Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Blog Anne Ermens, Photo by Kaitlyn Baker on Unsplash

Stom

Author picture

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

In de Linda staat de rubriek ‘Stom’ waarin Bekende Nederlanders vertellen wat ze stom vinden. Ik ben geen Bekende Nederlander, dus vertel ik het hier. Dit vind ik stom (naast alle voor de hand liggende écht intens treurige dingen zoals oorlog en homohaat):

 • Sites zoals ‘Second Love’
 • Dat ik soms dingen kwijt ben die ik blijkbaar tijdens een minimalistische-KonMari-ik-ga-heel-veel-opruimen-aanval heb weggegooid. Zoals een geweldig leuk oranje koninginnedagjurkje.
 • Ouders die met kinderen in een restaurant zitten. En constant op hun telefoon zitten te staren.
 • Mensen die ontevreden zijn maar niet proberen te kijken hoe ze zelf hun situatie kunnen verbeteren.

Blog 'Stom', Omdenken, Cactus

 • Dat je ouders er op een dag niet meer zijn. Dat is het stomst van de hele lijst. Zo stom dat ik het weg wil halen omdat dat besef altijd een beetje pijn doet en ik het hier luchtig wilde houden.
 • Dat ik me had verheugd op chocolade-pepernoten maar mijn Albert Heijn ze niet had. (Ja, de Gezonde Fase is weer voorbij.)
 • Alle science fiction films. Ik kan me prima verplaatsen in zingende dieren, maar die andere dimensies gaat me te ver. En het is daar ook altijd grijs en ongezellig.
 • Mijn geheugen. Ik ben ooit de verjaardag van mijn moeder vergeten.
 • Dat ik heel vaak in acties trap met klantenpasjes. Omdat ik met ‘mijn pas’ en ‘mijn zelfgespaarde punten’ ineens €5,- korting krijg koop ik dingen die ik helemaal niet van plan was om te kopen.
 • Harde, gesloten en autoritaire mensen die zichzelf voorhouden dat ze niet kwetsbaar zijn, en daardoor heel veel mooie dingen missen.
 • Dat ik me soms laat intimideren door dit soort autoritaire mensen.
 • Dat trouwjurken duur zijn en dat het de bedoeling is dat je er maar eentje koopt. Ik weet niet eens of ik wil trouwen, maar toch. Ik wil die jurken hebben!
 • Niezen als je net mascara op hebt gedaan.
 • Als dingen met techniek niet lukken, ik hulp vraag en de ander het binnen ‘n minuut voor elkaar krijgt.Blog 'Stom', Kroepoek, 2016
 • Parkeren als er iemand achter me rijdt. Of parkeren op een helling. Of überhaupt parkeren.
 • Dat ik nu al een paar minuten probeer iets stoms te verzinnen over Kroepoek zodat ik dat kan plaatsen alleen maar zodat ik er een foto bij kan doen. Omdat ik nog altijd graag opschep over hoe leuk, lief en pluizig ze is. Maar hey, mijn site dus hier, een foto van Kroepoek. Gewoon omdat het kan.

Fijn weekend allemaal!

Liefs,

Anne

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Wies
Wies
4 september 2016 12:52

Weer heel leuk Anne. Ik kijk uit naar de volgende “anneover”!!!

ilse
ilse
25 mei 2017 09:18

Zo waar allemaal

Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

2
0
Ga naar de reacties!x