang in een attractie zit. Echt voor herhaling vatbaar, dus binnenkort ga ik weer. (Vanaf morgen, 1 juni zijn de bioscopen weer open!)

En tot zover deze 3e blog uit de serie ‘Geprobeerd’. Heb je nog suggesties voor een volgende keer, let me know!

Liefs,

Anne

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Sander
31 mei 2020 19:47

Ik heb al jaren shakes van Jimmy Joy. Nederlands bedrijf, keilekker en ze hebben bovendien ook repen en klant-en-klare drankjes. Misschien ook iets voor je vriend?

Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

2
0
Ga naar de reacties!x