Zangavonden in Breda

Een avond schaamteloos zingen in thema met een groep, zónder dat je je voor hoeft te bereiden, noten moet kunnen lezen of talent of ervaring hoeft te hebben!

Zangavonden in Breda

Een avond schaamteloos zingen in thema met een groep, zónder dat je je voor hoeft te bereiden, noten moet kunnen lezen of talent of ervaring hoeft te hebben!

De volgende zangavond start over...

Dagen
Uren
Minuten
Oeps, als hier geen cijfers staan, ben ik vergeten het aan te vullen. Scroll even naar onder om te zien wanneer de volgende keer is!

Zonder verplichtingen en voorbereidingen lekker zingen in een groep?

Vooral liedjes zingen die jij leuk vindt, onder live begeleiding?

Snel een tof resultaat zonder uren repeteren?

"Met haar sprankelende zijn zorgt Anne er voor dat ieder zich op zijn gemak voelt"

Klik hier om meer reviews te lezen.

Ja maar… Ik kan niet goed zingen/ik ken daar helemaal niemand/m’n vader zei altijd dat m’n stem lelijk was/ik kan geen noten lezen/ik zit eigenlijk al bij een koor/is het niet te amateuristisch voor mij/niemand verwacht van mij dat ik dit zou doen’

Laat het los, laat het gaahaan!

De zangavond in Breda is geen koor, geen auditie, geen optreden, geen prestatie. Het is gewoon lekker samen zingen en muziek maken in leuke thema’s. Onder eigen begeleiding op piano of ukelele, leer ik jou en nog zo’n 20-25 anderen, twee (toegankelijke) arrangementen aan en sluiten we de avond af met een sing-a-long.

Natuurlijk zijn er bijwerkingen, zoals het leren kennen van nieuwe mensen, en het ontwikkelen van je muzikaliteit en stemtechniek, maar de focus ligt op ‘met heeeuul veeuul plezier zingen’. Ook als je dat nog nooit gedaan hebt, maar zelf ook als je al wél ervaring hebt en juist je perfectionisme los wil laten. Er deden tot nu toe al 114 mensen mee.

"Voor alle niveaus is er voldoende uitdaging en je hebt gegarandeerd een topavond!"

Hoe ziet zo'n zangavond in Breda eruit?

Een kwartier voor de start gaan de deuren open en loop je de zaal in. Terwijl de laatste instrumenten worden gestemd, drink je vast een drankje en maak je kennis met de andere mensen. 

Om 20.00 starten we: na een speelse warming up werken we aan 2 a 3 liedjes, binnen het thema van die avond. Ik leer je de melodie aan en zorg voor wat magische meerstemmigheid.

Na een pauze, sluiten we de avond af met een sing-a-long gedeelte. Hierbij leer ik je niks meer aan, maar zingen we gewoon nóg een stuk of 10 liedjes binnen het thema. Een soort karaoke, maar dan toffer!

De teksten (en akkoorden en bladmuziek voor wie daarvan houdt) zijn trouwens zichtbaar via de beamer. Je hoeft dus niks te printen of op je telefoon op te zoeken én hebt de mogelijkheid om – als je een instrument bespeelt – mee te spelen als begeleiding. Er zijn standaard een ukelele, gitaar, cajon en piano aanwezig, maar natuurlijk mag je ook je eigen instrument meebrengen. Stukje door de microfoon zingen? Kan! Ik zorg dat er eentje klaarstaat.

Na afloop (22.30) is er nog wat tijd om na te kletsen onder het genot van een drankje

"Zo'n leuk concept, zonder verplichtingen of eisen een avond mogen zingen"

Hoe het werkt

Stap 1. Bestellen

Bestel een kaartje in de webshop. Je krijgt automatisch een factuur in je mail als bevestiging van je betaling.

Stap 2. Lezen

Uiterlijk een week 'voor het zover is', krijg je een mailtje met praktische info én een afspeellijst in thema om in de stemming te komen. Als je wil mag je me ook een suggestie sturen voor tijdens de sing-a-long.

Stap 3. Klaar, zingen maar.

That's it! Je komt op de geplande avond naar de locatie en we maken er een heerlijke avond van!

Veelgestelde vragen

Zeeeeeker niet! Eigenlijk is een zangavond het béste van het koor minus het slechtste van een koor. Oftewel:

Niet:

  • Elke week beschikbaar moeten zijn.
  • Verplicht liedjes instuderen.
  • Urenlang wachten omdat de alten hun partij nog niet kennen.

Wel:

  • Samen muziek maken.
  • Je stem en muzikaliteit ontwikkelen.
  • Meerstemmig zingen.
  • Nieuwe mensen leren kennen.

Ik ben ook snel overprikkeld! En ja, zo’n zangavond geeft wel veel prikkels: het licht van de beamer, het geluid van zingende mensen… 

Het is denk ik goed om te weten dat er – als we actief  aan het werk zijn – weinig ruimte is voor gebabbel, maar vooraf, in de pauze en naderhand het vrij ‘gezellig’ (oftewel ‘luidruchtig’) kan zijn. Naast dat je lekker aan de zijkant kan gaan zitten, vind ik het ook prima als je last-minute binnenkomt en in de pauze je rust pakt in een andere kamer in het gebouw die daarvoor beschikbaar is.

Daar heb ik over nagedacht! Als je hier je e-mailadres achter laat, krijg je een berichtje als ik weer wat organiseer!

Maximaal 25 mensen boven de 18. Omdat we vaak in het engels zullen zingen, is het fijn als je daar enigszins mee uit de voeten kan.

Gender, leeftijd, ervaring en talent ‘zal me verder een worst wezen’. Als je maar lief bent voor de andere mensen.

Is er sprake van een fysieke of mentale beperking? Dan is het slim om van tevoren even met me te overleggen of deze avond geschikt voor je is.

Ervaring en talent zijn niet noodzakelijk, dus ‘don’t you worry ’bout a thing’! Ben je echt heel erg bang dat je zo belabberd zingt, dat de hele groep last van je heeft, dan kan je altijd een losse zangles bestellen, dan help ik je op weg en kijk ik ‘of het echt allemaal zo erg is’.

Tja, dat is natuurlijk aan jou. Als jij ervan houdt om ‘muzikaal gedrild te worden’ en iemand voor je neus wil die de hele tijd naar je gilt ‘dat je meer moet belten’ en je ‘beter op moet letten tijdens het Bbsus4b5#11-akkoord’ , dan ben je bij mij aan het verkeerde adres. Maar als je het lekker vindt om het perfectionisme los te laten, gewoon weer lekker in de flow te komen, relaxed te zingen en te genieten van de magie van muziek, dan moet je zeker bij mij wezen. 

In het pittoreske Breda, ik huur een zaaltje aan de Odilia van Salmstraat. Alle info over het adres, krijg je na het aanmelden!

Twee tientjes! Inclusief btw, dropjes en drankjes.

Kijk! Hier zie je wat fragmenten van eerdere zangavonden!

'Wie ik wel niet denk dat ik ben'

Joehoe! Mocht je me niet kennen: ik ben Anne, 34 jaar, trotse Brabantse met Conservatorium-dilpoma, een grote liefde voor Bugles met kaas uit een tube, mijn kat Kroepoek, muziek en vooral ook: een liefde voor mensen.

Inmiddels werk ik zo’n 14 jaar met stem, door middel van optredens, werk als voice-over, maar vooral zanglessen, stemcoaching en workshops. Ik leerde al 1776 mensen (beter) zingen! Mijn klanten variëren van deelnemers van talentenjachten en enthousiaste amateurs tot bedrijven als de Gemeente Breda en het Oogziekenhuis Rotterdam.

Naast dat ik inhoudelijk goed ben ik wat ik doe (duh), sta ik bekend om mijn openheid en aanstekelijke enthousiasme. 

(Mocht je denken ‘alles leuk en aardig, maar ben jij eigenlijk wel bevoegd en goed opgeleid’, dan kan ik je geruststellen met deze enorme lijst aan certificaten en diploma’s.)

Bestel hier je kaartje!