workshop zingen

Zangavonden in Breda

“Een topavond, ik heb genoten, veel geleerd en me geen seconde verveeld. Anne weet de groep echt ‘op te tillen’, een vakvrouw pur sang.”

Quote van Theo

Hoe ziet zo'n zangavond in Breda eruit?

Een kwartier voor de start gaan de deuren open en loop je de zaal in. Terwijl de laatste instrumenten worden gestemd, drink je vast een drankje en maak je kennis met de andere mensen. 

De samenstelling van de groep wisselt, maar er zal altijd een aantal mensen zijn die al wat zangervaring hebben (omdat ze bijvoorbeeld zangles bij me volgen). Op de zangavonden geldt echter: ervaring is niet verplicht en het hebben van talent ook niet. Iedereen boven de 18 is welkom.

Om 20.00 starten we: na een warming up werken we aan een stuk of 3 liedjes, binnen het thema van die avond. De tekst is zichtbaar via de beamer en als er meerstemmig wordt gezongen, is ook de bladmuziek in beeld. Je hoeft dus niks te printen en al helemaal niet op je kleine telefoonschermpje te kijken. 

Na het aanleren van die drie liedjes, sluiten we de avond af met een sing-a-long gedeelte. Hierbij leer ik je niks aan, maar zingen we gewoon nóg een stuk of 10 liedjes binnen het thema. 

Tijdens die sing-a-long zijn zowel de tekst van het lied als de akkoorden in beeld en mag je – als je een instrument bespeelt – altijd meedoen met de begeleiding. Er zijn standaard een ukelele, gitaar, cajon en piano aanwezig, maar natuurlijk mag je ook je eigen instrument meebrengen. Stukje solo zingen? Kan! Ik zorg natuurlijk dat er ook een microfoon klaarstaat.

Natuurlijk is er een pauze en na afloop (22.30) is er nog wat tijd om na te kletsen onder het genot van een drankje. 

“Echt gaaf om te ervaren dat dit zomaar kan met wildvreemde mensen! Leuk om twee nummers wat beter in te studeren en daarna de sing-a-long te doen.Vond het gewoon top, harstikke leuk. De volgende keer ben ik er weer bij!”

Quote van Corien

Deze thema's kwamen al voorbij

Veelgestelde Vragen

Eigenlijk is een zangavond het beste van het koor minus het slechtste van een koor. Oftewel:

Niet:

 • Elke week beschikbaar moeten zijn.
 • Verplicht liedjes instuderen.
 • Urenlang wachten omdat de alten hun partij nog niet kennen.

 

Wel:

 • Samen muziek maken.
 • Je stem en muzikaliteit ontwikkelen.
 • Meerstemmig zingen.
 • Nieuwe mensen leren kennen.

Dan is het slim om je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief, zodat ik je op de hoogte kan houden als ik weer een zangavond organiseer!

Maximaal 25 mensen boven de 18. Omdat we vaak in het engels zullen zingen, is het fijn als je daar enigszins mee uit de voeten kan.

Gender, leeftijd, ervaring en talent ‘zal me verder een worst wezen’. Als je maar lief bent voor de andere mensen.

Is er sprake van een fysieke of mentale beperking? Dan is het slim om van tevoren even met me te overleggen of deze avond geschikt voor je is.

Ervaring en talent zijn niet verplicht. Ben je echt heel erg bang dat je zo belabberd zingt, dat de hele groep last van je heeft, bestel dan even een kennismakingsles, dan help ik je op weg en kijk ik ‘of het echt allemaal zo erg is’.

Het is ontzettend leuk. Goed voor je hart en herenen ook. En voor je longen, ook als je herstellende bent van COVID, is inmiddels bewezen. Daarnaast is het goed voor de ontwikkeling van je muzikaliteit en stem.

Maar het is vooral heel, heel erg fijn.

In het pittoreske Breda, ik huur een zaaltje aan de Odilia van Salmstraat. Alle info over het adres, krijg je na het aanmelden!

Achttien euro! Doe je voor het eerst mee, dan kan je de code ‘eerstekeer’ gebruiken voor € 4,- korting.

Goed om te weten:

Heb je een kaartje besteld, dan ontvang van tevoren nog een mailtje. Daarin..

 • Vind je een link naar een afspeellijst met muziek in het thema om alvast in de stemming te komen.
 • Heb je de mogelijkheid om een eigen suggestie te doen voor een lied voor de sing-a-long, zodat ook jouw lievelingslied zal worden gebruikt. Sterker nog, als je wil mag jij dat nummer dan met microfoon zingen. (Niet verplicht.) 
 • Geef ik in ieder geval een lied door wat we sowieso gaan doen, dan kan je die vast een paar keer op repeat zetten.

Voorlopige data:

 • Vrijdag 24 juni – ‘ABBA’. Denk bijvoorbeeld aan ‘Waterloo’, ‘Mama Mia’ en ‘The Winner takes it all’.
 • Vrijdag 22 juli – thema ‘Nederpop’.Denk bijvoorbeeld aan ‘Acda & de Munnik’ en ‘Blof’. (Het gaat echt om Nederpop, dus ik laat de echte levenslied-zangers, zoals Django Wagner en Frans Bauer even achterwege.)
 • Vrijdag in augustus – ZOMERSTOP
 • Vrijdag in september – Thema ‘Musical’. Hierover later meer.
Anne Ermens, 2022, Zangeres & Actrice

Wacht! Voor je me weg klikt, denk nog even aan onze toekomst samen! Misschien wil je wel een beetje op de hoogte worden gehouden van mij, of alle leuke dingen die ik in de toekomst nog ga doen!