Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens leerde 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. 🎤 zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als 🎙️voice-over en 🧜🏼‍♀️ Zingende Zeemeermin.
Zangles in Breda, Online Zangles, Anne Ermens (Hilde)

Zo exporteer ik een Garageband bestand naar MIDI

Author picture

Anne Ermens leerde 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. 🎤 zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als 🎙️voice-over en 🧜🏼‍♀️ Zingende Zeemeermin.

Als ik met mijn zangleerlingen een lied opneem, plug ik niet alleen de microfoonkabel (XLR) en de pianokabel (grote jack) in, maar óók mijn MIDI-kabel. Op die manier hebben we binnen vijf minuten een gezongen versie, een gewone instrumentale versie én een MIDI-versie van het lied. Dat is handig, want een MIDI-bestand kan de leerling zelf makkelijk versnellen, verhogen, verlagen en ga zo maar door. Superleuk, maar het duurde me wel even voor ik het voor elkaar kreeg om Garageband het MIDI-bestand te laten exporteren.

Overigens, als je denkt dat ik je verder met technische dingen kan helpen, ehm… helaas. Maar ik kan je wél (beter) leren te zingen! Hier lees je bijvoorbeeld mijn tips voor zangers!

Oke. Hieronder mijn 8-stappen-plan, hopelijk bespaart het je een hoop tijd en gedoe:

Zo exporteer ik een Garageband bestand naar MIDI

  1. Ik neem op met een MIDI-kabel. Want: zonder MIDI-kabel, geen MIDI-bestand. Als spoortype kies ik ‘software-instrument’.
  2. Als de opname gelukt is, selecteer ik het MIDI-spoor in Garageband en klik op ‘Archief’ en ‘Voeg segment toe aan loopbibliotheek’. (Je kan ook de toetscombinatie ‘control-shift-O’ gebruiken, maar ik vergeet toetscombinaties altijd.)
Hoe ik een MIDI-bestand exporteer vanuit Garageband (b)
Dit krijg je dan te zien.
  1. Ik geef het bestand een naam en klik op ‘maak aan’.
  2. Vervolgens ga ik naar ‘Finder’, naar ‘Ga’ in de menubalk bovenin en klik dan op ‘Ga naar map’.
  3. Er verschijnt een venster waar ik ‘~/Library/Audio/Apple Loops/User Loops/SingleFiles’ invul en klik op ga. (Kan je gewoon kopiëren en plakken, wel even de aanhalingstekens weghalen.)
  4. Het bestand komt nu in beeld, nog niet als MIDI, wel als .aif.
  5. Ik ga naar de website https://anyconv.com/aiff-to-midi-converter/, upload daar mijn .aif-bestand en klik op ‘download MIDI’.
  6. Dat is het! Klaar is Kees! Veel plezier ermee!

Heeft mijn uitleg je geholpen om vanuit Garageband te exporteren naar MIDI? Of heb je een nóg betere tactiek?

Ik hoor het heel graag van je in de reacties!

Houdoe, liefs en heeeuul veeeuul succes!

Anne

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Gewoon, omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen of spreken, een verrassende workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk mijn site

Af en toe persoonlijke anekdotes, handige tips én 🔒 verborgen voice-berichten en video’s in je mail, alsof je een penvriendin hebt? Meld je hier aan voor mijn ‘brieven van Anne’!

Reacties

(Reageer je voor het eerst? Dan keur ik je bericht handmatig goed. Het kan dus zo’n 48 uur duren voordat je ’em hieronder ziet staan.)

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
jan jansen
jan jansen
28 december 2021 17:03

Hoi. Dacht ik: eindelijk! Helaas weer niet, Je aif2 werk niet?

Hans Van Stiphout
Hans Van Stiphout
2 februari 2023 10:04

Kun je de werkende link voor aiff naar midi in deze blog zetten? Want kennelijk werkt hij niet

4
0
Ga naar de reacties!x