Stickers (tijdelijk)

Algemene Voorwaarden

Ah fijn, jij leest de algemene voorwaarden wel!

Ik probeer het zo kort en duidelijk mogelijk te houden. (Daarover gesproken, als ik ‘ik’ schrijf in de onderstaande tekst, betekent dat ‘Anne Ermens’. Met ‘jij’ wordt ‘jij’ bedoelt: de klant dus, degene die een dienst of product van me koopt.

Je gaat akkoord met het volgende:

Betaling & geldigheidsduur van zanglessen en workshops

 • Bij het niet nakomen van je financiële verplichtingen wordt de vordering in handen van een incassobureau gegeven en zijn de bijkomende kosten voor de betalingsplichtige. Dat ben jij dus. (Laat het alsjeblieft niet zover komen, want het kost ons beide veel tijd en energie en het is zo ongemakkelijk.)
 • Een inschrijving is persoonsgebonden en kan daarnaast niet tussentijds worden opgezegd.
 • De losse zangles en kennismakingsles kunnen tot 3 maanden na de besteldatum worden ingepland. Daarna vervallen ze.
 • De lessen uit het 10-lessen-pakket kunnen tot 10 maanden na de besteldatum worden ingepland. Daarna vervallen ze.

 

Inplannen, Afzeggen & Inhalen

 • Zanglessen kunnen worden ingepland via de leerlingenpagina op de website. Hierbij ben je als leerling zelf verantwoordelijk voor de juiste instellingen in tijdzones van je browser. Na het plannen, ontvangt je een bevestiging per mail. Bij vragen of twijfel mag je natuurlijk altijd contact opnemen.
 • Ben je niet in staat om naar je zangles te komen op de afgesproken datum en tijd, dan kan je tot 24 uur vóór de les kosteloos annuleren via de leerlingenpagina op de website.
 • Wanneer je later dan 24 uur, of helemaal niet laat weten dat je niet naar de zangles komt, wordt de les alsnog afgeschreven; de tijd is immers voor jou gereserveerd. Dit geldt in alle gevallen, ook bij de online lessen, ook bij ziekte of nablijven en zowel bij pakketten als losse lessen.
 • Wanneer een van ons corona-symptomen heeft, vindt je zangles online plaats. 
 • Het is mogelijk dat een zangles komt te vervallen vanwege ziekte of ‘grote klussen’ die ik voorrang moet geven. (Denk hierbij aan ‘ik moet optreden bij De Wereld Draait Door’ of ‘het hoofdkantoor van Google boekt me voor een workshop’.) Dat heeft geen invloed op het totale aantal lessen; de les wordt dan op een ander moment ingehaald en de geldigheidsduur van je les(pakket) wordt met een week verlengd.
 • Bij onvoorziene heftige situaties, zoals de coronapandemie, kan het zijn dat alle zanglessen online worden gegeven. Hierbij wordt de geldigheidsduur van je les(sen) niet verlengd.
 • Ben je als deelnemer van een door mij georganiseerde workshop niet in staat om te komen op de workshop op de afgesproken datum en tijd, dan kan je tot 5 dagen vóór de workshop kosteloos afzeggen per telefoon of e-mail. Wanneer je later, of helemaal niet laat weten dat je niet naar de workshop komt, geldt er dus nog steeds een betalingsplicht; de plek was immers voor jou gereserveerd.
 • Wanneer de je symptomen hebt van corona, word je verzocht niet deel te nemen aan een live workshop. In dat geval zoeken we samen naar een passende oplossing. (Bijvoorbeeld gratis deelname aan een volgende workshop.)
 • Het is mogelijk dat een workshop onverhoopt komt te vervallen vanwege ziekte of een ‘ramp’. Zoals ‘we moeten in lockdown en er mogen geen live workshops plaatsvinden. Er wordt dan per mail contact opgenomen en een vervangend aanbod gedaan. (Geld teruggeven is administratief heel erg veel gedoe, maar kan in het ergste geval ook.)

 

Tijden & Data

 • De reguliere tijden van zanglessen zijn op dinsdag en woensdag tussen 14.45 – 21.45 en op maandag, donderdag of vrijdag tussen 14.45 – 21.45.  Lessen buiten deze dagen en tijden zijn alleen bij uitzondering en in overleg mogelijk.
 • In de schoolvakanties kunnen de tijden en dagen afwijken, hierover wordt van tevoren per mail gecommuniceerd.

 

Je gegevens

 • Je contactgegevens bewaar ik op mijn laptop en via mijn Google account, zodat ik bijvoorbeeld een appje kan sturen wanneer ik ineens doodziek ben en een afspraak moet annuleren. Mijn vriend heeft ook toegang tot die gegevens, zodat hij ook de juiste mensen kan benaderen als ik ineens per ongeluk in coma belandt.
 • De aantekeningen die ik maak tijdens een afspraak, belanden op mijn (goed-beveiligde) computer en zorgen ervoor dat ik weet waar we mee bezig zijn geweest. Daarnaast maak ik in overleg met jou soms audio en/of video-opnames. Die bewaar ik dan op mijn computer. Met al je gegevens ga ik zorgvuldig om, maar wanneer je wil dat ik alles ritueel verbrand of verwijder dan zal ik dat zeker doen. 
 • Uiteraard wordt er niks van jou op wat voor manier dan ook gedeeld zonder je toestemming. 

 

Overig

 • Ik ben niet aansprakelijk voor enige vorm van lichamelijke (stem)klachten dan wel geestelijke klachten die ontstaan in of na de periode dat je les(sen) volgt. (Dit staat er voor de zekerheid, maar je hoeft je geen zorgen te maken, er zijn in 12 jaar nog geen klachten geweest. Wel heel veel enthousiaste reviews, kijk maar.)
 • Heb je een klacht, dan vind ik dat super rot. Ik zou het het heel fijn vinden als je het me laat weten, zodat we samen een oplossing kunnen zoeken.