Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Ik kan het niet, Parkeren, Auto

Ik kan het niet | Deel 1

Author picture

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Als zangdocent en zangeres hoor ik regelmatig mensen die zeggen: ‘ik kan helemaal niet zingen’, ‘het lijkt me echt superleuk als je zo goed kan zingen’ en ‘ik vind m’n stem zo lelijk’. Dat hoor ik bijvoorbeeld op sociale gelegenheden, als reactie wanneer ik vertel wat ik doe in het dagelijks leven. Maar ik hoor het ook gewoon tijdens zanglessen en bij het geven van proeflessen.

En hoewel ik natuurlijk begrijp dat iedereen wel zou willen kunnen zingen zoals Beyoncé, verbaas ik me erover hoe belangrijk het is voor mensen. En bovendien; hoe onzeker en gefrustreerd het ze kan maken.

Er zijn wel honderden vaardigheden waar je waarschijnlijk meer aan hebt in het dagelijks leven dan goed kunnen zingen! Waarom zou je het zo belangrijk maken?*

Kwaliteiten waar de meeste mensen over het algemeen meer aan zouden hebben dan ‘goed kunnen zingen’:

Ruimtelijk Inzicht

Hoeveel tijd bespaar je wel niet als je goed kan inparkeren? Als je goed kan inschatten of je wel of niet nog die ene afslag kan nemen? Ik denk dat ik jaarlijks de tijd van een 40-urige werkweek extra nodig heb omdat ik denk dat mijn auto niet op de parkeerplaats past en dan tóch maar een ander plekje zoek.

Besluitvaardigheid

Gewoon een keuze maken bij de Albert Heijn XL in plaats van er uren te lopen ijsberen. Of gewoon je huis opruimen in plaats van hulpeloos op de bank om je heen kijken, niet wetend waar je moet beginnen.

Culinair Talent

Een vriend van me kan geweldig koken, wekelijks komen er mensen bij hem eten. Supergaaf, je voldoet in een primaire behoefte en kan het koppelen aan sociale gelegenheden!

(Ik heb dit talent niet. Daarom staat er ook maar één recept op mijn blog.)

Sociale Vaardigheden

Je kunnen inleven in een ander, je emoties onder woorden weten brengen, feedback kunnen geven en ontvangen. Elke werkgever, familielid, vriend zal liever hebben dat je goede sociale vaardigheden hebt dan dat je geweldig zingt, jongleert of kan breakdancen.

Kunnen reanimeren

Als er iemand een hartstilstand krijgt, dan heeft-ie niks aan mijn zangtalent. ‘Shit’, zou-ie denken, ‘had Anne maar een cursus reanimeren gedaan, in plaats van een al die cursussen zangtechniek’. Terwijl ik dit typ, weet ik trouwens niet eens of een hartstilstand wel de situatie is waarin je moet reanimeren. Zo weinig weet ik er dus vanaf.

Moraal van het verhaal

Als je je drukt maakt over iets wat je (nog) niet (bijzonder goed) kan, vraag je dan eens af hoe belangrijk het nou echt is*! Enne, als het dan écht zo belangrijk is, bedenk je dan wat je er voor over hebt om je te ontwikkelen. Maar dat is een ander verhaal, ik kom erop terug in deel 2.

Liefs,

Anne

*Tenzij het je beroep is of je de ambitie hebt er je beroep van te maken uiteraard. Want natuurlijk is het voor mijzelf wél heel erg van belang om goed te kunnen zingen.

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Wies
Wies
19 mei 2017 21:34

Superleuk weer!!!

Els
Els
20 mei 2017 16:42

Super geschreven en je hebt er idd wat aan.
Je staat meer stil wat nu eigenlijk belangrijk is!!!!
Liefs

Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

4
0
Ga naar de reacties!x