Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Mooi, Make-Up, Beauty, Kwasten

Mooi

Author picture

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Op Facebook poste ik laatst deze foto naar aanleiding van mijn nieuwe kronen.* Hij werd meer dan 250 keer geliked, ik kreeg meer dan 40 bejubelende, lieve reacties en mijn hersenen maakten daardoor een hoop endorfine aan.

Toch raakte ik in de war.

Als leerlingen klagen over hun spiegelbeeld (in de meeste zangles-ruimtes hangen spiegels) probeer ik uit te dragen dat iedereen mooi is zoals hij is. Ik schrik als ik kleine kinderen met make-up op zie lopen. Ik vind het vreselijk dat YouTubers zoals Monica hun lippen op hun 22e laten opspuiten en doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Wat voor signaal geef je dan aan je volgers? Dat we allemaal hetzelfde gezicht moeten hebben als Kylie Jenner?

Geloofwaardig?

‘Uiterlijk is niet waar het om gaat’ typte ik al bij de foto. Maar is dat wel zo? Want naast dat ik net mijn twee kronen heb laten vervangen, voornamelijk om cosmetische redenen, schreef ik een paar maanden terug nog over een Spray-Tan. Sporten doe ik om fit te worden, maar misschien nog net iets meer om mijn sixpack te zien terugkeren. Ik gaf laatst een leerling een compliment over haar mooie wenkbrauwen. In mijn Complimentenboekje© staan ook oppervlakkige complimenten als ‘jouw lippen lijken op die van Angelina Jolie, maar dan echt’. En – ik schaam me er bijna een beetje voor – een tijdje terug lag ik 1,5 uur in een stoel bij de schoonheidsspecialiste om extensions op mijn wimpers te laten plakken. Ok, dat was -wederom- een impulsieve Groupon-aankoop, maar dat is geen excuus. En bovendien, ik was er nog blij mee ook!

De vraag is, hoe geloofwaardig ben ik eigenlijk zelf nog? Waar ligt de grens? En aan de andere kant, moet ik echt mijn okselhaar laten staan en stoppen met het verven van mijn haar, puur omdat ik wil laten zien dat het om het innerlijk gaat?

Ik vind het maar ingewikkeld.

Ineens denk ik aan een lied dat ik een groep leerlingen laatst hoorde zingen. ‘Leuk genoeg’ heet het. Van Rutger, ook een YouTuber. Dik 1,3 miljoen keer bekeken. Ik grijns. Zolang dit soort initiatieven nog worden genomen komt het misschien toch wel goed.

En ik, ik vind vast mijn gulden middenweg wel weer; waarschijnlijk koop ik een volgende keer toch liever een Groupon voor onbeperkt spareribs eten dan een Groupon voor wimperextensions. En die dure kronen? Als je been wordt geamputeerd heb je toch zeker ook het liefst een mooie prothese in plaats van een houten been?!

Ik ga lekker genieten van alle complimenten en mijn Complimentenboekje © bijwerken.

Liefs,

Anne

*Ja. 2 kronen. Ik viel van m’n fiets toen ik nog op de basisschool zat en naast dat ik een flink aantal hechtingen in m’n lip kreeg, verloor ik 2 melktanden en braken er 2 ‘grote mensen tanden’ af. Tragisch he?!

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

0
Ga naar de reacties!x