Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zangles en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Waarom ik het maken en delen van mijn voice-over-werk zo lang heb uitgesteld (blog)

Waarom ik het maken en delen van mijn voice-over-werk zo lang heb uitgesteld

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zangles en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Oh, lieve bloglezers, ik laat jullie een beetje in de steek de laatste tijd. Waar ik in 2020 nog wekelijks blogde, er in 2021 sowieso elke maand een uitgebreid maandverslag kwam, is het in 2022 een beetje stil van mijn kant!

Hoe dat komt? Dat weet ik precies. Het komt door Instagram. Het is zo makkelijk om, wanneer ik iets wil delen, gewoon in 5 minuten wat leuke stories te maken. Er is meer interactie, het is makkelijker om te groeien, je kan er creatief mee knutselen om dingen visueel aantrekkelijk te maken…

En toch mis ik het bloggen. Het echt even de tijd nemen om iets te maken wat jij als lezer rustig door kan lezen. Het ‘wat meer de diepte ingaan’.

Maar vandaag wil ik iets met je delen wat ik ‘blogwaardig’ vond. Ik zal eerlijk zijn; ik heb het al op Instagram gepost ook. (Haha, verrader dat ik ben.) Maar jullie krijgen de originele, uitgebreide versie van het verhaal: Waarom ik het maken en delen van mijn voice-over-werk zo lang heb uitgesteld.

Waarom ik het maken en delen van mijn voice-over-werk zo lang heb uitgesteld

“Hmm, wat doe jij met je stem als je praat?”, “Jij hebt echt zo’n typisch geluid…”, “Praat jij in je zangstem ofzo?”

Mijn stem en ik, we hadden altijd een toprelatie. Altijd en overal maakte ik geluid en dat voelde goed. 

Totdat mijn stem mijn werk werd en men op het Conservatorium helemaal uit begon te pluizen ‘wat die Anne nou precies deed technisch gezien’. Het zingen? Geen probleem. Hoewel niemand begreep hoe ik ‘bluf-belte’ (zo omschreef ik de techniek die ik gebruikte wanneer ik luid en energiek zong in de hoogte) klonk het gezond, mooi en zangerig. Maar mijn spreekstem, dat bleef een mysterieus iets…

Natuurlijk hebben mensen het geprobeerd ‘op te lossen’, zonder echt te snappen wat er gebeurde, zonder misschien te weten ‘of er überhaupt een probleem was’. Heel concreet waren de adviezen dus niet. En prettig waren ze al helemaal niet.

Een logopedist zei, dat ik gewoon lager moest spreken. Een beetje drukken op mijn keel kon daarin geen kwaad.  “Jaaaa, goed zo Anne, je hebt al zo’n 60% meer dikke sluiting”, kirde een andere vocal coach terwijl ik met tranen in mijn ogen voor haar stond en me ‘niet meer Anne voelde’. 

En ik vergeet nooit meer, nooit meer, het moment dat ik in een groep zangdocenten en logopedisten naar voren werd geroepen en beluisterd en beoordeeld werd. Vanuit de zogenaamde intentie om me te helpen, maar waardoor ik me een soort circus-aapje voelde en me jaren later nog steeds afvroeg ‘had dan niemand door dat ik me niet veilig voelde en mijn stem en ik daardoor allebei alleen maar meer in onze schulp kropen’?

Nu, jaren later…

Nu, jaren later, merk ik dat ik het eindelijk los kan laten. Ik realiseerde me steeds meer dat het feit dat ik ‘een eigen sound heb’, niet een nadeel, maar juist een enorm voordeel is. Ik bonjourde de overtuiging ‘eerst moet de complete wereld mijn stem goedkeuren’ de deur uit. En ik zocht de juiste mensen om me stemtechnisch te coachen op een manier die bij me paste, vanuit veiligheid en nieuwsgierigheid. Zodat ik, wanneer ik dat wilde op alle mogelijke manieren mijn stem kon gebruiken.

Het resultaat? Naast het zingen volgde ik afgelopen maanden eindelijk mijn verlangen om stemmen in te spreken, om als stemactrice en voice-over te gaan werken. De eerste klussen zijn inmiddels achter de rug en het smaakt naar meer, veel meer.

Maar bovenal, mijn stem en ik zijn weer dikke matties. Ik ben trots en dankbaar dat-ie niet alleen gezond, maar ook extreem veelzijdig is en zich maar blijft ontwikkelen. En daarom heb ik – met een kleine brok in mijn keel – heel veel zin om je mijn demo te laten horen.

Houdoe en veel liefs,

Anne

P.S.

Mocht je denken: ‘stem, ik wil ook iets met mijn stem!’, weet dan dat er weer een hoop workshops op de agenda staan! Workshops Ukelele & Zang, Zangavonden, Workshops voor mensen die niet durven of kunnen Zingen, je vindt ze allemaal in de agenda!

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 100 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn blogs, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.

Afgelopen tijd schreef ik:

0
Ga naar de reacties!x
Anne Ermens, 2022, Zangeres & Actrice

Wacht! Voor je me weg klikt, denk nog even aan onze toekomst samen! Misschien wil je wel een beetje op de hoogte worden gehouden van mij, of alle leuke dingen die ik in de toekomst nog ga doen!