Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Wat ik gebruik voor m'n website, marketing en social media (blog)

Wat ik gebruik voor m’n website, marketing en social media

Author picture

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Aangezien me vaak wordt gevraagd ‘hoe ik dit allemaal doe’, leek het me handig om een lijstje te maken met een overzicht van alles wat ik gebruik voor m’n website, marketing en social media. Komt-ie:

Laatste update van deze blog: mei ’23.

Wat ik gebruik voor m’n website, nieuwsbrief en social media

 • Mijn gehele website (en alle andere websites die ik beheer), zijn gemaakt met ‘Elementor’ voor WordPress. Ik ben er dolblij mee en stap denk ik nooit meer over naar iets anders. Of het makkelijk werkt, durf ik niet te zeggen: voor mij wel, maar ik begon in 2010 al met websites maken, dus heb al wat ervaring. Voor een website betaal je zo’n € 45,- met Elementor.
 • Mijn webshop is – zoals de meeste webshops op internet – gemaakt met ‘Woocommerce‘. Wat voor mij helemaal geweldig is, is dat ik mijn boekhoudsoftware eraan heb gekoppeld via deze plugin. Daardoor krijgt de klant automatisch een factuur en wordt diezelfde factuur automatisch in mijn administratie gezet. (Hiervoor gebruik ik dan weer ‘Moneybird’, via deze link kan je die boekhoudsoftware 120 dagen gratis proberen.) Als ondernemers uit een ander land iets bij me bestellen, wordt de btw automatisch goed geregeld door de plugin ‘EU VAT Number’.
 • Voor het online inplannen van de zanglessen maakte jarenlang gebruik van Bookly. Inmiddels werk ik met ‘SuperSaas’.
 • Mijn ‘brieven van Anne’ en de automatische mails die je krijgt als je iets in mijn webshop bestelt, verstuur ik via ‘Brevo‘ (ook bekend als ‘Sendinblue’). Hier betaal ik nu zo’n € 25,- per maand om maximaal 10.000 mails te kunnen versturen.
 • De keer dat ik een give-away deed op Instagram, gebruikte ik deze ‘commentpicker‘ om eerlijk winnaars te kiezen.
 • Artie, mijn Artificial Intelligence Robot-assistent, die automatisch de juiste info geeft als volgers op Instagram met een specifiek woord reageren, heb ik gemaakt met ‘ManyChat‘.

Wat ik gebruik voor mijn beeldmateriaal

 • De vraag die me het aller-aller-meest gesteld wordt, is: ‘hoe kom jij aan die GIFjes van jezelf?‘ En ik kan vol trots zeggen: die heb ik zelf gemaakt. Omdat er zoveel vraag naar was, heb ik er zelfs een online mini-cursus over gemaakt, maar die is helaas niet meer te koop. (Simone geeft ook een cursus GIFjes, dus je zou kunnen kijken of dat iets voor je is!)
 • Vrijwel alles wat er ‘gedesigned‘ uitziet, zoals flyers, banners en dergelijke, is gemaakt met ‘Canva‘. Er is een gratis versie, maar ik betaal € 109,99 per jaar om van alle functies gebruik te maken. (Via deze link kan je alle functies 30 dagen gratis proberen, als je wil.)
 • Mijn foto’s bewerk ik vrijwel niet. Hooguit zet ik de helderheid wat hoger in de standaard ‘foto’s’ app op mijn telefoon. Ik ben fel tegen het veranderen van gezichten en lichamen en gebruik dus geen photoshop of facetune.
 • Zie je een video voorbij komen, dan is deze waarschijnlijk gemaakt in ‘iMovie’. Die software is gratis, maar dan moet je wel een Apple computer hebben. (En die kost dan helaas wel weer ongeveer een jaarsalaris.) Sommige video’s edit ik ook met een gratis app, genaamd Premiere Rush voor iPhone. Ook op mijn laptop gebruik ik soms Premiere Rush voor het editten van video’s.
 • Ik edit mijn podcast en ondertitel video’s met Descript. Kost me een tientje per maand, maar scheelt me heel veel tijd.
 • Af en toe speld ik een ‘dasspeldmicrofoontje‘ op, zodat ik goed te verstaan ben als ik in een galmende ruimte film of een Zoom-meeting heb. Ik gebruik deze, kostte nog geen € 20,- en ben er erg tevreden over.
 • In een ver verleden heb ik een keer een autocue app gebruikt, dat was ‘Telepromter‘. Er is een gratis versie en er zijn ook abonnementen, denk dat ik er destijds € 10,- voor heb betaald.

Welke spullen ik verder gebruik

 • Ik ben heel erg enthousiast gebruiker van mijn ‘green screen’. Die ik heb, is niet meer verkrijgbaar, maar dit is een zelfde soort. Kost zo’n € 100,-.
 • Omdat ik geen zin heb om op andere mensen te wachten, film en fotografeer ik veel zelf. Da’s lastig als je zelf op beeld moet komen en daarom maak ik gebruik van statieven. Ik heb er een stuk of zes (één in de auto, op het werk, thuis, in mijn tas) en de meeste zijn van ‘Hama‘. Ook heb ik een aantal kleine statieven met afstandsbediening, zodat ik via bluetooth mijn camera kan bedienen. Kosten liggen tussen de € 20,- en € 50,-.
 • Ik ben nog geen held met belichting van mijn foto’s en video, maar heb het idee dat het steeds beter wordt sinds ik een ringlamp en een daglichtlamp gebruik. Kosten allebei ergens tussen de € 40,- en € 120,-.
 • Alles wat ik doe, doe ik op Apple. Momenteel gebruik ik een iPad ProiPhone 11 en een MacBook Pro. Hoewel ik het aanraad, kost het een vermogen. Voor mij is er geen weg meer terug. Red jezelf nu het nog kan.

Hehe, poehpoeh, nounou.

Dit was de lijst. Je weet nu wat ik gebruik voor m’n website, marketing en social media en ik hoop dat je ermee geholpen bent. Jij nog aanraders of tips? Laat het gerust weten in een reactie!

Houdoe en veel liefs!

Anne

P.S. Als je nog vragen hebt

 • Een korte vraag waarvan je verwacht dat ik ’em binnen een paar minuten kan beantwoorden? Stel ’em dan hieronder in de reacties! Leuk!
 • Heb je een lange ‘wil-je-met-me-meekijken’-vraag rondom jouw website, marketing, of social media? Neem dan contact op met/doe een cursus van iemand die daarvoor gestudeerd heeft. Wil je heel graag dat juist IK met je meekijk? Dan kan je mijn hoofd huren!

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

0
Ga naar de reacties!x