Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zangles en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk en optredens) . Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Zangles in Breda, Online Zangles, Anne Ermens (Hilde)

Hoe ik een MIDI-bestand exporteer vanuit Garageband

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zangles en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk en optredens) . Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Als ik met mijn zangleerlingen een lied opneem, plug ik niet alleen de microfoonkabel (XLR) en de pianokabel (grote jack) in, maar ook mijn MIDI-kabel. Op die manier hebben we binnen vijf minuten een gezongen versie, een gewone instrumentale versie én een MIDI-versie. Dat is handig, want een MIDI-bestand kan de leerling zelf makkelijk versnellen, verhogen, verlagen en ga zo maar door. Superleuk, maar het duurde me wel even voor ik het voor elkaar kreeg om het MIDI-bestand te exporteren uit Garageband.

Hoe ik in 8 stappen MIDI-bestanden exporteer vanuit Garageband

  1. Ik neem op met een MIDI-kabel. Zonder MIDI-kabel, geen MIDI-bestand. Als spoortype kies ik ‘software-instrument’.
  2. Als de opname gelukt is, selecteer ik het MIDI-spoor in Garageband en klik op ‘Archief’ en ‘Voeg segment toe aan loopbibliotheek’. (Je kan ook de toetscombinatie ‘control-shift-O’ gebruiken, maar ik vergeet toetscombinaties altijd.)
Dit krijg je dan te zien.
  1. Ik geef het bestand een naam en klik op ‘maak aan’.
  2. Vervolgens ga ik naar ‘Finder’, naar ‘Ga’ in de menubalk bovenin en klik dan op ‘Ga naar map’.
  3. Er verschijnt een venster waar ik ‘~/Library/Audio/Apple Loops/User Loops/SingleFiles’ invul en klik op ga. (Kan je gewoon kopiëren en plakken, wel even de aanhalingstekens weghalen.)
  4. Het bestand komt nu in beeld, nog niet als MIDI, wel als .aif.
  5. Ik ga naar de website https://anyconv.com/aiff-to-midi-converter/, upload daar mijn .aif-bestand en klik op ‘download MIDI’.
  6. Dat is het! Klaar is Kees! Veel plezier ermee!

Heeft mijn uitleg je geholpen om vanuit Garageband te exporteren naar MIDI? Of heb je een nóg betere tactiek?

Ik hoor het heel graag van je in de reacties!

Houdoe en veel succes!

Anne

P.S. Nog even iets anders

Ik krijg zo ongeveer dagelijks complimenten en vragen over die GIFjes van mezelf die je overal tegenkomt. Daarom heb ik er een kleine online cursus over gemaakt, waarin ik je binnen een uur je eerste GIFje leer maken. 

Meer weten? Klik dan even hier!

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. Mocht je nieuwsgierig zijn: in 2021 verdiende ik in totaal €113,53 aan mijn blog. Daarvan kan ik mooi een gedeelte van het hosten van m’n blog betalen. Top dus!

Bloggen, laptop, Anne Ermens

Zin in meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 100 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn blogs, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes? Kan gewoon! Meld je hier aan voor m’n nieuwsbrief!

Meer Anne in je leven?
Meer Anne in je leven?

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken, iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt of zingt op je bruiloft? Bekijk dan mijn website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je zo'n 100 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn blogs, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes? Kan gewoon! Meld je hier aan voor m'n nieuwsbrief!

Reacties

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jan jansen
jan jansen
28 december 2021 17:03

Hoi. Dacht ik: eindelijk! Helaas weer niet, Je aif2 werk niet?

Afgelopen tijd schreef ik:

2
0
Ga naar reacties!x

Je bent van plan een vrij oude blog te lezen, leuk!

Hou er alleen wel rekening mee dat het inmiddels 2022 is, ik ouder en wijzer ben en de info uit de blog dus misschien niet meer 100% klopt!