Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Je iPhone camera als webcam gebruiken (werkt als een trein) (Blog)

Je iPhone camera als webcam gebruiken (+ hele vette instellingen)

Author picture

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Geen idee waarom ik hier nog NIEMAND over had gehoord: je kan je iPhone als webcam gebruiken en het werkt FANTASTISCH! Vanaf nu geen gedoe met externe webcams meer tijdens bijvoorbeeld online zanglessen. Gewoon in 10 seconden bevestigen, klikken en klaar. Het werkt snel, makkelijk én bespaarde me de kosten van een ‘échte camera’.

Kijk, dit is het verschil

Hieronder zie je me, in een slecht verlichte woonkamer, switchen tussen de webcam van m’n laptop en de camera van mijn telefoon. (En je ziet mijn mond ook open vallen van verbazing, haha.)

Bizar he?!

Oke. Je wil dit vast ook, dus ik leg je even uit hoe het werkt.

iPhone camera als webcam gebruiken doe je zo

  • Zorg dat je iPhone en Apple computer allebei zijn verbonden met dezelfde WiFi
  • Verbind je iPhone en Apple computer met bluetooth
  • Log op je iPhone en Apple computer met hetzelfde Apple ID
  • Controleer op je iPhone of de continuiteits-camera aanstaat (via instellingen, algemeen, AirPlay en Handoff
  • Zorg dat de apparaten dicht bij elkaar staan
  • Als je een video-programma opent, zoals Zoom of FaceTime, verschijnt je telefoon automatisch als camera-optie in je instellingen

That’s it! Kind kan de was doen!

En dan is dit óók nog mogelijk

Je kan het zo instellen, dat je camera je volgt als je beweegt. Zónder dat de camera beweegt. Proberen? Kies het video-effect ‘middelpunt’. Ik vind het een wonder:

Ook tof, het video-effect ‘bureauweergave’, waardoor het lijkt alsof je van bovenaf filmt. Nogmaals, zónder dat je iPhone van positie is veranderd. Is het niet bizar?

Waar je die instellingen vindt? Rechtsboven je menubalk, in het ‘bedieningspaneel’!

Je iPhone camera als webcam gebruiken (b)

Dit kocht ik om mijn iPhone camera als webcam gebruiken

Mijn iPhone 11 Pro en MacBook Pro had ik al. (Er is geen weg meer terug voor mij, Apple heeft me volledig in zijn macht.) Om het mezelf makkelijk te maken en niet afhankelijk te zijn van ‘of er een statief met telefoonhouder in de buurt is’, kocht ik ook:

Dat was ’em

Tja, zo simpel is het dus.

Houdoe en veel liefs,

Anne

P.S.

Mocht je balen van dit blogje omdat je eigenlijk nét zin had in een blog vol gevoelens en verhalen, dan heb je geluk: er verscheen heeeeel veel in die categorie online de laatste tijd. Bijvoorbeeld over mijn vakantieliefde. Misschien nog leuker: je kan ze ook als podcast beluisteren én inmiddels zelfs op YouTube bekijken. (Chill, want die ga ik vanaf nu óók met mijn iPhone als webcam filmen!)

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

0
Ga naar de reacties!x