Algemene Voorwaarden

Download mijn algemene voorwaarden als PDF.

Ah fijn, jij leest de algemene voorwaarden wel! Da’s belangrijk vind ik, want het is goed om te weten hoe we onszelf en elkaar beschermen tegen rottige en oneerlijke situaties. Ik probeer het zo kort en duidelijk mogelijk te houden. (Daarover gesproken, als ik ‘ik’ schrijf in de onderstaande tekst, betekent dat ‘Anne Ermens’. Met ‘jij’ bedoel ik jou: de klant dus, degene die een dienst of product van me afneemt.)

Bij een bestelling in de webshop en/of het tekenen van een offerte, ga je akkoord met de volgende voorwaarden:

1. Algemeen

 1. Alle communicatie verloopt via e-mail en telefoon. Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste contactgegevens en – als dat nodig is – het wijzigen daarvan. Daarnaast ben jij ook verantwoordelijk voor jouw bereikbaarheid via die kanalen.  Als je voor een dichte deur staat terwijl ik je tijdig heb gemaild om een afspraak te verzetten, maar deze mail in je spam is beland, mag je me dus niet voor de rechter slepen.
 2. Ik vind het van mega-belang dat iedereen die met me werkt, zich veilig voelt in een prettige sfeer. Als jij op wat voor manier dan ook de mentale en/of fysieke veiligheid van mij en/of andere deelnemers, of de prettige sfeer in gevaar brengt, heb ik dan ook het recht om je toegang tot een cursus/workshop/welke activiteit dan ook te ontnemen. Dat gebeurt niet alleen als je anderen krabt of schopt, maar ook bij het maken van bijvoorbeeld racistische, homofobische of andere beledigende opmerkingen. Hierbij is het niet mogelijk om je je geld terug te geven. 
 3. Gebruik van software, programma’s en wat voor materiaal dan ook waar ik ooit in mijn leven naar heb doorverwezen, is op eigen risico. Een voorbeeld: krijgt jouw computer een virus omdat je per ongeluk op een pop-up klikt van een site waar ik ooit in een blog over heb geschreven, dan mag je me daar niet rechterlijk voor vervolgen.
 4. Voor de zekerheid; ik ben niet aansprakelijk voor enige vorm van lichamelijke en/of geestelijke klachten die ontstaan in of na de periode dat je les(sen), workshops of andere activiteiten bij me volgt. Tenzij – dit moet erin volgens de wet – het gaat om klachten en/of schade als gevolg van opzet of grove schuld. (Als ik je heel bizar advies zou geven bijvoorbeeld. Zoals ‘je moet deze stemoefening geblinddoekt doen terwijl je zonder gordel om een rijdende auto bestuurt’.) Je hoeft je geen zorgen te maken hoor, er zijn in 17 jaar nog geen klachten geweest. Wel heel veel enthousiaste reviews, kijk maar.
 5. Wanneer ik per ongeluk de Stradivariusviool stuk maak die je – om wat voor reden dan ook – meeneemt naar een zangles, of ik een Mingvaas kapot maak tijdens een optreden, dan ben ik natuurlijk wél helemaal aansprakelijk en regelen we dat netjes met mijn verzekering. De hoogte van het te vergoeden bedrag is beperkt tot de maximale verzekeringsuitkering. Voor gevolgschade (je raakt bijvoorbeeld dakloos vanwege je arbeidsongeschiktheid door de trauma’s die je opliep omdat ik per ongeluk je Mingvaas omstootte) ben ik niet aansprakelijk.
 6. Bij het niet nakomen van jouw financiële verplichtingen – oftewel; je betaalt de factuur niet binnen de afgesproken periode – wordt de vordering in handen van een incassobureau gegeven en zijn de bijkomende kosten voor de betalingsplichtige. Dat ben jij dus. Laat het alsjeblieft niet zover komen, want het kost ons beide veel tijd en energie en het is zo ongemakkelijk.
 7. Krijg je iets van mijn aanbod als cadeau en valt het vooraf al totaal niet in de smaak, dan ben ik je niet verplicht je de waarde in geld terug te geven. Neem vooral wel even contact met me op, zodat ik kan kijken of ik je een andere oplossing kan aanbieden.
 8. Als ik mijn verplichtingen niet kan nakomen, bijvoorbeeld omdat ik in coma lig, door hersenletsel een compleet andere persoonlijkheid krijg of per ongeluk verongeluk, dan zal mijn vriend zorgen dat je je geld terug krijg. Mocht het zover komen, geef hem daar dan wel wat tijd voor.
 9. Op al mijn content, zowel mijn blogs, video’s, e-books, teksten, arrangementen, stencils, drukwerk, foto’s, podcasts en zelfs deze algemene voorwaarden geldt het auteursrecht. Al het door mij gecreëerde materiaal wat jij tot je neemt – en waar ik al mijn liefde, tijd, bloed, zweet, tranen, geld en aandacht in heb gestopt – is voor eigen gebruik en mag ook niet gekopieerd en/of verspreid worden. Doe je dat wel, dan zal je je hopelijk levenslang schuldig voelen. Daarnaast is het ook inbreuk op mijn auteursrecht en ontvang je hier een boete voor. (En die boetes kunnen oplopen tot zo’n € 8000,- dus dat is niet misselijk. ) Je laten inspireren mag natuurlijk wel, en een screenshot op social media met tag naar mij toe mag ook, leuk juist. 
 10. Zonder mijn toestemming vooraf is het niet toegestaan om opnamen in beeld en/of geluid van mijn activiteiten, zoals workshops en zanglessen, te maken en/of te publiceren. Dat is ook fijn voor jou, want zo weet je zeker dat er niet ineens een mede-deelnemer van een workshop live gaat op Instagram terwijl jij in beeld staat te zingen. 
 11. Met je akkoord op deze voorwaarden, ga je ook akkoord met het feit dat ik wat van jouw gegevens gebruik. Klinkt creepy, dus ik snap dat je wil weten hoe ik daar mee omga. Nou: ‘heel erg goed’, durf ik te zeggen. Je kan het allemaal lezen in de privacyverklaring, maar om alvast de belangrijkste dingen uit te lichten: ik beveilig alles en maak nooit iets van je openbaar zonder jouw toestemming. Natuurlijk bewaar ik wel wat gegevens, zoals aantekeningen van afspraken ter voorbereiding van onze samenwerking. Ook je gegevens – zoals mailadres en telefoonnummer – bewaar ik, zodat ik je kan bellen als er iets mis gaat met je bestelling. Mijn vriend heeft ook toegang tot deze gegevens, zodat hij de juiste mensen kan benaderen als ik – zoals eerder genoemd – ineens per ongeluk in coma beland.
 12. Op mijn voorwaarden is het Nederlandse recht van toepassing.
 13. Schend je mijn algemene voorwaarden, dan heb ik het recht om je op basis daarvan in de toekomst uit te sluiten van deelname aan mijn activiteiten en werkzaamheden.
 14. Heb je een klacht, dan vind ik dat super rot. Ik zou het het heel fijn vinden als je het me laat weten, zodat we samen een oplossing kunnen zoeken. Je krijgt binnen uiterlijk 3 werkdagen een reactie van me. Daarnaast wil ik je wijzen op Autoriteit Persoonsgegevens, waar je terecht kan met klachten rondom privacy.

2. Verder gelden de onderstaande voorwaarden voor...