Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Recept, Pasta Pollo a la Julia & Anne

Magisch Moment met Pasta Pollo a la Julia & Anne

Author picture

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Laatst had ik een magisch moment. Ik kookte (nee dat is niet het magische) en het was zo lekker. Het was zo ontzettend lekker. Ik overdrijf niet als ik je vertel dat ik mijn serie (How I met your mother) bewust pauzeerde omdat ik dacht ‘er mag niemand door dit moment heen praten, dit is puur genot.’

Heb ik het recept zelf bedacht? Zeker niet. Ik doe niet aan het bedenken van recepten. Het kwam voort uit een hapje eten bij Julia’s, op het station. Een plek die bij mij niet bepaald bekend staat om z’n vriendelijke medewerkers, maar die ik toch probeer te verkiezen boven de Smullers, puur omdat het gezonder is/lijkt.

Ik bestelde er Pasta Pollo, met allerlei extra dingen erop. Dat was hartstikke lekker en dus besloot ik; dit kan ik ook. Maar dan voor de helft van de prijs.

Spoiler Alert: dat is helaas niet zo. ‘Voor de helft van de prijs’. Ik was eigenlijk meer geld kwijt. Ik was zoveel geld kwijt dat een creatief gezin er een week van zou kunnen eten.

Hoe dan ook, ik kon nergens recepten vinden om het na te maken, dus maakte ik maar een combinatie van wat dingen. Ik besloot uit te werken wat ik had gedaan, zodat ik -en jullie eventueel ook- de magie nogmaals kunnen ervaren. Komt-ie:

Je hebt nodig voor Pasta Pollo a la Julia & Anne voor 2 personen:

Recept, Pasta Pollo a la Julia & Anne
 • Kip (‘pollo’ is Italiaans voor kip), gewoon 1 bak
 • Ver­se Tor­tel­lo­ni Ver­di Ri­cot­ta e Spina­ci, ook gewoon 1 bak
 • Parmezaanse kaas
 • Citroensap
 • Bosui/Lente-ui (dat is blijkbaar hetzelfde, nooit geweten)
 • Pancetta (das een soort spek/ham, heel dun en duur en lekker zout)
 • Groene pesto, een klein potje (kan je ook zelf maken, maar dat wist ik toen nog niet)
 • Kookroom
 • Pijnboompitjes
 • Rucola
 • Olijfolie
 • Boter

Ik heb dit alles bij de AH XL gehaald. Dat is niet mijn favoriete plek in verband met keuzestress en verdwalen, maar aangezien ik geen zin had om nog 3 winkels langs te gaan koos ik ervoor toch een paniekaanval te riskeren. In totaal was ik helaas wel iets van €20,- kwijt.

Wat je moet doen:

 1. Snij de bosui en gooi het in de pan. Ik deed dit zelf pas later, want was het vergeten, maar denk dat het wel slim is om hiermee te beginnen.
 2. Bak de kip in boter. Ik bedacht me dat ik vaak droge kip heb en kwam er na een Google rondje achter dat je dit kan voorkomen door het toevoegen van wat citroensap.
 3. Voeg dus wat citroensap toe aan de kip.
 4. Laat de kip even met rust en ga met de lekkere extra’s aan de slag; rooster de pijnboompitjes, bak de pancetta en leg die daarna eventueel in knusse bakjes voor het overzicht.
 5. Meng de pesto met de kookroom (dit deed ik in een andere pan, ik weet eigenlijk niet waarom)
 6. Breng water aan de kook en voeg, als het kookt, de tortellini toe. Die moet maar 3 minuten in het water blijven, dus zet een wekker! Als je dat niet doet floept het spul uit het deeg, ik heb dat wel eens gehad en dat zag er niet fraai uit.
 7. Giet de tortellini af en gooi er een scheutje olijfolie overheen.
 8. Gooi de kip en ui in de pesto met kookroom-pan.
 9. Schep de tortellini op een bord, gooi er het pesto-brouwsel overheen.
 10. Versier het met een handje rucola, stukjes gesneden pancetta, wat pijnboompitjes en geraspte parmezaanse kaas.
 11. Geniet van dit culinaire geluksmoment.

Eet smakelijk,

Liefs,

Anne

P.S. Zin in nóg een blogje? Misschien vind je deze leuk!

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

0
Ga naar de reacties!x