Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Zangles in Breda, Online Zangles, Anne Ermens (Hilde)

Hoe ik een MIDI-bestand exporteer vanuit Garageband

Author picture

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Als ik met mijn zangleerlingen een lied opneem, plug ik niet alleen de microfoonkabel (XLR) en de pianokabel (grote jack) in, maar ook mijn MIDI-kabel. Op die manier hebben we binnen vijf minuten een gezongen versie, een gewone instrumentale versie én een MIDI-versie. Dat is handig, want een MIDI-bestand kan de leerling zelf makkelijk versnellen, verhogen, verlagen en ga zo maar door. Superleuk, maar het duurde me wel even voor ik het voor elkaar kreeg om het MIDI-bestand te exporteren uit Garageband.

Hoe ik in 8 stappen MIDI-bestanden exporteer vanuit Garageband

  1. Ik neem op met een MIDI-kabel. Zonder MIDI-kabel, geen MIDI-bestand. Als spoortype kies ik ‘software-instrument’.
  2. Als de opname gelukt is, selecteer ik het MIDI-spoor in Garageband en klik op ‘Archief’ en ‘Voeg segment toe aan loopbibliotheek’. (Je kan ook de toetscombinatie ‘control-shift-O’ gebruiken, maar ik vergeet toetscombinaties altijd.)
Hoe ik een MIDI-bestand exporteer vanuit Garageband (b)
Dit krijg je dan te zien.
  1. Ik geef het bestand een naam en klik op ‘maak aan’.
  2. Vervolgens ga ik naar ‘Finder’, naar ‘Ga’ in de menubalk bovenin en klik dan op ‘Ga naar map’.
  3. Er verschijnt een venster waar ik ‘~/Library/Audio/Apple Loops/User Loops/SingleFiles’ invul en klik op ga. (Kan je gewoon kopiëren en plakken, wel even de aanhalingstekens weghalen.)
  4. Het bestand komt nu in beeld, nog niet als MIDI, wel als .aif.
  5. Ik ga naar de website https://anyconv.com/aiff-to-midi-converter/, upload daar mijn .aif-bestand en klik op ‘download MIDI’.
  6. Dat is het! Klaar is Kees! Veel plezier ermee!

Heeft mijn uitleg je geholpen om vanuit Garageband te exporteren naar MIDI? Of heb je een nóg betere tactiek?

Ik hoor het heel graag van je in de reacties!

Houdoe en heeeuul veeeuul succes!

Anne

P.S.

Ik schreef inmiddels ook blogs over ‘wat je nodig hebt om je eigen zang op te nemen‘ en ‘hoe je je eigen opnames het best terug kan beluisteren‘. Misschien vind je die ook interessant!

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
jan jansen
jan jansen
28 december 2021 17:03

Hoi. Dacht ik: eindelijk! Helaas weer niet, Je aif2 werk niet?

Hans Van Stiphout
Hans Van Stiphout
2 februari 2023 10:04

Kun je de werkende link voor aiff naar midi in deze blog zetten? Want kennelijk werkt hij niet

Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

4
0
Ga naar de reacties!x