Zangles in Breda

(Beter) leren zingen in Breda, zonder jarenlang geploeter met suffe oefeningen en saaie lessen.

Zangles in Breda

(Beter) leren zingen in Breda, zonder jarenlang geploeter met suffe oefeningen en saaie lessen.

"Een fantastische belevenis! Inmiddels gooi ik zelfs experimentjes op Instagram"

Klik hier om meer reviews te lezen.

Echt iets voor jou...

...als je dit soort dingen denkt

"In staat om opgeslagen spanning met gerichte oefeningen op te lossen"

'Wie ik wel niet denk dat ik ben'

Halloho! Mocht je me niet kennen: ik ben Anne, 34 jaar, trotse Brabantse met een Conservatoriumdiploma aan de muur.

Ik heb een grote liefde voor Bugles met kaas uit een tube, mijn kat Kroepoek, muziek, stem, theater en vooral ook: een liefde voor mensen.

Inmiddels werk ik zo’n 14 jaar met stem, door middel van optredens, werk als voice-over, maar vooral zanglessen, stemcoaching en workshops.

Inmiddels leerde ik 1619 mensen (beter) zingen. (En ik heb 3 uur van mijn leven verspild om dat uit te rekenen.)

Mijn leerlingen variëren van vaders die moeite hebben met toon houden bij ‘in de maneschijn’ tot deelnemers van talentenjachten en auditanten voor het Conservatorium.

Naast dat ik inhoudelijk goed ben ik wat ik doe (tja, dat kan ik natuurlijk niet ontkennen), sta ik bekend om mijn openheid en aanstekelijke enthousiasme. 

(Mocht je denken ‘alles leuk en aardig, maar ben jij eigenlijk wel bevoegd en goed opgeleid’, dan kan ik je geruststellen met deze enorme lijst aan certificaten en diploma’s.)

"Ik had een heel concreet doel en ze heeft me super geholpen!"

Veelgestelde vragen over Zangles in Breda

Blij dat je het vraagt, ik heb een paar voorwaarden namelijk:

 • Je spreekt Nederlands of Engels anders begrijp je me niet.
 • Je bent ouder dan 12. Op een paar uitzonderingen na, verwijs ik kinderen liever door naar groepslessen.
 • Je bent werkbaar. Dit heeft niks te maken met talent, maar wel met dat ik niet wil werken met mensen die weerstand geven bij elke oefening en van me verwachten dat ik met een knip van mijn vinger een ‘Adele’ van ze maak, zonder dat ze daar zelf iets voor doen. 

Ervaring, talent, kleur, gender, maakt me verder overigens niks uit. Is er sprake van een bepaalde beperking of uitdaging dan hoor ik dat wel graag voor je eerste les, zodat ik me optimaal voor kan bereiden om je verder te helpen. (Denk aan transpersonen die in transitie zitten en hormonen slikken, mensen in een rolstoel, angstklachten enz.)

Hier kan je een compilatie van een van mijn leerlingenconcertjes bekijken, dan zie je met wat mensen ik onder andere werk.

Tja. ‘Veel geld’ is natuurlijk relatief, maar als je mijn uurtarief vergelijkt met het minimumloon van je bijbaantje op je 15e, snap ik dat je jezelf even achter de oren krabt.

Het zit zo: ik werk als ZZP’er. En mensen die als ZZP’er werken, hebben nou eenmaal een veel hoger uurloon dan mensen in loondienst, omdat ze meer kosten maken. Denk bijvoorbeeld aan de huur van gebouw, apparatuur, pensioenopbouw, arbeidsongeschiktheidsverzekering, dat soort dingen. Als je het interessant vindt, moet je maar eens verder googelen!

Hoe dan ook. Jij bent de enige die kan bepalen of jij geld wil (en kan) investeren in zanglessen. Ik ga je niet overhalen, maar wil je wel advies meegeven: hoe weinig of veel je ook te besteden hebt, geef je geld alleen uit aan iemand die écht iets voor je kan betekenen. Je hebt meer aan 5 duurdere lessen bij een docent die bij je past, dan 20 lessen bij een goedkope docent die je eigenlijk niet zo goed verder kan helpen. 

(Goed om te weten: bij mij plan je je lessen flexibel in. Je hoeft dus sowieso niet elke week te komen en kan er ook voor kiezen eens in de drie weken les te volgen en lekker veel thuis te studeren.)

Nu echt nog geen budget, maar wil je toch met me werken aan je stem? Kijk dan eens of een zangavond iets voor je is, of mijn online cursus ‘Bubbelen voor Beter Stemgebruik’!

In eerste instantie zeg ik: Nee. Zangles is geen therapie. Zangles is zangles. Ik heb ook geen psychologie-diploma aan de muur, ik heb een Conservatorium-diploma.

Maar, ook al ben ik er niet ‘om je trauma’s te repareren’, ik heb wél altijd veel aandacht voor mindset. Voor hoe je gedachten je gevoel beïnvloeden en daardoor ook je gedrag (en dus ook je stem) kunnen sturen.

Ik kan daarnaast niet ontkennen dat mensen naast het ontwikkelen van hun stem, ook een aantal ‘bijwerkingen’ krijgen van mijn zanglessen. Als je de reviews leest, zie je duidelijk terugkomen dat mensen aangeven letterlijk en figuurlijk meer van zich durven te laten horen, hun faalangst vermindert en hun zelfvertrouwen groeit. Dat kan ik alleen maar toejuichen!

Ja. Ik ben ervan overtuigd dat ik iedereen kan leren zingen. 

Ik schreef ook een blog over leren zingen en het hebben van talent, die vind je hier!

Over het algemeen op dinsdag, woensdag en vrijdag, in de middag en avond!

Don’t you worry ’bout a thing’! Zolang je in staat bent om een beetje om jezelf te lachen en een beetje te oefenen, weet ik 100% zeker dat ik je kan leren zingen.

In Breda! Ik heb een eigen lesruimte in gebouw aan de Odilia van Salmstraat. Je kan er makkelijk in de tuin parkeren en het gebouw is rolstoelvriendelijk.

Dat lees je onder het kopje ‘tarieven‘!

Zeker! Hier vind je wat oude opnames. Omdat ik mezelf inmiddels niet meer zo als ‘zangeres’ profileer, zijn ze wel wat verouderd, maar toch leuk om eens te luisteren.

3x wat ik kei-belangrijk vind in jouw zanglessen

...dat lessen naast leerzaam ook heel erg leuk zijn.

Ik wil dat jij je ontwikkelt én het plezier in het zingen behoudt. Geen urenlange saaie toonladders dus, maar inspirerende uitleg, originele oefeningen en een afwisselende, speelse en persoonlijke samenwerking.

...dat jij je veilig genoeg voelt om te durven experimenteren. 

Leren fietsen ging ook niet zonder op je snuit te vallen; ook tijdens zanglessen zal er wel eens iets misgaan. Je stem slaat over, je moet ineens huilen of je raakt gefrustreerd. Ik zorg voor een veilige sfeer, zodat je op je gemak bent, juist ook op de momenten dat het even wat minder soepel verloopt.

...dat het om jou draait.

 Ik zorg dat mijn lessen aansluiten op jou. Heb je een logopedie-achtergrond en vind je het fijn als ik woorden gebruik als ‘cartilago thyreoidea’? Doen we. Auditie in aantocht en wil je een dubbele les? Geen probleem! Last van faalangst en vind je het eng als ik kijk terwijl je zingt? Je zal niet de eerste zijn die me vanaf de gang toezingt. Geen leerling is hetzelfde en dus is elke les op maat. 

Zangles in Breda - Zo doen we dat

 • Via de webshop kan je je zangles bestellen.
 • Is dat gelukt, dan kan je je les inplannen via de link die je meteen per mail toegestuurd krijgt.
 • Nadat je je les hebt ingepland, ontvang je een bevestiging van je reservering in je mail. (Er zit zelfs een video in waarin je ziet waar je kan parkeren. Echt, ik heb met alles rekening gehouden.)
 • Op de afgesproken tijd, roep ik je binnen. Jij kan plaatsnemen bij de muziekstandaard en ik kruip achter de piano. 
 • We babbelen kort, meestal check ik even hoe het met je gaat en vraag ik of je speciale wensen hebt voor de zangles, en of en hoe het oefenen is gegaan.
 • Dan starten we met wat oefeningen. Soms zijn die gericht op het lied waar we aan werken, soms ook op iets specifieks wat ik je uit wil leggen.
 • Het grootste gedeelte van de les werken we aan een lied. Jij zingt en ik zal je bruut – maar liefdevol – onderbreken en met waardevolle tips zorgen dat ‘je skills’ geoptimaliseerd worden.
 • Tijdens het zingen, begeleid ik je, op de piano of ukelele. Wil je liever jezelf begeleiden of een karaoke-versie gebruiken? Dat mag natuurlijk ook!
 • Aan het eind van de les krijg je een ‘zanglesbriefje’ mee zodat je weet hoe je het best zelfstandig kan studeren met waar we mee bezig zijn geweest.
 

Misschien vind je dit ook fijn om te weten:

 • Ik raak mijn leerlingen niet aan en ga dus niet ‘aan je buik zitten friemelen vanwege je ademhaling’ of iets dergelijks.
 • Sommige mensen weten niet goed waar ze naar moeten kijken, speciaal daarom hangt er een kunstwerk van een kat waar je naartoe kan zingen. Dan hoef je mij niet de hele tijd in m’n ogen aan te staren – is zo ongemakkelijk, ook voor mij – en sta je ook nog eens goed rechtop!
 • Het is superhandig als je je songteksten uitprint en meeneemt. Lukt dat niet dan kan je gebruik maken van mijn ‘leerlingen-iPad’.
 • Je mag tijdens de les ook gebruik maken van mijn audio-apparatuur en instrumenten. Op mijn locatie is onder andere een microfoon, gitaar en elektrische piano aanwezig.
 • Ik geef geen losse piano en ukelele-lessen, maar kan je tijdens de zanglessen wel leren hoe je jezelf kan begeleiden op die instrumenten.
 • Het kan dat we af toe even contact hebben, bijvoorbeeld als ik eraan denk om te vragen hoe je auditie is gegaan, of een lied hoor en bedenk dat het echt een lied voor jou is.
 • Wat ik helaas niet kan doen, is tussendoor naar opnames luisteren die je hebt gemaakt. Met de 40 leerlingen die ik heb, zou dat een beetje overwhelming zijn. (Het is wel nuttig om zelf je opname te beluisteren en aantekeningen te maken van wat je opvalt. Als je daarna de opname tijdens de les laat horen, kunnen we heel gericht werken aan de dingen die je hebt opgemerkt.)
 • Af en toe ontvang je een mailtje omdat ik wat leuks voor leerlingen organiseer. Denk bijvoorbeeld aan een leerlingen-concertje, een songfestivalavond of avondje bioscoop vanwege een vette muziekfilm. Dat soort extra’s zijn natuurlijk niet verplicht, maar wel hartstikke leuk. 

"Ik zie mijn dochter elke keer vrolijk en vol energie thuiskomen"

Tarieven voor Zangles in Breda

Na aanschaf van je kennismakingsles, ontvang je meteen een mailtje met daarin een link om de les in te plannen en een link om het intakeformulier in te vullen, zodat ik me goed kan voorbereiden op je komst!

In een halfuurtje maken we kennis en onderzoeken we hoe we jouw ‘inner Adele of Sam Smith’ verder kunnen ontwikkelen. We doen wat oefeningen, werken aan een lied dat je zelf hebt uitgekozen en je weet meteen hoe je je skills het beste verder kan ontwikkelen. Met óf zonder mij, want je zit nergens aan vast. 

Goed om te weten
 • De kennismakingsles is maximaal 1x per persoon te bestellen.
 • Een kennismakings-zangles cadeau geven? Dat kan, zet het bij de notities in je bestelling!
 • Als je de les hebt besteld, is-ie 3 maanden geldig.

Klik hier om te bestellen.

Na aanschaf van je losse zangles, ontvang je meteen een mailtje met daarin een link om de les in te plannen.

De inhoud van een losse zangles hangt helemaal af van jouw wensen en ambities! Mensen boeken ’em vaak omdat ze aan iets specifieks willen werken. Ze willen bijvoorbeeld relaxed en goed voorbereid een auditie in, zorgen dat ze minder keelpijn hebben tijdens de repetities van hun koor of zorgen dat ze hun geliefde al zingend ten huwelijk kunnen vragen. (Echt gebeurd!)

Maar ook als je een ‘second opinion’ wil, omdat je ouders ooit zeiden dat je niet kon zingen, maar je eigenlijk toch iets met zang wil gaan doen, ben je welkom.

Het kan allemaal, en je kan het van tevoren ook makkelijk aangeven in het intake-formulier, zodat ik helemaal voorbereid ben om je in een uur een enorme boost te gaan geven.

Goed om te weten
 • Een losse zangles cadeau geven? Dat kan, zet het bij de notities in je bestelling!
 • Als je de les hebt besteld, is-ie 3 maanden geldig.
 • Je kan de zangles online volgen, of op locatie in Breda.

Klik hier om te bestellen.

Dit pakket is alleen voor mensen die al eerder een kennismakingsles of losse zangles hebben gevolgd, anders voelt het een beetje als een huwelijk zonder eerste date.

In 10 lessen van 45 minuten zorgen we dat jouw muzikaliteit, zangtechniek, interpretatie en mindset, met flinke sprongen vooruit gaat.

Afhankelijk van jouw wensen en doelen kunnen we extra aandacht besteden aan bijvoorbeeld ‘jezelf begeleiden’ of ‘microfoontechniek’.

We overleggen van tevoren of we ‘gewoon op ons gemakske’ aan de slag gaan, of juist heel doelgericht werken, bijvoorbeeld als je richting opnames, audities of optredens wil werken.

Goed om te weten
 • Een lespakket cadeau geven? Dat kan alleen in overleg, dus neem even contact met me op.
 • Als je het pakket hebt besteld, zijn de lessen 10 maanden geldig.
 • Je kan de zangles inplannen wanneer jij wil en zit niet vast aan een standaard rooster.
 • Je mag de lessen online volgen, of op locatie in Breda.

Klik hier om te bestellen.

Tja, je kan je geld maar 1 keer uitgeven, daar baal ik zelf ook altijd van! Mocht je toch echt graag met me werken aan je zang of je stem, dan zijn dit de goedkoopste opties:

Ik vroeg mijn leerlingen waarom ze juist bij mij zangles kwamen volgen:

"Bij anderen docenten was ik nooit op m'n gemak en bij jou voel ik me helemaal veilig."

"Ik vind het echt een groot voordeel dat ik flexibel kan plannen en als ik in het buitenland ben ook online les kan volgen!"

"Fijn dat je op de hoogte bent van methodes als UVS, EVT en CVT en je mijn 'taal' als logopediste spreekt!"

"Ik kom net zo blij thuis van jouw les als van een dagje Efteling!"

"Het is ook zo leuk dat je dat jaarlijkse leerlingenconcertje organiseert, zo heb ik echt iets om naar toe te werken!"

"Je bent zeker niet de goedkoopste, maar ik leerde in jouw losse les meer verschil dan in de volledige cursus op de muziekschool!"