Bubbelen voor beter stemgebruik

Verbeter je stem in een paar minuten per dag op een simpele en efficiënte manier.

Bubbelen voor beter stemgebruik

Verbeter je stem in een paar minuten per dag op een simpele en efficiënte manier.

Sneller herstellen na het stappen, 4 dagen carnaval*, een presentatie, of optreden?

Klaar met het commentaar omdat je altijd klinkt alsof je ziek bent?

Comfortabeler spreken (en zelfs zingen) zónder urenlange oefeningen?

Je stem verbeteren, maar geen budget voor individuele coaching?

* Je stem dan he, het is geen anti-kater-middel ofzo.

"Helemaal verbaasd over het gevoel bij zijn stembanden"

*trekt een wetenschappelijk gezicht* Bellen blazen met een siliconen buis in het water: het zorgt ervoor dat de druk boven de stemplooien groter wordt, waardoor ze op een meer uitgebalanceerde manier kunnen samenwerken. Door het gebubbel worden de valse stemplooien automatisch verwijdt en de ware stemplooien verdund en verlengd. Klinkt fancy he?! (En verrekte saai, dat ook.)

Wat er kort gezegd mee bedoelt wordt, is: door een paar minuten per dag op de juiste manier te bubbelen kan je je stem beter, gezonder en efficiënter gebruiken. 

Mensen merken als verschil na 5 minuten bubbelen per dag:
 • Ze kunnen makkelijker en met meer ontspanning spreken
 • De gellaag op hun stemplooien herstelt sneller waardoor ze minder hees en schor klinken
 • Tijdens het zingen wordt het halen van hoge noten makkelijker
 • Na een avond stappen (of 4 dagen carnavallen), een presentatie of optreden, is hun stem sneller hersteld

Ene Marketta Sihvo uit Finland ontdekte Lax Vox en veroverde er vanaf 2011 de hele vocale wereld mee. Inmiddels zien we die Lax-Vox-buisjes – die we dus ook gewoon lekker ‘bubbelbuisjes’ kunnen noemen – ook op tv voorbij komen, zoals bij deelnemers van The Voice of Holland. Niet alleen zijn ze ideaal als je keelpijn hebt door een onhandige stemtechniek, het bubbelen is óók ideaal als je geen keelpijn hebt maar gewoon je stemtechniek wil onderhouden en verbeteren.

Ook ik ben kei-enthousiast: Lax Vox is goedkoop, simpel en doeltreffend voor iedereen die zijn, haar of diens stem veel gebruikt. Niet alleen voor zangers dus, maar ook voor sprekers, docenten, sportinstructeurs, telefonische klantenservice medewerkers en ga zo maar door…

Kijk! Zo ziet de leeromgeving eruit:

Naast de basisinformatie, krijg je ook toegang tot video’s met…

 • … Extra tips bij stemherstel en keelpijn
 • … Uitgebreide bubbeltips voor als je je spreken wil verbeteren
 • … Tips voor hoe je het Lax Vox kan inzetten om beter, makkelijker en hoger te zingen

Veelgestelde vragen

Nee, ik verkoop ze echt alleen in combinatie met de online training. Als het je echt alleen om het buisje gaat, ben je hier goedkoper uit.

Als jij de cursus bestelt, is-ie natuurlijk alleen voor eigen gebruik. Maar als je ’em bijvoorbeeld voor je hele klantenservice-team wil hebben, is het ook wel weer een hoop gedoe om iedereen de cursus los te laten bestellen, dat snap ik.  Neem daarom even contact met me op als je de cursus voor meerdere mensen wil hebben. (Enne, ja, je krijgt dan natuurlijk ook korting.)

Neem anders ook een kijkje op de pagina voor workshops voor bedrijven; het is namelijk ook mogelijk om live een workshop Lax Vox en stemgebruik te geven, handig voor bijvoorbeeld klantenservice-medewerkers!

Je mág natuurlijk ook gewoon zangles bij me bestellen, dan werken we samen met zo’n Lax-Vox-buisje en heb ik alle aandacht voor jou, in een online sessie of bij mij op locatie in Breda.

Misschien wel goed om te weten: deze online training is wel de goedkoopste en meest toegankelijke manier om met me te werken. 

Het Lax-Vox-buisje*...

 • … Kan in de vaatwasser, zodat je niet hoeft te gaan schrobben
 • … Is gemaakt van gifvrij siliconen, altijd fijn
 • … Heeft de officiële afmetingen, zoals het hoort
 • … Is voorzien van streepjes op het uiteinde,  zodat je weet hoe diep-ie in het water moet (of ben ik de enige die geen centimeters kan inschatten?)

* Let op: als het je alleen om het Lax-Vox- buisje gaat, die kan je ook gewoon los online bestellen. Bij mij bestel je ’em alleen in combinatie met de online training.

De online training...

 • … Is gewoon in Jip-en-Janneke-taal, zodat je niet uit ellende met je hoofd tegen de muur wil bonken
 • … Geeft je duidelijke instructies, zodat je meteen weet wat je moet doen
 • … Kost nog geen 45 minuten om te bekijken, heb je lekker tijd over voor andere dingen
 • … Zorgt dat jij direct kan beginnen met het verbeteren van je stem, zonder reistijd of lange intake-gesprekken

Hoe het werkt

Stap 1. Bestellen

Bestel de online training inclusief het buisje in mijn webshop. Je krijgt automatisch een factuur in je mail als bevestiging van je betaling en meteen toegang tot de training.

Stap 2.

Binnen 3 werkdagen doe ik je buisje op de post, zodat je gauw aan de slag kan.

Stap 3. Klaar, bubbelen maar.

That's it! De hele training heb je binnen 45 minuten bekeken en is nog 6 maanden toegankelijk.

Wie ik wel niet denk dat ik ben

‘Hello…is it me you’re looking for…’  Anne Ermens, 34 jaar, trotse Bredase met een Conservatorium-diploma, nog een hele hoop andere stem-technische diploma’s én een liefde voor mensen en techniek (stemtechniek én gadgets en kabels, dus een online training is me op mijn lijf geschreven).

Inmiddels hielp ik al 1776 mensen om (beter) te leren zingen en hun stem te gebruiken. ‘Bubbelen’ (‘Lax Vox’) is een tool die ik daarbij regelmatig inzet. Niet alleen voor de mensen met wie ik werk trouwens, maar juist ook voor het herstellen, onderhouden en verbeteren van mijn eigen stem!

(Mocht je denken ‘alles leuk en aardig, maar ben hoe bevoegd en goed opgeleid ben jij eigenlijk’, dan kan ik je geruststellen met deze enorme lijst aan certificaten en diploma’s.)

Bestel 'em hier!

0
mensen gingen je voor!

Hooooi!

Ik ben in december aan het knutselen aan m’n site. Mocht iets ineens onleesbaar zijn omdat ik de kleuren nog niet goed heb gezet, mail me dan gerust je vragen via info@anne-ermens.com!

Houdoe en liefs!

Anne Ermens