FAQ

Hieronder vind je aaaaaaalle antwoorden op vragen die je zou kunnen hebben over mijn zanglessen, workshops, voice-over-werk, blogs en nog veel meer.

Ben je benieuwd naar mijn favorieten, bijvoorbeeld welke ukelele ik gebruik of met welke software mijn cursussen worden gemaakt? Dat lees je hier.

Elke vraag die ik vaker dan 2x krijg, voeg ik toe, dus deze pagina wordt regelmatig ge-update.

Snel naar veelgestelde vragen over...

Zangles in Breda

Blij dat je het vraagt, ik heb een paar voorwaarden namelijk:

 • Je spreekt Nederlands of Engels anders begrijp je me niet.
 • Je bent ouder dan 12. Op een paar uitzonderingen na, verwijs ik kinderen liever door naar groepslessen.
 • Je bent werkbaar. Dit heeft niks te maken met talent, maar wel met dat ik niet wil werken met mensen die weerstand geven bij elke oefening en van me verwachten dat ik met een knip van mijn vinger een ‘Adele’ van ze maak, zonder dat ze daar zelf iets voor doen. 

Ervaring, talent, kleur, gender, maakt me verder overigens niks uit. Is er sprake van een bepaalde beperking of uitdaging dan hoor ik dat wel graag voor je eerste les, zodat ik me optimaal voor kan bereiden om je verder te helpen. (Denk aan transpersonen die in transitie zitten en hormonen slikken, mensen in een rolstoel, angstklachten enz.)

Hier kan je een compilatie van een van mijn leerlingenconcertjes bekijken, dan zie je met wat mensen ik onder andere werk.

Yes, I do if you want me to. I’m not a native speaker of course, but it’s good enough to help you with your singing!

Tja. ‘Veel geld’ is natuurlijk relatief, maar als je mijn uurtarief vergelijkt met het minimumloon van je bijbaantje op je 15e, snap ik dat je jezelf even achter de oren krabt.

Het zit zo: ik werk als ZZP’er. En mensen die als ZZP’er werken, hebben nou eenmaal een veel hoger uurloon dan mensen in loondienst, omdat ze meer kosten maken. Denk bijvoorbeeld aan de huur van gebouw, apparatuur, pensioenopbouw, arbeidsongeschiktheidsverzekering, dat soort dingen. Als je het interessant vindt, moet je maar eens verder googelen!

Hoe dan ook. Jij bent de enige die kan bepalen of jij geld wil (en kan) investeren in zanglessen. Ik ga je niet overhalen, maar wil je wel advies meegeven: hoe weinig of veel je ook te besteden hebt, geef je geld alleen uit aan iemand die écht iets voor je kan betekenen. Je hebt meer aan 5 duurdere lessen bij een docent die bij je past, dan 20 lessen bij een goedkope docent die je eigenlijk niet zo goed verder kan helpen.

(Goed om te weten: bij mij plan je je lessen flexibel in. Je hoeft dus sowieso niet elke week te komen en kan er ook voor kiezen eens in de drie weken les te volgen en lekker veel thuis te studeren.)

Nu echt nog geen budget, maar wil je toch met me werken aan je stem? Kijk dan eens of een zangavond iets voor je is, of een van mijn online trainingen!

In eerste instantie zeg ik: Nee. Zangles is geen therapie. Zangles is zangles. Ik heb ook geen psychologie-diploma aan de muur, ik heb een Conservatorium-diploma.

Maar, ook al ben ik er niet ‘om je trauma’s te repareren’, ik heb wél altijd veel aandacht voor mindset. Voor hoe je gedachten je gevoel beïnvloeden en daardoor ook je gedrag (en dus ook je stem) kunnen sturen.

Ik kan daarnaast niet ontkennen dat mensen naast het ontwikkelen van hun stem, ook een aantal ‘bijwerkingen’ krijgen van mijn zanglessen. Als je de reviews leest, zie je duidelijk terugkomen dat mensen aangeven letterlijk en figuurlijk meer van zich durven te laten horen, hun faalangst vermindert en hun zelfvertrouwen groeit. Dat kan ik alleen maar toejuichen!

Ja. Ik ben ervan overtuigd dat ik iedereen kan leren zingen. 

Ik schreef ook een blog over leren zingen en het hebben van talent, die vind je hier!

Over het algemeen op dinsdag, woensdag en vrijdag, in de middag en avond!

Don’t you worry ’bout a thing’! Zolang je het verschil tussen hoog en laag hoort, in staat bent om een beetje om jezelf te lachen en een beetje te oefenen, weet ik 100% zeker dat ik je kan leren zingen.

In Breda! Ik heb een eigen lesruimte in gebouw aan de Odilia van Salmstraat. Je kan er makkelijk in de tuin parkeren en het gebouw is rolstoelvriendelijk.

Dat lees je onder het kopje ‘tarieven‘ of in de webshop.

Zeker! Hier vind je wat oude opnames. Omdat ik mezelf inmiddels niet meer zo als ‘zangeres’ profileer, zijn ze wel wat verouderd, maar toch leuk om eens te luisteren.

Online zangles

Sowieso zijn het mensen die voldoen aan mijn ‘voorwaarden’: ze spreken Nederland of Engels, zijn ouder dan 12, en kunnen een beetje omgaan met techniek, want anders wordt het natuurlijk niks, zo’n online les.

Zoals je merkt heb ik verder geen voorwaarden: ervaring, talent (maar ook kleur, gender, leeftijd), het maakt me allemaal niks uit, zolang je maar een beetje werkbaar bent en om jezelf kan lachen.

Als er sprake is van een bepaalde uitdaging of beperking dan hoor ik dat wel graag voor je eerste zangles, dan bereid ik me daar extra op voor. (Denk bijvoorbeeld aan transpersonen die hormonen slikken, angstklachten enz.)

Ja. Ik ben er -heel onbescheiden – van overtuigd dat ik iedereen kan leren zingen. Tenminste, ervan uitgaande dat je geluid kan produceren en je niet doof bent. Ik schreef ook een blog over dit onderwerp trouwens, die vind je hier!

Yes, I will teach in English if you want me to. Of course, I’m not a native speaker, but it’s definitely good enough to help you with your voice!

Over het algemeen kan je lessen inplannen op dinsdag, woensdag en vrijdag, in de middag en avond!

Bij ‘tarieven vind je aaaalle info die je nodig hebt. Ook in mijn webshop kan je de tarieven vinden.

Is individuele zangles te prijzig voor nu, kijk dan ook even bij mijn online aanbod!

Haha, ja. Ik kan goed zingen. Als je het leuk vindt, kan je hier wat oude opnames beluisteren. 

Zou kunnen. Het ding is alleen: iedere mafkees kan jou van alles wijsmaken in een video, je krijgt allemaal info die misschien niet relevant is én – en dat is het belangrijkste – een docent op video kijkt en luistert niet naar jou. Kortom: ik zou voor ‘the real deal’ gaan.

Goeie vraag! Hoewel ik in eerste instantie dacht dat een ‘traditionele’ zangles (waarbij je docent bij je in de ruimte aanwezig is) altijd het beste was, denk ik er inmiddels anders over. Het hangt namelijk helemaal af van om welke leerling het gaat! 

Zo zijn er leerlingen die meer leren wanneer ze dat kunnen doen vanuit hun eigen vertrouwde omgeving. Die zich veiliger voelen als ze lekker in hun joggingbroek vanaf de bank kunnen zingen. En zich meer kunnen ontspannen omdat ze niet gehaast hun auto hoeven te parkeren.

Qua inhoud is er eigenlijk maar een écht groot verschil met de ‘real life’ zanglessen: ik kan je niet realtime begeleiden of met je meezingen. En dat probleem lossen we op door het gebruik van instrumentale versies!

Oeh, misschien beantwoord ik ’em op de pagina van Zangles in Breda? Zo niet, dan kan je contact met me opnemen!

Online Training 'Bubbelen voor Beter Stemgebruik'

Nee, ik verkoop ze echt alleen in combinatie met de online training. Als het je echt alleen om het buisje gaat, ben je hier goedkoper uit.

Als jij de cursus bestelt, is-ie natuurlijk alleen voor eigen gebruik. Maar als je ’em bijvoorbeeld voor je hele klantenservice-team wil hebben, is het ook wel weer een hoop gedoe om iedereen de cursus los te laten bestellen, dat snap ik.  Neem daarom even contact met me op als je de cursus voor meerdere mensen wil hebben. (Enne, ja, je krijgt dan natuurlijk ook korting.)

Neem anders ook een kijkje op de pagina voor workshops voor bedrijven; het is namelijk ook mogelijk om live een workshop Lax Vox en stemgebruik te geven, handig voor bijvoorbeeld klantenservice-medewerkers!

Je mág natuurlijk ook gewoon zangles bij me bestellen, dan werken we samen met zo’n Lax-Vox-buisje en heb ik alle aandacht voor jou, in een online sessie of bij mij op locatie in Breda.

Misschien wel goed om te weten: deze online training is wel de goedkoopste en meest toegankelijke manier om met me te werken. 

Workshops Ukulele & Zang

Dan is jouw transformatie extra groot! Ik geloof echt niet dat jij hopeloos bent en, ik heb daarnaast alle vertrouwen in mij, haha. Echt, ik ga je helpen.

Dat wisselt een beetje. Je kan het beste in de webshop kijken voor een kaartje, daar staat dan per kaartje aangegeven hoe laat de workshop start!

Jaaa, zeker weten! Neem dan even contact met me op of neem een kijkje op de pagina voor workshops voor bedrijven!

Nee! Dat klopt als een bus! Ik heb wel een Conservatoriumopeiding, maar die was helemaal niet gericht op ukelele, die was gericht op zang en theater! Daarom twijfelde ik ook om de workshop te gaan geven; ik speel zelf niet extreem lang, ben ook (nog) niet extreem goed en oefen veeeuuls te weinig.

Maar ineens dacht ik: dáárom moet JUIST ik de workshop geven. Ik heb namelijk wél de theoretische muzikale achtergrond, jarenlange leservaring en ik ken het gevoel van ‘iets willen leren, zonder daar heel veel voor op te moeten offeren’.  Ik weet dus precies hoe jij je voelt en wat je nodig hebt om op een leuke en efficiënte manier te leren hoe je jezelf begeleidt. Zodat je simpele kinderliedjes kan spelen met je kinderen, makkelijke kerstliedjes kan begeleiden bij de open haard en in de zomer ‘Het is een nacht’ kan spelen bij het kampvuur.

Mocht je na de workshop enthousiast zijn en wel extreem goed willen worden en oefenen, dan verwijs ik je ook met liefde door naar de ukelele-experts die je leren improviseren op pentatonische toonladders en dat soort dingen. (Ik ben daar niet ambitieus genoeg voor.)

Ai, als je gehecht ben aan dure en lange gelnagels, vrees ik dat de ukelele geen handig instrument voor je is. Het speelt echt het lekkerst met kortgeknipte nagels. 

Absoluut! Ik heb er een stuk of 10 die gestemd klaarstaan die je gewoon mag lenen tijdens de workshop.

In ‘de parel van het zuiden’; Breda, ik huur een zaal aan de Odilia van Salmstraat. Alle info over het adres, krijg je na het aanmelden.

Nou, dan kan je hier je e-mailadres achterlaten, ik stuur dan een berichtje als ik weer wat organiseer! Of boek me voor je eigen gezelschap, kom ik met een auto vol ukelele’s jouw kant op!

Op dit moment kost een kaartje € 58,- en dat is inclusief btw, drankjes en drop.

Maarre, het komt wel eens voor dat ik vroege vogels die op mijn maillijst staan of me volgen op social media een ‘early bird’ korting geef… 

Er kunnen maximaal 10 mensen boven de 18 meedoen, zodat ik lekker veel individuele aandacht kan geven.

Gender, leeftijd, ervaring en talent ‘zal me verder een worst wezen’. Als je maar lief bent voor de andere mensen.

Heb je een fysieke of mentale beperking? Dan is het slim om van tevoren even met me te overleggen of deze workshop geschikt is. En hoewel ik niemand wil buiten sluiten, kan ik je helaas niet helpen als je vingers mist, ik vrees dat je daar een specialist voor nodig hebt.

Als je al goed ukelele kan spelen, dan moet je deze workshop ab-so-luut niet doen, ik denk echt dat je je dan gaat vervelen. Je kan dan beter een zangles bij me boeken, waarin we het spelen en zingen gaan combineren.

Als je al goed kan zingen dan is deze workshop wél geschikt voor je. Jij hebt het dan gewoon een klein beetje makkelijker omdat het zingen geen moeite kost.

Zangworkshops voor bedrijven

Geweldig, dan lachen we er kei-hard om. Het is geen enkel probleem als jullie allemaal belabberde zangers zijn, of de niveaus verschillen. Ik heb 15 jaar leservaring en zowel a-muzikale beginners als getalenteerde professionals verder geholpen, dus ik weet zeker dat ik ook met jullie wat kan bereiken

Ik sta erom bekend dat ik mensen snel op hun gemak heb en verbinding weet te creëren. Wanneer de mensen van jouw team echter in hele diepe ellende zitten – kuch, denk aan extreem nare dynamieken en onveilige werkomgevingen zoals bij ‘De Wereld Draait Door’ – dan zou ik zeggen; ga eerst eens met een mediator in voordat je een zangworkshop boekt. 

Nou, ik overleg van tevoren met je waar de nadruk op moet liggen. Dat kan zijn op een specifiek muzikaal thema, zoals ‘liedjes van Abba’ en/of juist een specifiek doel zoals ‘beter samenwerken’. Op basis daarvan zorg ik dat de verhouding en inhoud van stemoefeneningen, uitleg, arrangementen en liedjes helemaal op jullie aansluit.

Absoluut. Vrijgezellenfeesten, babyshowers, teamuitjes, netwerkbijeenkomsten, familiedagen, het is allemaal mogelijk. Neem even contact op om te kijken hoe ik je het beste kan helpen!

Hou je er ook niet van als het antwoord is: ‘de prijs is altijd op maat’? Ik ook niet. Daarom vind je mijn tarieven lekker duidelijk onder het kopje ‘tarieven‘.

Heb je speciale wensen, bijvoorbeeld meer deelnemers, of een thema wat er niet tussen staat, dan komen er wat kosten bij, dat is natuurlijk altijd in overleg.

Ik stuur je altijd eerst een digitale offerte. Als je die getekend hebt, staat de workshop definitief in mijn agenda. Na de geplande datum ontvang je een factuur. Die kan je gewoon online betalen, wel zo makkelijk.

Mijn workshops zijn standaard in het Nederlands, maar een zangworkshop in het Engels is zeker ook mogelijk. Voorlopig ga ik me nog niet aan andere talen wagen, dus je Franse en Duitse team moet ik helaas teleurstellen.

Dan wordt het hoogste tijd dat ze met mij werken. Zingen is iets ontzettend kwetsbaars en intiems, dus het is helemaal niet gek dat mensen dat spannend vinden. Daarom zorg ik dat de sfeer 100% veilig is, ik niet over grenzen heenga en we alles stap voor stap doen. Het is de bedoeling dat mensen een leuke en leerzame tijd hebben, niet dat ze een trauma oplopen natuurlijk!

Nou, ik reken er op dat er – als ik naar jullie locatie kom – gewoon stoelen staan voor de deelnemers en mijzelf en een kopje thee vind ik ook wel lekker. Ik bel van tevoren ook altijd nog even om dat te checken en te overleggen:

 • Hoeveel en wat voor mensen er mee doen aan de workshop.
 • Of we ‘gewoon lekker leuk kunnen zingen’ of het de voorkeur heeft als er meer aandacht is voor bijvoorbeeld ‘samenwerken’.
 • Wat de ideale lengte qua tijd is voor mijn workshop bij jullie.
 • Of er een voorkeur is voor bepaald repertoire, zoals bijvoorbeeld ‘ABBA’.

Zangavonden in Breda

Zeeeeeker niet! Eigenlijk is een zangavond het béste van het koor minus het slechtste van een koor. Oftewel:

Niet:

 • Elke week beschikbaar moeten zijn.
 • Verplicht liedjes instuderen.
 • Urenlang wachten omdat de alten hun partij nog niet kennen.

Wel:

 • Samen muziek maken.
 • Je stem en muzikaliteit ontwikkelen.
 • Meerstemmig zingen.
 • Nieuwe mensen leren kennen.

Ik ben ook snel overprikkeld! En ja, zo’n zangavond geeft wel veel prikkels: het licht van de beamer, het geluid van zingende mensen… 

Het is denk ik goed om te weten dat er – als we actief  aan het werk zijn – weinig ruimte is voor gebabbel, maar vooraf, in de pauze en naderhand het vrij ‘gezellig’ (oftewel ‘luidruchtig’) kan zijn. Naast dat je lekker aan de zijkant kan gaan zitten, vind ik het ook prima als je last-minute binnenkomt en in de pauze je rust pakt in een andere kamer in het gebouw die daarvoor beschikbaar is.

Daar heb ik over nagedacht! Als je hier je e-mailadres achter laat, krijg je een berichtje als ik weer wat organiseer!

Maximaal 25 mensen boven de 18. Omdat we vaak in het engels zullen zingen, is het fijn als je daar enigszins mee uit de voeten kan.

Gender, leeftijd, ervaring en talent ‘zal me verder een worst wezen’. Als je maar lief bent voor de andere mensen.

Is er sprake van een fysieke of mentale beperking? Dan is het slim om van tevoren even met me te overleggen of deze avond geschikt voor je is.

Ervaring en talent zijn niet noodzakelijk, dus ‘don’t you worry ’bout a thing’! Ben je echt heel erg bang dat je zo belabberd zingt, dat de hele groep last van je heeft, dan kan je altijd een losse zangles bestellen, dan help ik je op weg en kijk ik ‘of het echt allemaal zo erg is’.

Tja, dat is natuurlijk aan jou. Als jij ervan houdt om ‘muzikaal gedrild te worden’ en iemand voor je neus wil die de hele tijd naar je gilt ‘dat je meer moet belten’ en je ‘beter op moet letten tijdens het Bbsus4b5#11-akkoord’ , dan ben je bij mij aan het verkeerde adres. Maar als je het lekker vindt om het perfectionisme los te laten, gewoon weer lekker in de flow te komen, relaxed te zingen en te genieten van de magie van muziek, dan moet je zeker bij mij wezen. 

In het pittoreske Breda, ik huur een zaaltje aan de Odilia van Salmstraat. Alle info over het adres, krijg je na het aanmelden!

Twee tientjes! Inclusief btw, dropjes en drankjes.

Werk als voice-over

Hou je er ook niet van als het antwoord is: ‘de prijs is altijd op maat’? Ik ook niet. Daarom vind je de richtlijnen van mijn tarieven lekker duidelijk onder het kopje ‘tarieven‘. 

Het zijn dus wel richtlijnen; bij een commercial ga ik er bijvoorbeeld van uit dat het om maximaal 60 seconden, niet om een Tell-Sell reclame van 45 minuten. Voor we de opdracht definitief maken, krijg je dus gewoon een offerte. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Ik heb een lijstje gemaakt van mensen voor wie ik beter niet kan werken:

 • Voor Matthijs-van-Nieuwkerkende, schreeuwerige regisseurs.
 • Voor mensen die verwachten dat ik met mijn thuis-studio dezelfde kwaliteit kan leveren als de Abbey Road Studio.
 • Voor mensen die een compleet andere stem zoeken, zoals een mannenstem.

We overleggen dit altijd van tevoren, maar als het gaat om opnames tot 60 minuten, kan ik er over het algemeen voor zorgen dat je opname binnen 5 werkdagen af is. 

Heb je haast? Tegen een meerprijs duik ik met spoed de studio voor je in en is-ie binnen 24 uur af. Neem in zo’n geval dan wel even vooraf contact met me op.

(Bij deze tijdsinschatting ga ik er natuurlijk vanuit, dat je zelf goed bereikbaar bent.)

Ik stuur je altijd eerst een digitale offerte. Als je die getekend hebt, ga ik voor je aan de slag en na het leveren van de opname ontvang je een factuur. Die kan je gewoon online betalen, wel zo makkelijk.

Ja hoor, kan gewoon. Neem even contact met me op om te overleggen wat je allemaal van plan bent!

Mijn moedertaal is Nederlands, maar natuurlijk kan ik ook in het Engels voor je inspreken. (Dan krijg je wel mijn charmante Nederlandse accentje erbij cadeau, want ik spreek natuurlijk niet zoals een native Amerikaan of Brit.)

Zeker weten! Als het belangrijk is voor jou(w bedrijf), dan verloochen ik mijn afkomst en zal niemand weten dat ik eigenlijk een Brabantse ben.

Nou, ik reken er natuurlijk op dat er iemand naar de tekst heeft gekeken voor-ie bij mij komt en deze ‘gewoon lekker in elkaar zit’.

Verder bel ik van tevoren nog even om te checken:

 • Wat de ‘tone of voice’ moet zijn; hoe vrolijk, zakelijk of juist hysterisch de tekst moet klinken.
 • Of de opname in een specifiek audio-bestands-type geleverd moet worden.
 • Wat de deadline is!
 • Hoe ik relatief onbekende woorden, zoals vakjargon of niet-Nederlandse namen of plaatsnamen moet uitspreken
 • Wat de tijdslengte is die jij als opdrachtgever in gedachten hebt voor het eindresultaat.

Dat mag jij kiezen! Maar als je het Spaans benauwd krijgt van het idee dat jij je daar tegenaan moet bemoeien, adviseer ik je natuurlijk met liefde. Zo weet ik dingen als ‘voor een voice-respond-menu kan je het beste een mono .wav bestand in 24-bit gebruiken’.

Via het contactformulier, of het e-mailadres bovenaan óf een telefoontje! 

Mijn persoonlijke blogs

Dat heb je goed gezien!  Ik schrijf namelijk niet omdat ‘mensen zeggen dat je moet bloggen voor je vindbaarheid of imago’, ik schrijf omdat ik de onbedwingbare drang heb om dingen te delen.

Aangezien het zonde zou zijn als ik alleen zou vertellen over ‘ken je deze site met karaokeversies al‘, terwijl ik je daarnaast óók nog kan entertainen met  ‘ik ben gaan speeddaten‘ of kan helpen met ‘dit zijn mijn tips voor ondernemers’, heb ik besloten dat ik gewoon schrijf over wat ik wil, wanneer ik dat wil!

Ja hoor! Als je niks wil missen kan je inschrijven voor de ‘Brieven van Anne’, daarin stuur ik ook altijd een link mee naar m’n nieuwste blogs. Je kan me ook volgen op social media om op de hoogte te blijven!

Zeker weten niet! Natuurlijk benoem ik wel eens ‘opdrachtgever X. zei iets wat me aan het denken zette’, of ‘leerling Y. zong een geweldig nummer’, maar ik deel geen dingen die de samenwerking op wat voor manier dan ook kunnen beïnvloeden.

Verder zorg ik ervoor dat – tenzij anders is afgesproken -de mensen die benoemd worden in blogs, onherkenbaar zijn.

Het is vooral gek dat ik niet exact weet ‘wie welke informatie heeft gezien’, maar verder is het geen probleem dat mensen dingen weten, ik ben niet zo’n mysterieus type.

Kijk, iedereen heeft een leven naast zijn werk, inclusief hoogte en dieptepunten. Ik reken er gewoon op dat mensen met wie ik werk heel goed begrijpen dat – ook al laat ik online veel zien – mijn privéleven niet meer of minder invloed op de kwaliteit van mijn werk heeft dan bij ieder ander persoon.

Het kan natuurlijk wel zijn dat mensen – omdat ze mijn persoonlijkheid wat hebben kunnen leren kennen – juist wel of juist niet met me willen werken. Als er daardoor een soort voorselectie ontstaat in mensen die bij me passen, is dat eigenijk alleen maar heel praktisch.

Dat heb ik in 2020 helemaal berekend. Per uur dat ik blog, verdien ik zo’n €0,50 cent. Niet bepaald een goudmijn dus, maar alsnog leuk dat ik hiermee een deel van de kosten van mijn website kan dekken.

Niemand betaalt mij overigens per blog-uur hoor, ik maak gewoon af en toe gebruik van zogenaamde ‘affiliate links’. Wanneer je op zo’n link (zoals deze) klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis.

In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben.

Andere vragen die mensen hebben en sporadisch (durven) stellen

Ik hou de faceboekgroep ‘RuM in de gaten en reageer soms als journalisten daar een oproepje plaatsen.

Daarnaast heb ik zelf wel eens een tijdschrift benaderd omdat ik destijds iets nieuws lanceerde wat relevant was.

Ik kan je hier verder niet in helpen, want ik ben geen businesscoach en wil dat ook niet worden, maar zelf ik heb veel gehad aan deze cursus

Ja! Een hele fijne monogame.

Haha, nee. Het is een soort hobby met positieve bijwerkingen voor mijn bedrijf! Mijn vriend gamet voor de lol, ik maak stories. Het zit ook gewoon in me om te delen (verhalen dan he, als het om eten gaat, deel ik niet). Ik maakte als kind al krantjes en tijdschriften, begon in 2015 met bloggen, ontdekte een paar jaar later Instagram en heb inmiddels zelfs een podcast!

Nancy noemde in een review dat ze me zelfs nóg sprankelender vindt in het echt. Of dat waar is, weet ik niet, maar ik ben sowieso heel erg vergelijkbaar met ‘hoe je me online leert kennen’. (En in de ochtend kan je me beter ontwijken, ik heb een behoorlijk ochtendhumeur.)

Ai, auw, dit is een beetje lastig. Maar nee, ik denk niet dat we dat moeten doen. Mijn leven is al zo gevuld met fijne mensen, dat ik niet echt de ruimte voel om daar nieuwe aan toe te voegen. Dat zegt dus niks over jou, want je bent vast awesome, maar ik wil de kostbare tijd die ik heb eerst inzetten voor mijn dierbaren. (Die moeten over het algemeen sowieso al zo’n 5 dagen wachten voor ik terugapp, dusja, zij hebben voorrang.) Mocht je op zoek zijn naar nieuwe sociale contacten, check deze blog even!

Ik heb een complete lijst gemaakt van al mijn favorieten, die vind je hier!

Ikke! Ik heb ook een blog geschreven over wat ik allemaal gebruik, én een blog over hoe ik mijn online cursus heb gebouwd.

Inmiddels durf ik overigens ook om hulp te vragen als iets niet lukt (in plaats van nachtenlang door te ploeteren), mijn vaste held bij websiteproblemen is Rick van Roefja.

Ja, heb ik! Heb inmiddels een blog geschreven waarin ik heel veel vragen beantwoord over o.a. medicatie, die lees je hier!