Zangles in Breda

(Beter) leren zingen in Breda, zonder jarenlang geploeter met suffe oefeningen en saaie lessen.

Zangles in Breda

(Beter) leren zingen in Breda, zonder jarenlang geploeter met suffe oefeningen en saaie lessen.

"Een fantastische belevenis! Inmiddels gooi ik zelfs experimentjes op Instagram"

Klik hier om meer reviews te lezen.

Echt iets voor jou...

...als je dit soort dingen denkt

"In staat om opgeslagen spanning met gerichte oefeningen op te lossen"

'Wie ik wel niet denk dat ik ben'

Halloho! Mocht je me niet kennen: ik ben Anne, 34 jaar, trotse Brabantse met een Conservatoriumdiploma aan de muur.

Ik heb een grote liefde voor Bugles met kaas uit een tube, mijn kat Kroepoek, muziek, stem, theater en vooral ook: een liefde voor mensen.

Inmiddels werk ik zo’n 15 jaar met stem, door middel van optredens, werk als voice-over, maar vooral zanglessen, stemcoaching en workshops.

Inmiddels leerde ik 1776 mensen (beter) zingen. (En ik heb 3 uur van mijn leven verspild om dat uit te rekenen.)

Mijn leerlingen variëren van vaders die moeite hebben met toon houden bij ‘in de maneschijn’ tot deelnemers van talentenjachten en auditanten voor het Conservatorium.

Naast dat ik inhoudelijk goed ben ik wat ik doe (tja, dat kan ik natuurlijk niet ontkennen), sta ik bekend om mijn openheid, humor en aanstekelijke enthousiasme. 

(Mocht je denken ‘alles leuk en aardig, maar ben jij eigenlijk wel bevoegd en goed opgeleid’, dan kan ik je geruststellen met deze enorme lijst aan certificaten en diploma’s.)

"Ik had een heel concreet doel en ze heeft me super geholpen!"

Veelgestelde vragen over Zangles in Breda

Blij dat je het vraagt, ik heb een paar voorwaarden namelijk:

 • Je spreekt Nederlands of Engels anders begrijp je me niet.
 • Je bent ouder dan 12. Op een paar uitzonderingen na, verwijs ik kinderen liever door naar groepslessen.
 • Je bent werkbaar. Dit heeft niks te maken met talent, maar wel met dat ik niet wil werken met mensen die weerstand geven bij elke oefening en van me verwachten dat ik met een knip van mijn vinger een ‘Adele’ van ze maak, zonder dat ze daar zelf iets voor doen. 

Ervaring, talent, kleur, gender, maakt me verder overigens niks uit. Is er sprake van een bepaalde beperking of uitdaging dan hoor ik dat wel graag voor je eerste les, zodat ik me optimaal voor kan bereiden om je verder te helpen. (Denk aan transpersonen die in transitie zitten en hormonen slikken, mensen in een rolstoel, angstklachten enz.)

Hier kan je een compilatie van een van mijn leerlingenconcertjes bekijken, dan zie je met wat mensen ik onder andere werk.

Yes, I do if you want me to. I’m not a native speaker of course, but it’s good enough to help you with your singing!

Tja. ‘Veel geld’ is natuurlijk relatief, maar als je mijn uurtarief vergelijkt met het minimumloon van je bijbaantje op je 15e, snap ik dat je jezelf even achter de oren krabt.

Het zit zo: ik werk als ZZP’er. En mensen die als ZZP’er werken, hebben nou eenmaal een veel hoger uurloon dan mensen in loondienst, omdat ze meer kosten maken. Denk bijvoorbeeld aan de huur van gebouw, apparatuur, pensioenopbouw, arbeidsongeschiktheidsverzekering, dat soort dingen. Als je het interessant vindt, moet je maar eens verder googelen!

Hoe dan ook. Jij bent de enige die kan bepalen of jij geld wil (en kan) investeren in zanglessen. Ik ga je niet overhalen, maar wil je wel advies meegeven: hoe weinig of veel je ook te besteden hebt, geef je geld alleen uit aan iemand die écht iets voor je kan betekenen. Je hebt meer aan 5 duurdere lessen bij een docent die bij je past, dan 20 lessen bij een goedkope docent die je eigenlijk niet zo goed verder kan helpen.

(Goed om te weten: bij mij plan je je lessen flexibel in. Je hoeft dus sowieso niet elke week te komen en kan er ook voor kiezen eens in de drie weken les te volgen en lekker veel thuis te studeren.)

Nu echt nog geen budget, maar wil je toch met me werken aan je stem? Kijk dan eens of een zangavond iets voor je is, of een van mijn online trainingen!

In eerste instantie zeg ik: Nee. Zangles is geen therapie. Zangles is zangles. Ik heb ook geen psychologie-diploma aan de muur, ik heb een Conservatorium-diploma.

Maar, ook al ben ik er niet ‘om je trauma’s te repareren’, ik heb wél altijd veel aandacht voor mindset. Voor hoe je gedachten je gevoel beïnvloeden en daardoor ook je gedrag (en dus ook je stem) kunnen sturen.

Ik kan daarnaast niet ontkennen dat mensen naast het ontwikkelen van hun stem, ook een aantal ‘bijwerkingen’ krijgen van mijn zanglessen. Als je de reviews leest, zie je duidelijk terugkomen dat mensen aangeven letterlijk en figuurlijk meer van zich durven te laten horen, hun faalangst vermindert en hun zelfvertrouwen groeit. Dat kan ik alleen maar toejuichen!

Ja. Ik ben ervan overtuigd dat ik iedereen kan leren zingen. 

Ik schreef ook een blog over leren zingen en het hebben van talent, die vind je hier!

Over het algemeen op dinsdag, woensdag en vrijdag, in de middag en avond!

Don’t you worry ’bout a thing’! Zolang je het verschil tussen hoog en laag hoort, in staat bent om een beetje om jezelf te lachen en een beetje te oefenen, weet ik 100% zeker dat ik je kan leren zingen.

In Breda! Ik heb een eigen lesruimte in gebouw aan de Odilia van Salmstraat. Je kan er makkelijk in de tuin parkeren en het gebouw is rolstoelvriendelijk.

Dat lees je onder het kopje ‘tarieven‘ of in de webshop.

Zeker! Hier vind je wat oude opnames. Omdat ik mezelf inmiddels niet meer zo als ‘zangeres’ profileer, zijn ze wel wat verouderd, maar toch leuk om eens te luisteren.

3x wat ik kei-belangrijk vind in jouw zanglessen

...dat lessen naast leerzaam ook heel erg leuk zijn.

Ik wil dat jij je ontwikkelt én het plezier in het zingen behoudt. Geen urenlange saaie toonladders dus, maar inspirerende uitleg, originele oefeningen en een afwisselende, speelse en persoonlijke samenwerking.

...dat jij je veilig genoeg voelt om te durven experimenteren. 

Leren fietsen ging ook niet zonder op je snuit te vallen; ook tijdens zanglessen zal er wel eens iets misgaan. Je stem slaat over, je moet ineens huilen of je raakt gefrustreerd. Ik zorg voor een veilige sfeer, zodat je op je gemak bent, juist ook op de momenten dat het even wat minder soepel verloopt.

...dat het om jou draait.

 Ik zorg dat mijn lessen aansluiten op jou. Heb je een logopedie-achtergrond en vind je het fijn als ik woorden gebruik als ‘cartilago thyreoidea’? Doen we. Auditie in aantocht en wil je een dubbele les? Geen probleem! Last van faalangst en vind je het eng als ik kijk terwijl je zingt? Je zal niet de eerste zijn die me vanaf de gang toezingt. Geen leerling is hetzelfde en dus is elke les op maat. 

Zangles in Breda - Zo doen we dat

 • Ik werk met een ‘creditsysteem’. Je kan credits voor zangles(sen) makkelijk via de webshop bestellen. Daar zie je ook duidelijk wat de prijs is en ‘hoeveel je voor die credits krijgt’.
 • Is dat gelukt, dan kan je je afspraak inplannen in mijn online agenda.
 • Nadat je je les hebt ingepland, ontvang je een bevestiging van je reservering in je mail.
 • Info over het adres en hoe en wat je mag voorbereiden, krijg je ook per mail. (En ik laat je zelfs in een video zien waar je kan parkeren. Echt, ik heb met alles rekening gehouden.)
 • Op de afgesproken tijd, roep ik je binnen. Jij kan plaatsnemen bij de muziekstandaard en ik kruip achter de piano. 
 • We babbelen kort, meestal check ik even hoe het met je gaat en vraag ik of je speciale wensen hebt voor de zangles, en of en hoe het oefenen is gegaan.
 • Dan starten we met wat oefeningen. Soms zijn die gericht op het lied waar we aan werken, soms ook op iets specifieks wat ik je uit wil leggen.
 • Het grootste gedeelte van de les werken we aan een lied. Jij zingt en ik zal je bruut – maar liefdevol – onderbreken en met waardevolle tips zorgen dat ‘je skills’ geoptimaliseerd worden.
 • Tijdens het zingen, begeleid ik je, op de piano of ukelele. Wil je liever jezelf begeleiden of een karaoke-versie gebruiken? Dat mag natuurlijk ook!
 • Aan het eind van de les krijg je een ‘zanglesbriefje’ mee zodat je weet hoe je het best zelfstandig kan studeren met waar we mee bezig zijn geweest.
 

Misschien vind je dit ook fijn om te weten:

 • Ik raak mijn leerlingen niet aan en ga dus niet ‘aan je buik zitten friemelen vanwege je ademhaling’ of iets dergelijks.
 • Sommige mensen weten niet goed waar ze naar moeten kijken, speciaal daarom hangt er een kunstwerk van een kat waar je naartoe kan zingen. Dan hoef je mij niet de hele tijd in m’n ogen aan te staren – is zo ongemakkelijk, ook voor mij – en sta je ook nog eens goed rechtop!
 • Het is superhandig als je je songteksten uitprint en meeneemt. Lukt dat niet dan kan je gebruik maken van mijn ‘leerlingen-iPad’.
 • Je mag tijdens de les in Breda ook gebruik maken van mijn audio-apparatuur en instrumenten. Op mijn locatie is onder andere een microfoon, gitaar en elektrische piano aanwezig.
 • Ik geef geen losse piano en ukelele-lessen, maar kan je tijdens de zanglessen wel leren hoe je jezelf kan begeleiden op die instrumenten.
 • Het kan dat we af toe even contact hebben, bijvoorbeeld als ik eraan denk om te vragen hoe je auditie is gegaan, of een lied hoor en bedenk dat het echt een lied voor jou is.
 • Wat ik helaas niet kan doen, is tussendoor naar opnames luisteren die je hebt gemaakt. Met de 50 leerlingen die ik momenteel heb, zou dat een beetje overwhelming zijn. (Het is wél nuttig om zelf je opname te beluisteren en aantekeningen te maken van wat je opvalt. Als je daarna de opname tijdens de les laat horen, kunnen we heel gericht werken aan de dingen die je hebt opgemerkt.)
 • Af en toe ontvang je een mailtje omdat ik wat leuks voor leerlingen organiseer. Denk bijvoorbeeld aan een leerlingen-concertje, een songfestivalavond of avondje bioscoop vanwege een vette muziekfilm. Dat soort extra’s zijn natuurlijk niet verplicht, maar wel hartstikke leuk. 

"Ik zie mijn dochter elke keer vrolijk en vol energie thuiskomen"

Tarieven voor Zangles in Breda

Ik werk met een grandioos systeem met ‘credits’. Jij bestelt credits, waarbij natuurlijk geldt, ‘hoe meer je bestelt, hoe goedkoper ze zijn’. Met die credits reserveer je gemakkelijk een plekje in mijn agenda en is het ook geen probleem om zonder gedoe af en toe een XL-les te plannen of er een duo-les van te maken.

Eenmalig een compleet dagdeel met me werken, waarin we een enorme slag kunnen slaan en ik zelfs naar jouw locatie toekom? Dat kan met een VIP-sessie!

Ik vroeg mijn leerlingen waarom ze juist bij mij zangles kwamen volgen:

"Bij anderen docenten was ik nooit op m'n gemak en bij jou voel ik me helemaal veilig."

"Ik vind het echt een groot voordeel dat ik flexibel kan plannen en als ik in het buitenland ben ook online les kan volgen!"

"Fijn dat je op de hoogte bent van methodes als UVS, EVT en CVT en je mijn 'taal' als logopediste spreekt!"

"Ik kom net zo blij thuis van jouw les als van een dagje Efteling!"

"Het is ook zo leuk dat je dat jaarlijkse leerlingenconcertje organiseert, zo heb ik echt iets om naar toe te werken!"

"Je bent zeker niet de goedkoopste, maar ik leerde in jouw losse les meer verschil dan in de volledige cursus op de muziekschool!"