Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Over de man die niet onder de indruk was van mijn sportprestaties (blog)

Over de man die niet onder de indruk was van mijn sportprestaties

Author picture

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Even een mini-blogje over de man die niet onder de indruk was van mijn sportprestaties. Omdat ik het zo tekenend vond voor hoe we ons zo blind staren op succes en altijd maar ‘meer’ en ‘beter’ willen.

Komt-ie:

Eergisteren in de boulderhal. Een man kwam dichterbij staan en keek vertederd naar me.

‘Je bent zeker pas begonnen hè?!’

‘Nee meneer, ik kom hier al twee jaar.’

Het was pijnlijk stil. Hij leek geschrokken.

‘Train je dan wel regelmatig genoeg?’

‘Ik kom hier niet wekelijks nee. Soms weken niet. En ik train ook geen uren.’

‘Als je beter wil klimmen, zal je toch vaker moeten trainen.’

‘Dat weet ik hoor meneer, maar ik hoef niet beter te worden.’

Hij krabde zichzelf op z’n hoofd.

‘Ik ben al trots, als ik überhaupt hier naartoe kom’, vervolgde ik, ‘met de auto, want als ik ook nog eens moet fietsen ligt de drempel nóg hoger. Ik vind het tof dat ik merk dat m’n armen sterker worden. Dat ik plezier heb in bewegen. En dat ik vooruit ben gegaan, want wat ik nu kan, kon ik twee jaar geleden nog niet.’

‘Ja maar, als je vaker en langer zou trainen, zou je meer vooruit gaan.’

‘Dat klopt, maar ik vind dat niet belangrijk genoeg.’

Niet iedereen heeft altijd het verlangen overal de beste in te zijn. Voor sommige mensen gaat het gewoon om doen, om ervaren, om vooruitgang. Voor sommige mensen is een klein stapje al een enorme overwinning.

Het hoeft niet perfect te worden om de moeite waard te zijn.

Houdoe en veel liefs,

Anne

P.S.

Voor mensen die graag op speelse wijze leren, zonder dat ze gedrillt en afgeblaft worden, staan er een hoop toffe, openbare activiteiten op mijn planning, zoals een zangavond in Disney-thema en een workshop Ukelele & Zang. Neem even een kijkje in mijn agenda als je meer wil weten!

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Audrey
8 mei 2022 09:42

Haaaa, go jij! Je hebt zo gelijk!

(En ooit kom ik naar zo’n workshop van jou, als ik weer tijd heb voor mezelf ;))

Lisette
Lisette
10 mei 2022 11:08

Wat een mooi stukje, dankjewel!

Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

4
0
Ga naar de reacties!x