Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zangles en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk en optredens) . Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Dit gebruik ik allemaal voor mijn website, marketing en social media.

Wat ik gebruik voor m’n website, marketing en social media

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zangles en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk en optredens) . Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Aangezien me vaak wordt gevraagd ‘hoe ik dit allemaal doe’, leek het me handig om een lijstje te maken met een overzicht van alles wat ik gebruik voor m’n website, marketing en social media. Komt-ie:

Laatste update van deze blog: maart 2022

Wat ik gebruik voor m’n website, nieuwsbrief en social media

 • Mijn gehele website (en alle andere websites die ik beheer), zijn gemaakt met ‘Elementor’ voor WordPress. Ik ben er dolblij mee en stap denk ik nooit meer over naar iets anders. Of het makkelijk werkt, durf ik niet te zeggen: voor mij wel, maar ik begon in 2010 al met websites maken, dus heb al wat ervaring. Voor een website betaal je zo’n € 45,- voor Elementor.
 • Mijn webshop is – zoals de meeste webshops op internet – gemaakt met ‘Woocommerce‘. Wat voor mij helemaal geweldig is, is dat ik mijn boekhoudsoftware eraan heb gekoppeld via deze plugin. Daardoor krijgt de klant automatisch een factuur en wordt diezelfde factuur automatisch in mijn administratie gezet. (Hiervoor gebruik ik dan weer ‘Moneybird’, via deze link kan je die boekhoudsoftware 120 dagen gratis proberen.) Als ondernemers uit een ander land iets bij me bestellen, wordt de btw automatisch goed geregeld door de plugin ‘EU VAT Number’.
 • Ik ben aangemeld bij ‘LinkPizza‘, een platform waar bloggers samenwerkingen kunnen vinden en een manier om affiliate inkomsten te krijgen. Veel samenwerkingen doe ik niet, want ik gewoon superkritisch op waar ik over schrijf. Affiliate links gebruik ik wel af en toe: het voordeel daarvan is dat wanneer ik link naar iets waar ik enthousiast over ben – zoals deze fietslampjes – en jij als lezer de link bezoekt en iets bestelt, de website mij een klein bedrag geeft omdat ik mensen naar ze heb doorverwezen. (Hier betalen lezers natuurlijk niks voor, dat doen de bedrijven zelf.)
 • Voor het online inplannen van de zanglessen maak ik nu nog gebruik van Bookly. (Maar als je een flink budget hebt, verwacht ik dat er gebruiksvriendelijkere plugins zijn.
 • Mijn nieuwsbrieven en de automatische mails die je krijgt als je iets in mijn webshop bestelt, verstuur ik via ‘Mailchimp‘. Hier gebruik ik nu het ‘Essentials’ programma, voor zo’n € 10,- per maand. Mocht je het ook gaan gebruiken, dan krijg je via deze link als het goed is $ 30,- starttegoed (en ik ook). Win-win!
 • Ik plan niks in op social media. Dat onstaat allemaal op het moment zelf. Ik kan je dus geen plan-apps aanraden. Wel was ik heel enthousiast over de cursus over stories maken die ik volgde bij Celine Charlotte van ‘t Wout, die me meer leerde over storttelling technieken, mindset en eigenlijk alles om voornamelijk Instagram stories wel slim in te zetten, zonder nep en inauthentiek te worden.
Je eigen GIFjes maken binnen een uur, webshop

Wat ik gebruik voor mijn beeldmateriaal

 • De vraag die me het aller-aller-meest gesteld wordt, is: ‘hoe kom jij aan die GIFjes van jezelf?’ En ik kan vol trots zeggen: die heb ik zelf gemaakt. Omdat er zoveel vraag naar was, heb ik er zelfs een online mini-cursus over gemaakt, de cursus ‘Je eigen GIFjes maken binnen een uur’.
 • Vrijwel alles wat er ‘gedesigned‘ uitziet, zoals flyers, banners en dergelijke, is gemaakt met ‘Canva‘. Er is een gratis versie, maar ik betaal € 109,99 per jaar om van alle functies gebruik te maken. (Via deze link kan je alle functies 30 dagen gratis proberen, als je wil.)
 • Mijn foto’s bewerk ik vrijwel niet. Hooguit zet ik de helderheid wat hoger in de standaard ‘foto’s’ app op mijn telefoon. Ik ben fel tegen het veranderen van gezichten en lichamen en gebruik dus geen photoshop of facetune.
 • Zie je een video voorbij komen, dan is deze waarschijnlijk gemaakt in ‘iMovie’. Die software is gratis, maar dan moet je wel een Apple computer hebben. (En die kost dan helaas wel weer ongeveer een jaarsalaris.) Sommige video’s edit ik ook met een app, genaamd ‘Perfect Video’ voor iPhone. Kostte ongeveer € 5,- en werkt een stuk makkelijker dan de ‘gewone’ bewerkingsapp op mijn telefoon.
 • Heb ik iets ondertiteld, dan kan je ervan uitgaan dat ik de app ‘Add Subtitles‘ heb gebruikt. Voor € 4,- gebruik je ’em een maand. Ik ben nog niet extreem enthousiast eerlijk gezegd.
 • Af en toe speld ik een ‘dasspeldmicrofoontje’ op, zodat ik goed te verstaan ben als ik in een galmende ruimte film of een Zoom-meeting heb. Ik gebruik deze, kostte nog geen € 20,- en ben er erg tevreden over.
 • In een ver verleden heb ik een keer een autocue app gebruikt, dat was ‘Telepromter‘. Er is een gratis versie en er zijn ook abonnementen, denk dat ik er destijds € 10,- voor heb betaald.

Welke spullen ik verder gebruik

 • Ik ben heel erg enthousiast gebruiker van mijn ‘green screen’. Die ik heb, is niet meer verkrijgbaar, maar dit is een zelfde soort. Kost rond de € 150,-.
 • Omdat ik geen zin heb om op andere mensen te wachten, film en fotografeer ik veel zelf. Da’s lastig als je zelf op beeld moet komen en daarom maak ik gebruik van statieven. Ik heb er een stuk of zes (één in de auto, op het werk, thuis, in mijn tas) en de meeste zijn van ‘Hama‘. Ook heb ik een aantal kleine statieven met afstandsbediening, zodat ik via bluetooth mijn camera kan bedienen. Kosten liggen tussen de € 20,- en € 50,-.
 • Ik ben nog geen held met belichting van mijn foto’s en video, maar heb het idee dat het steeds beter wordt sinds ik een ringlamp en een daglichtlamp gebruik. Kosten allebei ergens tussen de € 40,- en € 120,-.
 • Alles wat ik doe, doe ik op Apple. Momenteel gebruik ik een iPad ProiPhone 11 en een MacBook Pro. Hoewel ik het aanraad, kost het een vermogen. Voor mij is er geen weg meer terug. Red jezelf nu het nog kan.

Hehe, poehpoeh, nounou.

Dit was de lijst. Je weet nu wat ik gebruik voor m’n website, marketing en social media en ik hoop dat je ermee geholpen bent. Jij nog aanraders of tips? Laat het gerust weten in een reactie!

Houdoe en veel liefs!

Anne

P.S. Als je nog vragen hebt

 • Een korte vraag waarvan je verwacht dat ik ’em binnen een paar minuten kan beantwoorden? Stel ’em dan hieronder in de reacties! Leuk!
 • Heb je een lange ‘wil-je-met-me-meekijken’-vraag rondom jouw website, marketing, of social media? Neem dan contact op met/doe een cursus van iemand die daarvoor gestudeerd heeft. Wil je heel graag dat juist ik met je meekijk? Dan kan je een ‘Anne-bemoeit-zich-ermee-sessie’ boeken.

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Zin in meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 100 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn blogs, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes? Kan gewoon! Meld je hier aan voor m’n nieuwsbrief!

Bloggen, laptop, Anne Ermens
Meer Anne in je leven?
Meer Anne in je leven?

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken, iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt of zingt op je bruiloft? Bekijk dan mijn website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je zo'n 100 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn blogs, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes? Kan gewoon! Meld je hier aan voor m'n nieuwsbrief!

Reacties

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ga naar reacties!x