Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens leerde 2261 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. 🎤 zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als 🎙️Voice-Over en 🧜🏼‍♀️ Zingende Zeemeermin. In haar vrije tijd blogt ze over wat haar bezig houdt.
Blog Anne Ermens, Photo by Kaitlyn Baker on Unsplash

Gezond Leven

Author picture

Anne Ermens leerde 2261 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. 🎤 zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als 🎙️Voice-Over en 🧜🏼‍♀️ Zingende Zeemeermin. In haar vrije tijd blogt ze over wat haar bezig houdt.

Laat ik hiermee beginnen. Ik ben ziek thuis.
En dat is enorm zuur, want ik heb nog nooit in mijn leven zo gezond geleefd als afgelopen anderhalve week. Ik heb onder andere last van m’n maag, wat waarschijnlijk te maken heeft met mijn zelfgemaakte enorm gezonde risotto met spinazie. En daarnaast allerlei verkoudsheids-kwaaltjes. Die waarschijnlijk te maken hebben met het feit dat ik in iets te weinig kleren ben gaan hardlopen, omdat hier in Nederland de temperatuur van de ene op de andere dag in een keer 15 graden kan zakken.

Eigenlijk vind ik dat mijn gezonde gedrag  (ik bedoel echt gezond; 9x sporten in 11 dagen, fiets in plaats van mijn nieuwe auto gebruiken, en geen chips, snoep, spareribs, MacDonalds, KFC, Domino’s enz.) beloont had moeten worden. Met bijvoorbeeld het figuur van Doutzen Kroes,  of een team van juichende en bloemen-gooiende mensen langs mijn hardlooproute, maar helaas.

Hoe dan ook, ik wilde wat willekeurige bevindingen delen:

  • Door minder te snoepen merk ik dat aardbeien inderdaad van nature al zoet zijn. Maar met slagroom en suiker zijn ze toch echt nóg lekkerder.
  • Ik ga vaak laat slapen en dan snoep ik. Maar de ontdekking is misschien dat ik laat ga slapen omdát ik snoep. Dat wanneer mijn lichaam eigenlijk zegt “Misschien moet je eens overwegen om gewoon om 22.30 te gaan slapen”, ik een duivels stemmetje hoor “Als we nou lekker die zak Bugles tevoorschijn halen kunnen we nog lekker even een (of zes) aflevering serie kijken!”.
  • Als ik maar écht wil, vind ik heus wel de tijd om te sporten. Maar eigenlijk wil ik nooit echt heel erg.
  • Hoewel ik het zwaar heb, werkt dit extreme gedrag beter voor me dan ‘gewoon wat minder snoepen en wat meer bewegen’. Dit is duidelijk en overzichtelijk. En op een gegeven moment kan ik vanuit hier weer een middenweg zoeken. Of ik verval weer terug in mijn oude gedrag.
  • Er zijn heeeeeel veeeel mensen met heeeel veeeel meningen en informatie over voeding en gezondheid op internet. In de tijd dat je dat kan lezen kan je net zo goed een paar buikspieroefeningen doen.
  • Als ik zin heb in chips, heb ik zin in chips. Ongezouten cashewnoten geven dan geen voldoening.

Mocht je je afvragen, ‘Waarom doe je zo ingewikkeld, ga lekker een frietje halen!’… Tja. Ik heb geen zwaar overgewicht, ik heb geen klachten die me dwingen om gezonder te leven.
Maar mijn lichaam is mijn werk (niet lachen lieve mensen.) Het werkt goed, ik heb geen klachten en ik wil dat graag zo houden. Daarnaast ben ik met m’n leerlingen bewust bezig met de invloed van houding en conditie op hun stem, en vind ik dat er voor mij ook nog wel wat winst te behalen valt. En de laatste motivatie, volgende week moet ik in m’n rode jurkje voor een Charmony-optreden, en ik wil dan niet bezig houden met of ik m’n buik wel of niet moet inhouden.

Liefs,

Anne

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen of spreken, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

+ Nieuw en GRATIS voor jou:

 

Reacties

Reageer je voor het eerst? Dan keur ik je bericht handmatig goed. Het kan dan 48 uur duren voordat je ’em hieronder ziet staan.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Zoek op categorie:
Zoek op maand:
0
Ga naar de reacties!x

Hooooi!

Ik ben in november aan het knutselen aan m’n site. Mocht iets ineens onleesbaar zijn omdat ik de kleuren nog niet goed heb gezet, mail me dan gerust je vragen via info@anne-ermens.com!

Houdoe en liefs!

Anne Ermens