Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Waarom ik met nog geen 10 Pre-Orders tóch mijn eerste Ebook schrijf

Author picture

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Daarnet publiceerde ik dit artikel over mijn Eerste Ebook op LinkedIn. Maar eigenlijk is het ook gewoon een blog, dus alsjeblieft!

Anderhalve week geleden

Corona lijkt erger dan we dachten. Alle evenementen worden afgeblazen en zo ook al mijn zanglessen, optredens, repetities en workshops. Het is schrikken, maar ik besluit dat het een mooi moment is om te kijken wat mijn mogelijkheden zijn met het geven van Online Zangles.

Een week geleden

Mijn hele lesruimte is omgebouwd tot een studio. Ik geef ‘experimenteer-lessen’ om te het Online Lesgeven onder de knie te krijgen en heb inmiddels elk artikel op het internet over Online Lesgeven gelezen.

Ik besluit: ik ga een Ebook schrijven. En ik noem haar:

'Online Muziekles Geven Binnen 24 Uur'

Geen briljante titel. Maar wel lekker duidelijk.

Ik heb er zin in: al een behoorlijke tijd schrijf ik regelmatig persoonlijke blogs, ik heb vertrouwen in mijn technische kennis, in mijn muziek-les-inhoudelijke-kennis en ik denk dat ik het gewoon wel kan.

Meteen maak ik een pagina aan, zodat mensen het boek voor maar €8,- kunnen pre-orderen. Dat vind ik heel hip klinken en ik fantaseer al over het moment dat ik de door-de-overheid-aangeboden €4000,- afsla, omdat ik al genoeg inkomsten haal uit mijn boek’.

Gisteren

Mijn boek is half af. Dat is mooi, want op het internet heb ik beloofd dat het deze week helemaal af is.

Minder mooi is het aantal pre-orders. Ik haal de 10 nog niet eens.

Twee daarvan zijn van mijn ouders. Terwijl mijn moeder beneden op de iPad bestelde ‘omdat ze me gewoon wil steunen’, heeft een verdieping hoger ook mijn vader, zonder dat hij van mijn moeder op de hoogte was, besteld:

“Wat ben je toch ondernemend An, ik ben heel benieuwd!”, zegt hij, wanneer ik hem een paar minuten later aan de telefoon heb. Ik glunder van trots.

Ebook, Online Muziekles Geven Binnen 24 Uur

Vandaag

Het verrast me hoeveel zin ik heb om te schrijven.

Ja. Afgelopen week was ‘Evil Anne’ (zo noem ik die bitchy stem in mijn hoofd) een paar keer aanwezig. Met opmerkingen als:

“Waarom doe je toch altijd van die stomme dingen? Waarom ga je niet gewoon leren breien of naaien en dan mondkapjes maken? Daar heeft de wereld veel meer aan dan aan jouw boek.”

“Wie zit er nou op jouw Ebook te wachten?”

“Wat ben je toch een geldwolf, dat je in deze tijden ook nog eens €8,- vraagt aan die arme andere ZZP’ers die het al zo zwaar hebben. Je zou je kennis gratis moeten delen.”

Maar ik ga de discussie al niet meer met haar aan. Zo doet ze wel vaker, die ‘Evil Anne’.

Ik weet. Ik ga dat Ebook verdorie afschrijven. Omdat het een tof idee is. Omdat het stikt van de info op internet en er vast mensen zijn die gewoon een kant-en-klare handleiding willen. Gewoon op een gezellige Anne-manier. Omdat het me dwingt heel inzichtelijk te maken hoe ik mijn lessen zo optimaal mogelijk maak, zowel voor mezelf als voor mijn leerlingen, Omdat ik nog nooit een Ebook heb geschreven en het zo gaaf is dat dat nu, in 2020, gewoon kan. En omdat ik vergeetachtig ben, en ik op die manier heel overzichtelijk mijn eigen tips nog eens kan doorlezen.

Zometeen ga ik het boek afschrijven, het boek wat ik anderhalve week geleden zelf maar al te graag zou hebben gekocht.

Of het een succes wordt? Dat weet ik niet.

Of eigenlijk weet ik dat wel. Voor mij is het al een succes.

Liefs,

Anne

Ohja. Dat Ebook dus. Er komt nog een mooie salespagina (ik was te druk met schrijven van het boek zelf), maar je kan hier al wat info lezen, op mijn ‘Corona-Pagina’.

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Soraya
28 maart 2020 08:11

Dit is toch juist ook waar ondernemerschap om draait? Om je te herpakken en kansen te benutten. Doe je goed dus! Evil Anne mag gerust gesust worden met lieve woorden, ze heeft het namelijk helemaal mis, jij bent juist één van de zzp’ers die ook hierdoor geraakt wordt en goed dus dat je dit doet. Een ander helpen is gelukkig niet per se mondkapjes maken, maar ook fijne afleiding dmv blogs aan te bieden. Gratis!

Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

1
0
Ga naar de reacties!x