Reviews

  • Alles
  • Hoe ik werk met jouw stem
  • Hoe ik werk met mijn stem
  • Overig

Ik had verwacht dat online les veel minder nuttig of leuk zou zijn dan lessen in het 'echt', maar dat is totaal niet zo! De lessen zijn zo gemaakt, dat het ook online goed werkt. Heel fijn om zo toch zangles te kunnen krijgen!

Sofie
Volgt online zangles

Dank dat je me liet zingen,
dat je me dat vertrouwen en zelfvertrouwen gaf en me meenam met de muziek. Ik vond het een geweldige ervaring!

Daan Quaars (jep, de wethouder uit Breda)
Volgde zangles voor zijn optreden als 'The Masked Singer'

Mijn zusje en ik gaven een "liedje bij de lunch" cadeau aan onze ouders en tante en oom (beiden apart van elkaar) en alle vier waren ze tot tranen toe geroerd! Het is echt zo'n prachtig,lief,klein,warm cadeautje dat je aan iemand kan geven. Echt complimenten voor het idee en de uitvoering!

Milou
Gaf een 'Liedje bij de Lunch' cadeau

Het doelgerichte pakket is een intensief en bovenal ook compleet traject Randzaken waarvan je je niet direct bewust bent als zanger komen aan bod, maar tegelijkertijd wordt het vooraf bepaalde doel niet uit het oog verloren. Anne's muzikaliteit, vakkennis en enthousiasme hebben ervoor gezorgd dat de hoge noten me beter af gaan, ik mijn bereik heb vergroot en een goede basis heb gelegd om verder te gaan met meerstemmigheid. Kortom, dit pakket krijgt van mij een warme aanbeveling!'

Jean-Paul
Volgde als eerste het 90-dagen-traject

Als logopedist met kennis van stemgeving en ademhaling, had ik al jaren de wens om te starten met zanglessen. De drempel bleek lange tijd te hoog, bang om mezelf teleur te stellen. Tijdens de kennismaking gaf Anne mij direct het vertrouwen om de uitdaging aan te gaan. Het werd een fijne samenwerking waarin we een perfecte balans vonden tussen anatomische vakkennis en zingen op gevoel. Hierdoor vond ik meer ruimte voor interpretatie, vrijheid en plezier tijdens het zingen. Anne's oprechte enthousiasme zorgt voor een prettige werksfeer. Ze heeft mij geleerd mijn zangstem te omarmen. Dank daarvoor!

Kim
Volgt zangles in Breda

In 2021 kom ik zeker nog een keer langs, want vond het echt super leuk om te doen! Van niet durven zingen, naar genieten van zingen! In een maandje tijd! Heel tof! Anne, nogmaals dank voor alles!

Bryan
Volgde 3 individuele zanglessen in Breda

Ik vond het superleuk, Anne geeft echt heel goed les!

Ze weet heel goed alle componenten uit elkaar te trekken en voor elk stukje handvatten te geven. Zo lijkt het ineens niet meer onmogelijk, maar gewoon iets wat je kunt oefenen. Ze weet het bovendien zo te brengen in de les dat je je niet stom voelt als het misgaat. Juist normaal, want je hebt het nooit getraind!

Mensen leren zingen is een vak en dat beheerst Anne verdomd goed! Ik krijg helemaal zin om te oefenen nu.

Lian
Deed mee aan de workshop 'Zingen voor mensen die geen toon kunnen houden'

Prachtige blog, veel herkenning maar ook goeie tips wat wij witte mensen kunnen doen ter verbetering. Een aantal zaken deed ik van nature al maar een aantal zaken ook niet. Ook ik word nu weer even bewust gemaakt wat ik nog meer kan doen want dat overweldigende gevoel herken ik heel sterk.

Lieke
Las mijn blog over racisme

Ik heb Anne leren kennen bij een musicalgroep waar ze als zangcoach werkte. Ik was ervan overtuigd dat ik niet kon zingen, maar hoopte goed genoeg te acteren om toch een rolletje te kunnen krijgen.

Mede dank zij Anne's altijd positieve, vrolijke, en super constructieve manier van lesgeven heeft ze mij doen inzien dat ik wel degelijk kan (leren te) zingen. En in een klein aantal privé lessen heeft ze me geholpen enorme stappen te maken.

Anne, ik snap en respecteer je keuze om naar Breda te verhuizen. Maar je hebt geen idee hoe graag ik had gehad dat je ergens was gaan wonen en werken waar ik lessen bij jou had kunnen blijven volgen.

Het ga je goed!

Avatar
Hugo Kornelis
Had les van Anne bij een musicalgroep en volgde daarnaast een paar privélessen

Hé Anne, jouw blogs zijn eigenlijk wel een heel goed slaapmiddel. Je wordt er (meestal) erg vrolijk van en van het lachen ontspan je. Bovendien, maar dat is een voorrecht van het vader zijn van de schrijfster van die blogs, ben ik dan erg trots op ‘ons Anne en da’s ook weer heel fijn gevoel.

Mijn vader (want waarom zou ik zijn mening achterwege laten)
Leest mijn blogs

Ik heb een liedje besteld bij Anne voor een vriendin die een jaar geleden een stilgeboorte had gehad. Dat heeft Anne zo sensitief en passend aangepakt, dat ik haar in twee projecten heb ingehuurd: een studiedag voor een organisatie en mijn eigen online festival. Beide keren voelde Anne perfect aan wat passend was om te zingen rond de thema's. Anne reageert snel en adequaat, is betrouwbaar, betrokken, deskundig en ik heb altijd kippenvel als ze zingt. Anne is geweldig en ik hoop nog vaak met haar te kunnen werken!

Hade Wouters
Zet me als zangeres in voor online events

De manager was erg enthousiast over je stem en we waren op alle fronten heel erg blij met je werk. Super dat je het zo snel kon aanleveren, ons meerdere opties gaf om uit te kiezen en ook nog eens mee dacht over het bestandstype.

Chantal van Bonusan Voedingssupplementen
Zette me in als voice-over

"Bijzonder, magisch en ontroerend; kippenvel!", kreeg ik terug van degenen voor wie ik een "liedje bij de lunch" had geregeld. Anne voelde precies aan wat ze op dat moment te zingen had en zorgde zo voor een onvergetelijke ervaring en herinnering. Super dankbaar dat je dit aanbiedt Anne! En praktisch gezien zeer eenvoudig te regelen. Dankjewel!

Paul
Gaf een Liedje bij de Lunch cadeau

'Ja ik wil', was het antwoord van Anne toen ik haar vroeg om me te helpen bij mijn huwelijksaanzoek. Dat was het begin van een superleuke ervaring en samenwerking met Anne.

Ik kan niet zingen dus gespannen ging ik naar mijn eerste zangles, Anne wist me, door haar prettige persoonlijkheid, op mijn gemak te stellen en we gingen direct aan de slag. Met knikkende knieën en onzekerheid begon ik te zingen, Anne gaf al snel aan dat het prima klonk en ze me kon helpen om het een succes te maken.

Op de tweede les heb ik Anne gevraagd of ze me tijdens het aanzoek op de piano wilde begeleiden, ze was direct enthousiast! Elke zangles was een feestje en door Anne begon ik in mezelf te geloven.

Het aanzoek was fantastisch, voor aanvang hebben we het nummer nog een keer geoefend. Tijdens het aanzoek kon ik volledig vertrouwen op Anne, als ik te langzaam of te snel ging corrigeerde zij dit voor me met haar pianospel. Het aanzoek is geëindigd met een volmondige JA!

Anne, heel erg bedankt voor je support en enthousiasme. Mede dankzij jou is het aanzoek onvergetelijk geworden. Ik kan het iedereen aanraden!”

Gijs
Volgde een aantal lessen omdat hij wilde zingen tijdens zijn huwelijksaanzoek

Wat een heerlijk en fijn overzichtelijk ebook. De overgang naar online lessen geven en krijgen wordt echt een stuk makkelijker en leuker!

Review Miriam, Ebook 'Online Muziekles geven binnen 24 Uur'
Miriam Venema
Zangdocent, las het ebook 'Online muziekles geven binnen 24 uur'
Fia Schooljan
Genoot van een online optreden

Anne heeft op onze bruiloft twee liedjes gezongen tijdens de ceremonie. We hebben daar heel erg van genoten, het was prachtig!
Tijdens de voorbereidingen heeft Anne met ons meegezocht naar liedjes, suggesties gedaan, stukjes voorgezongen, kortom alles om onze ceremonie compleet te maken.De opbouw, de techniek en de zang tijdens de ceremonie gingen dankzij haar inspanningen perfect. Professioneel en goed, een echte aanrader dus.

Sander & Shama
Boekten Anne met een gitarist voor een aantal nummers tijdens hun trouwceremonie
Stef Goedhart
Heeft zangles in Breda

Kan ik wel of niet zingen, that was the question. En dus op zangles in Breda, bij Anne. Ze stelde me in de eerste lessen direct op m’n gemak en liet mij m’n verhaal doen. En van heel zachtjes naar luider zingen. Want het is toch echt wat anders om mijzelf alleen te horen dan mee te galmen in m’n auto, met het volume op 10 en niemand die positief kritisch luistert en tips geeft.

Tijdens de lessen is er technische uitleg afgewisseld met liedjes die ik wil zingen. Ik ga erheen met een lach, kom thuis met een lach en sta weer op met een lach. Het is heerlijk en geeft me energie! En het brengt zoveel meer dan m’n vraag, kan ik zingen?!

Het is niet alleen m’n mond open doen en geluid produceren. Het is mijzelf durven uiten, ruimte nemen, voluit gaan, mijn stem laten horen. En dat leer ik nu op zangles in Breda, bij Anne.

Karen
Heeft zangles in Breda

Ik twijfelde: 'we zijn vakcollega's', 'Anne is jonger', 'ik ben geen performer', 'kan ik eigenlijk wel vooruit komen met mijn leeftijd van bijna 67'?

Maar Anne verbaasde me al vanaf de eerste les. Ze kijkt, luistert en analyseert, geeft leuke opdrachten en verdiept zich in hoe ik me bij een song voel en wat ik er mee wil. Ik verveel me geen moment, ze gebruikt veel humor en grappen om de stof relevant te houden en weet me elke keer weer uit te dagen.

Na een lastige persoonlijke tijd leerde ik het vertrouwen in mijn zangstem weer terug te krijgen. Ik vind het nog steeds ongelooflijk dat de kwaliteit van mijn zingen in een paar maanden enorm is toegenomen.

Dries
Geeft al tientallen jaren zelf muziekles en heeft nu zangles in Breda
Lucy
Deed mee aan de workshop 'Ukelele & Zang'

Evi vond dit het leukste feestje ooit! Ze wilde graag eens zangles proberen en Anne durfde de uitdaging wel aan te gaan, een workshop geven aan 13 tieners. Ze was goed voorbereid en de meiden gingen aan de slag met een favoriet liedje van Evi.

Anne hield de meiden ondanks veel geklets en gegiechel goed bij de les en gaf ze vertrouwen om lekker te zingen en vooral positief te zijn naar elkaar toe. We zijn heel benieuwd naar het eindresultaat, de opname van het nummer. Het was een heerlijke middag die zeker voor Evi smaakt naar meer!!

Madelon
Moeder van Evi, die een 'Zangeressen-feestje' gaf voor haar verjaardag.

De workshop voor mensen die wel willen, maar niet durven zingen, is een mooie start om te wennen aan het idee dat je zingt met/voor anderen.

Anne weet een fijne veilige sfeer te creëren waarbij je al snel je 'angst' vergeet en lekker met elkaar gaat zingen. Een mooie workshop om eens te proeven aan wat zingen inhoudt.

Bryan
Deed mee met de workshop 'Zingen voor mensen die wel willen, maar niet durven'
Daphne
Deed mee aan de online workshop

Jaaaaa het was leuk! Ik ben een enorme leek maar kan bij de volgende verjaardag net doen of ik nu van alles weet over zingen.Voor iedereen die twijfelt, meedoen! Hartstikke leuk!

Marloes
Deed mee aan de online workshop

Het was een leuke en fijne ervaring! De uitleg was duidelijk, toegankelijk en helder en Anne heeft een fijne uitstraling. Ze stelde iedereen op zijn gemak, waardoor de zenuwen wat minder werden.

Amel
Deed mee met de workshop 'Zingen voor mensen die wel willen, maar niet durven'

Het privé-optreden was geweldig, het heeft ons allebei heel emotioneel gemaakt (op een goede manier). We hebben er echt heel sterk van genoten!

Marian en Ruud
Kregen een optreden cadeau

Het ebook formuleert met heldere, amicale toon hoe je je muzieklessen kunt omvormen naar een digitale variant. Waar heb je rekening mee te houden, wat is lastig en wat valt mee?

Vooral handig wanneer je nog in de onderzoekende, opstartende fase zit en door alle bomen het bos niet meer ziet. Dit boek biedt je een goede structuur in aanpak.

Review Agnes, Ebook 'Online Muziekles geven binnen 24 Uur'
Agnes
Zangdocent 'Het Klooster' in Woerder, las het ebook 'Online muziekles geven binnen 24 uur'

Ik weet niet of ik zonder de zanglessen zo rustig de audities in had kunnen gaan! Ik merk dat ik met nog maar weinig zanglessen al een enorme vooruitgang heb geboekt, niet alleen technisch maar ook qua zelfvertrouwen tijdens het zingen!

Yrsa
Is aangenomen op de vooropleiding van het conservatorium en heeft zangles in Breda

In mijn tienerjaren heb ik veel met zingen/muziektheater gedaan, maar na mijn eindexamens verwaterde die bezigheid helaas. Twee jaar later kreeg ik toch weer zin om de draad op te pakken en besloot ik een proefles bij Anne te volgen.
Ik was direct enthousiast!

Naast dat Anne je de professionele tips en tricks kan leren, legt ze de nadruk op het plezier hebben in het zingen. Dit zorgt voor leuke, afwisselende en energieke lessen.

Na bijna een jaar zangles te hebben gevolgd ben ik weer helemaal gemotiveerd om zingen een onderdeel van mijn leven te laten blijven. Leuke extra: ik heb twee liedjes op mogen nemen met Anne's apparatuur.

Anne, super bedankt!

Avatar
Eva Hafkamp
20 jaar, volgde bijna een jaar privé zangles bij Anne

Ik vind het een helder overzicht bieden om een start te maken met online lesgeven. De veelvoorkomende valkuilen staan er in benoemd, zo worden zowel docent als leerling behoed voor het beginners-ongemak.

Review Jasper, Ebook 'Online Muziekles geven binnen 24 Uur'
Jasper Arts
Hoornist en Muziekdocent, las het ebook 'Online muziekles geven binnen 24 uur'

Ik had een zangles bij Anne gewonnen en dat vond ik best wel spannend!

Ik volgde de les online en ik voelde me eigenlijk meteen op mijn gemak bij Anne. De oefeningen zijn leuk en hebben toepassing op meer dan zingen. Zo werkte ik ook aan mijn engelse uitspraak en kreeg ik zelfs leuke tips die ik kon toepassen op de danslessen die ik geef.

Echt bijzonder eigenlijk hoeveel een zangles van 45 minuten al voor je zelfvertrouwen kan doen. Door de fijne oefeningen, energie en feedback van Anne durfde ik mijn stem meer te gebruiken en perfectionisme los te laten. Op een gegeven moment voelde ik me zelfs super ontspannen door het zingen. Echt een aanrader voor iedereen die nieuwe dingen wil leren!

Danielle
Volgde een online zangles

Bij Anne leer je niet alleen beter zingen, maar leer je ook een betrouwbaar, behulpzaam en lief persoon kennen.

Carlijn
Had zangles van Anne op haar middelbare school

Jouw zanglessen in Arnhem zijn van onschatbare waarde geweest voor mij! Bedankt voor jouw openheid en ik gun iedereen jouw bevlogenheid

Chantal
Volgde zangles in Arnhem

Ik heb altijd veel plezier gehad bij Anne en ook veel geleerd. Plezier in het zingen is bij haar belangrijker dan het helemaal perfect doen. Juist daardoor ga je beter zingen!

Ayellet
Volgde individuele zangles in Arnhem

Door Anne's lessen durfde ik letterlijk en figuurlijk weer van me te laten horen!

Hans
Volgde individuele zangles in Arnhem

Erg leuk deze workshop!! Een aanrader!

Sylvia
Deed mee aan de online workshop

Wat heb je toch 'n prachtige heldere stem!

Els

Mooi om te lezen! Bedankt Anne, jij maakt een verschil!

Hannah
Las mijn blog over racisme

De manier waarop jij een week op een geweldige manier kunt laten balanceren (van mindere momenten naar leuke momenten), geluksmomentjes voor je zelf kunt creëren (ze zijn er natuurlijk, maar je ziet ze én neemt ze helemaal tot je) en dat ook nog eens kunt overbrengen op ‘papier’ is helemaal leuk.

Bas
Leest mijn blogs

Jeeeminee wat schrijf je toch mooi, scherp en écht.

Desiré
Leest mijn blogs

Ter ere van mijn 25-jarig onderwijsjubileum hebben Alex en Anne aan mijn team de workshop 'Heartbeat & Voice' gegeven. In een intieme setting brachten ze ons tot een ontspannen manier van zingen met grappige tropische teksten. Samen met het gebruik van allerlei soorten trommels, die Alex in een grote hoeveelheid bij zich had, werd het een leuke workshop die ons op ideeën bracht voor ons werk in de klas!

José Smits
Volgde de Workshop Heartbeat & Voice

Ik vind het altijd zo knap hoe jij altijd weer met zulke originele dingen komt!

Audrey
Leest mijn blogs
Marjo
Gaf een 'Liedje bij de Lunch' cadeau

Afgelopen zaterdag heb ik Anne en Alex gevraagd om onze studiedag met de harmonie creatief te onderbreken met hun workshop. Het was een schot in de roos! Ze wisten met hun enthousiasme en muzikaliteit de groep gelijk mee te nemen in bodypercussie en zang. Waar mijn muzikanten altijd een instrument hebben om muziek te maken wordt bij de workshop gewerkt met je eigen lichaam.

Anne en Alex nemen je mee in een soort trein die een uur lang door het orkest dondert en waar schaamte aan de kant wordt gezet: iedereen deed mee en stapte achter zijn of haar veilige instrument vandaan om zelf geluid te gaan maken.

Anne en Alex werken ontzettend fijn samen en hun verhaal sloot exact aan op mijn doel met een orkest of band: ‘samen muziek maken’."

Cees Coenen
Volgde de Workshop Heartbeat & Voice

Na wat dubben (want: ik kan geen noot lezen, geen instrument bespelen én niet zingen!) mezelf toch aangemeld voor de workshop Ukelele & Zang bij Anne. En daar heb ik zeker geen spijt van! Anne is precies zoals ik haar ken van haar social media… open en vrolijk!
We hebben de basis geleerd van het spelen op de ukelele en daar zelfs wat bij gezongen. Wonder boven wonder vond juf Anne zelfs dat ik niet vals zong! 😉
Anne legt heel duidelijk en laagdrempelig de beginselen uit en dat zorgt ervoor dat ik meteen enthousiast word. Ik kan een instrument bespelen!!
Nu thuis verder oefenen, oefenen en nog meer oefenen! Maar het vuurtje is zeker aangewakkerd!
Bedankt Anne!

Doinja
Deed mee aan de workshop Ukelele & Zang

Zaterdag ‘n hele leuke kerstworkshop gevolgd bij Anne. Ze maakt zelfs van de inzingoefeningen iets bijzonders!
We hebben een kerstlied ingestudeerd wat geen van de deelnemers kende en na korte tijd konden we het al meerstemmig zingen. Wat een enthousiasme bij Anne. Ook de humor en gezelligheid ontbrak niet.

Wies
Deed mee aan zangworkshop 'Cozy Christmas'

Samen zingen, samen leren en zelf nóg beter leren zingen. Top idee en topmiddag. Kans gehad en niet meegedaan? Dan zou ik nu vast inschrijven voor volgend jaar. Dit mag je niet missen. Let it snow, let it go, let it go

Theo
Deed mee aan zangworkshop 'Cozy Christmas’

Ze straalde helemaal toen ze uit de les kwam. Ze heeft een boost aan zelfvertrouwen gekregen en ze zingt beter en mooier dan ze van zichzelf weet. En dan is het dubbel leuk! Wij krijgen hier kippenvel als ze serieus oefent en zingt.

Ouders van Kirsten
Volgde individuele zangles in Arnhem

Als actrice geeft Anne veel kleuren. Ze kan snelle schakels maken en biedt toegankelijk en natuurlijk spel. Professioneel en op hoog niveau!

Ricardo
Opdrachtgever

Complimenten voor je lessen, Eva groeit ook mede dankzij jou. Ook de dag dat iedereen een lied moest zingen voor publiek: reuzespannend voor Eva (en ook anderen), maar ik merkte duidelijk je betrokkenheid en trots voor iedereen. Dat was erg fijn om te zien!

Vader van Eva
Eva volgde zangles in Arnhem

Wat schrijf je dynamisch! Echt een lekkere frisse wind tussen al die veel te degelijke blogs. Complimenten. Ik lees je blogs met erg veel plezier!

Lana

Zangles bij Anne is ontzettend leuk! Op een ongedwongen manier lekker zingen, en ondertussen daagt ze je uit om nieuwe dingen te proberen en leer je elke keer weer wat nieuws. Ze is spontaan, creatief, en heeft erg veel kennis. Helaas is ze verhuisd, anders was ik zeker doorgegaan met lessen. Succes daar in Breda!

Bruno
Volgde privé zangles bij Anne

Niet twijfelen, neem die lessen bij Anne!

Ik heb 19 lessen gehad bij Anne. En die lessen waren super leuk! Ik heb veel geleerd, voelde mij altijd op me gemak en heb ook vaak gelachen. Je kan je eigen lessen inplannen, wat echt handig is. Ook kan je alle nummers kiezen die je wilt. Anne benaderd de lessen positief, dus je gaat sowieso met een goed gevoel naar huis. Ik heb twee nummers opgenomen in de les. Dat is leuk! Zo kun je het thuis nog eens luisteren. En daar dan weer van leren 😉 Ik raad iedereen aan om les te nemen bij Anne!

Avatar
Sjoukje
Heeft lessen gevolgd bij Anne.

Ik moest je bellen om te vertellen hoe mooi ik je liedje 'mijn kindje' vind. Zo ingetogen, zo puur, zo respectvol, het ontroerende me op vele manieren en raakte me in m'n hart.

Karen

Hele leuke en leerzame lessen gehad over de basis van zang. Verschillende liedjes ingestudeerd en met een leuke groep gezongen! Bij Anne kun je ook privé lessen krijgen waarbij je zelf je liedjes uitkiest en ze je helpt bij al je vragen!

Avatar
Femmy
Volgde de beginnerscursus zang en volgde een privéles

Eindelijk een docent die ervoor zorgt dat ik een beetje uit mijn schulp kruip 🙂 Bedankt Anne, met een dikke knuffel erbij!

Als je me vraagt om jouw lessen te omschrijven, dan zeg ik meteen: fijn, vrolijk, leerzaam én gevarieerd. Je hebt iedere keer wel een speelse oefening of bijzonder verhaal dat mij meer leert over zingen. Techniek en gevoel komen samen in de muziek en dat is reuze moeilijk af en toe.

Jij maakt muziek laagdrempelig en stap voor stap leer ik allerlei nummers trotseren. Ook liedjes die ik zelf niet zomaar zou uitkiezen. Jij geeft kinderen maar ook volwassenen les. Dat maakt dat je snel schakelt in muziekkeuzes en genres.

Leuk, ik verheug me alweer op de volgende les. Ga zo door!
Groetjes, Jessica

Jessica
Volgde zangles bij Anne via de Jacobiberg

De lessen bij Anne zijn heel plezierig, bovendien is zij zeer terzake kundig en kun je met alles aankomen wat je maar wilt. Absolute aanrader!

Jacques
62 jaar, volgde privéles bij Anne

Ik heb niet heel veel
lessen gehad, maar ik vond de lessen heel leuk en zeker ook leerzaam!

Nynke
Had les van Anne tijdens de 'Musicalstroom' op haar middelbare school.

Was een fijne tijd en gezellig, een hoop geleerd!

Marja Kox
Volgde privéles bij Anne

Ik heb bij Anne een stemcoaching sessie gehad. Anne is een expert in haar vakgebied. Zoveel goede handvatten gekregen en ook uitleg over hoe de stem, tong en stembanden werken. Super waardevol! Dit zal mij zeker helpen bij mijn werk, waarin ik veel spreek. Bedankt, Anne!

Lonneke
Deed een stemcoachingssessie

In een zware periode werden mijn man en ik verrast door onze nichtjes met een prachtig gespeeld en gezongen lied door Anne via Zoom. De zang, de persoonlijke boodschap en deze verrassing belandde recht in ons hart!!! Dankjewel Anne, je was een lichtpuntje in onze dag!!

Anke en Trudo
Kregen een 'Liedje bij de Lunch' cadeau

Ik bewonder je oprecht, je bent je eigen zelf, deelt veel; eerlijk en met humor en dat straalt zoveel kracht uit, love it.

Babette
Enthousiaste lezer van mijn blog en volger op Instagram

Ik heb vandaag een workshop ukelele spelen gedaan bij Anne. Het was een hele leuke workshop om te doen! Leul om te variëren tussen het soelen op de ukelele en het zingen. Aan het eind kun je ook echt al een liedje spelen! Alles wordt op een leuke manier en goed uitgelegd en er is voldoende persoonlijke aandacht. Hopelijk komt er ook een keer een vervolg want dan sluit ik zeker aan!

Marian Gertsen
Deed mee aan de workshop Ukelele & Zang

Zelfs als je geen ervaring of ambitie met zang hebt is deze workshop een leuk uitje, een meer memorabel alternatief voor spelletje of een film. Het is geheel veilig aangezien niemand je kan horen, maar mocht je toch met/om één van je vrienden of vriendinnen willen lachen dan kan ik je aanraken een tweede audioverbinding met hen alleen te openen om het nog een extra dimensie te geven. Een aantal oefeningen vragen je om vreemde geluiden te maken, hilariteit gegarandeerd en nog leerzaam ook.

Olaf
Deed mee aan een online workshop

Vandaag kreeg ik een liedje cadeau en mensenkinderen wat was dat genieten!

Dieneke
Kreeg een 'Liedje bij de Lunch'

Vrij spontaan ben ik bij Anne een stemcoachsessie aangegaan. Omdat ik 'altijd al iets aan mijn stem en presentatie wilde doen'. Ik kende haar via social media, en mijn indruk werd bevestigd: Een leuke, energieke vrouw waarbij ik me direct op mijn gemak voelde. Belangrijk, aangezien ‘stemwerk’ toch voor velen buiten je comfortzone ligt. En - in elk geval voor mezelf sprekend- vaak ook buiten je bewustzijnszone. Een aantal inzichten en praktisch toepasbare tips rijker, voel ik me niet alleen veel zekerder over mijn stem, maar weet ik hem ook nu ook bewust en ontspannen in te zetten als persoonlijk instrument. Dankjewel Anne!

Marije
Werkte aan haar stem in een losse coachingssessie

Omdat ik altijd meezing met de radio, en mijn buren meldden dat het op zich wel 'OK' klonk ben ik een proefles gaan volgen bij Anne.
Wauw, Anne heeft de skills om eruit te halen wat erin zit. Met oefeningen en adviezen leer ik nog beter zingen. Ik heb zelfs al opgetreden en ik zing nu 'I'm every woman' van Chaka Khan. Programma's zoals 'the Voice' zijn volledig overbodig dankzij de lessen van Anne.

Eef
Volgt af en toe een losse zangles in Breda

In één sessie wist Anne me precies de juiste tips te geven, waardoor ik mijn stem kan ontspannen en ook op video normaal klink. Heel blij mee, bedankt Anne!

Martine van den Dool
Werkte aan haar stem in een losse coachingssessie

Ik heb met Anne een online sessie gehad voor mijn stemgebruik. Aan de hand van oefeningen en concrete tips heeft ze mij in een korte tijd een stuk vooruit geholpen. Anne voelt goed aan wat er nodig is en weet je daarbij in je kracht te zetten.

Evelien Versteijlen
Werkte aan haar stem in een losse coachingssessie

Erg kundige en bovenal leuke zangdocente om les van te krijgen. Haar enthousiasme over haar vakgebied werkt erg aanstekelijk, en is bijzonder prettig als beginnende zanger(es). Je voelt je toch comfortabeler bij Anne als je net begint met zingen, omdat je je snel op je gemakt voelt bij deze zangdocente. Ik zou haar zeker aanraden als zangdocente.

Rens van den Akker
Volgde zangles in Breda

Voor mijn jarige vriendin heb ik een 'Liedje bij de Lunch' besteld bij Anne. Ze heeft ons een heel gezellig mini feestje op afstand gegeven, ik kan het iedereen aanraden! Daarnaast volg ik ook zanglessen bij Anne. Anne weet wat ze doet, en ze doet het met zoveel enthousiasme en passie, dat ik na elke zangles weg ga met veel nieuwe kennis en een lach op mijn gezicht.

Hester
Volgt zangles in Breda én gaf een Liedje bij de Lunch aan een vriendin

Het is alweer een aantal jaar geleden dat ik zangles had bij Anne. Ik herinner haar als een vrolijke, warme, supportive zangdocent. Iemand die je echt persoonlijk wil leren kennen en die je op een fijne manier feedback geeft. En haar stem is geweldig by the way, wauw!

Marleen
Volgde eerder zangles in Arnhem en stuurde me spontaan een review

Ik ben heel stiekem begonnen met online zanglessen bij Anne, omdat ik niet wilde dat iemand me zou horen zingen. Zelfs niet dat ze wisten dat ik wilde zingen. Anne heeft me inmiddels al veel geleerd, ik lekker thuis achter mijn laptop. Ze heeft me zoveel zelfvertrouwen gegeven dat ik nu al enkele keren tijdens mijn optredens als straatartiest heb staan zingen. Wát een overwinning! Dank je wel Anne, zonder jou had ik dat echt nooooit gedurfd en gedaan!

Margriet
Volgt stiekem online zangles

Ik word erg blij van van de zangles, het is voor mij een belangrijk moment in de week geworden om op te laden en ik leer veel.

Luca
Volgt online zangles

Wij zijn Fan van Anne! Echt een aanrader. Joop volgt met veel plezier zanglessen en liedje voor de lunch was ook een groot succes! Verder volgen wij Anne met veel plezier via Instagram; eerlijk, inspirerend en met humor, perfecte combi!

Wouter & Judith
Jessica
Gaf een 'Liedje bij de Lunch' cadeau

Echt super bedankt voor je liedje bij de lunch. Snelle reacties via de mail en erg veel enthousiasme tijdens het zingen, dus dankjewel!

Anne
Gaf een 'Liedje bij de Lunch' cadeau

Liedje bij de lunch als cadeau gegeven. Het was een superleuke verrassing en een groot succes!

Marga
Gaf een 'Liedje bij de Lunch' cadeau

Ik kreeg van mijn vrienden Frank en Sandra liedje bij de lunch voor mijn verjaardag cadeau. Ik was zo verrast en met het liedje you can count on me van Bruno Mars werd ik onverwacht echt geraakt. Anne kan heel mooi zingen.

Astrid
Kreeg een 'Liedje bij de Lunch' cadeau

Anne is wat ik noem een echte professional. Haar passie is haar werk. Groei is daarom ontzettend van belang voor haar. Kleine, grote maakt niet uit. Als jij haar laat weten dat je voor jou gevoel iets hebt bereikt dan is zij al tevreden, want Anne is er voor jou volledig en ze helpt, begeleidt, luistert in elk opzicht en probeert elke oplossing mogelijk uit haar mouw te toveren, wat haar vaak nog lukt ook.

Pierre
Volgde online zangles

Ik kwam bij Anne terecht door advies van mijn zangdocente van de MusicAllFactory jongeren in Tilburg. Maar naast dat ze les geeft in musicalzang weet ze ook les te geven in de popgenre of andere stijlen. Dat is wat ik persoonlijk heeft fijn vind omdat ik beide erg leuk vind, en je bij Anne dus eigenlijk alle kanten op kan.

Ik vind zangles bij Anne altijd super leuk en leerzaam. Ik voel mij heel erg op mijn gemak bij haar en ze geeft je het gevoel dat fouten maken echt niet erg is, en dat zingen ook vooral heel leuk moet zijn! Ik wilde zangles om mijn techniek goed te ontwikkelen, dingen zoals je ademsteun (wat ik eerst nog helemaal niet had) en hoe je bijvoorbeeld je stem op verschillende manieren kunt inzetten.

Maar ze gaat ook in op dingen als hoe je stembanden werken zodat je ook echt snapt wat je eigenlijk aan het doen bent. Daarnaast heeft ze ook elke les wel weer iets nieuws te leren, ze houdt bij wat ze met je gedaan heeft zodat ze niet in herhaling valt wat ik persoonlijk heel erg fijn vind.

Ze heeft me naast dit alles ook veel meer zelfvertrouwen gegeven met het zingen en daar ben ik haar heel dankbaar voor. Ik kom uit Nijmegen en daarom is het voor mij nogal een lange reisafstand, maar ik heb tot nu toe geen betere vervanging kunnen vinden voor Anne. Na een les bij Anne voel ik bij mezelf elke keer weer verbetering, dus ik vind het ‘t zeker waard om voor een goede zangles naar Breda te rijden.

Yosiera
Volgde individuele zangles in Arnhem en Breda

Erg leuke zanglessen bij Anne! Geeft op een spontane manier zangles en elke les wordt er wel gelachen. Weet waar ze over praat en laat je op je gemak voelen. Dikke aanrader!

Jeroen Stafleu
Volgt zangles in Breda

En zo speciaal om echt contact te hebben met zo'n zangeres en er echt voor jou persoonlijk gezongen wordt. Ontroerend mooi en leuk.

Chris & Wil
Kregen een online optreden

Super leuke zangles gehad! Extra leuk doordat wij naamgenoten zijn! Anne is super vrolijk en vriendelijk! Ik heb ik 3 kwartier zeker dingen bij geleerd! Ze stelt je op je gemak en is zeer vakbekwaam! Ze legt precies uit waarom ze je dingen laat oefenen en wat er precies met je lichaam en stem gebeurt waardoor het super duidelijk is wat het nut is en waarom je iets wel of niet doet! Aan te raden!!

Anne Ermens (ja, zo heet ze echt)
Volgde een online zangles

Geweldige lessen en steun, je voelt je echt vertrouwd, de beste zangcoach die ik tot nu toe heb gehad!! ze heeft vertrouwen in je, en dat voelt goed.

Tessa Verhoeckx
Had zangles van Anne op haar middelbare school

Ik heb van 2014 t/m 2016 lessen van Anne gehad via school en heb ontzettend veel geleerd! Echt een aanrader!!

Joost de Klein
Volgde verschillende lessen bij Anne tijdens zijn opleiding Moderne Dans
Meike
Volgde verschillende lessen bij Anne tijdens haar opleiding Moderne Dans
Pien van Groenendaal
Had zangles van Anne op haar middelbare school

Wat was Bianca verrast, toen we haar in een superleuk weekendje Arnhem naar de 'studio' van Anne meenamen voor een zangworkshop! Ter ere nog van haar verjaardag.
Wat waren Janny en Els zenuwachtig... Help, wat eng!

Maar wat was het leuk en wat hebben we gelachen. EN.. we hebben leren zingen, gewoon lekker zingen, zoals wij als muziekliefhebbers nodig hebben. Net iets meer weten van het gebruik van je stem, voor de FUN! Heerlijk was het! De verrassing was de mooie herinnering...: een opname van onze samenzang we op een door ons uitgekozen lekker nummer, doorspekt met de foto's. Enne, het klonk niet eens gek! Anne bedankt! Bianca, Janny, Els, Yvonne en Grace.

Avatar
Vijf Vrolijke Vriendinnen
Volgden een Zangworkshop
Mila Thönissen
Had zangles van Anne op haar middelbare school

Mijn dochter Abby volgt al enige jaren zangles bij Anne. Ik vind het geweldig zoals ze mijn dochter coacht en vertrouwen geeft om uit haar comfortzone te komen. Ik zie mijn dochter van 16 elke keer vrolijk en vol energie thuiskomen. Anne sluit aan bij wie je bent en wat je wilt.
Zelf speel ik al jaren in bands. Ook in mijn huidige band heeft ze tijdens een repetitie de samenzang gecoacht. Ik vond het geweldig. Je wordt meegenomen in enthousiasme en de passie die ze voor de muziek heeft.

Ton Kroon
Vader van leerling Abby die privéles had bij Anne
Lenny Tosserams
Had zangles van Anne op haar middelbare school

Ik was de eerste waarmee je een liedje bij de lunch hebt uitgevoerd om samen mijn goede vriendin Suzanne in Turkije te verrassen. En wat was het een super surprise! Suzanne was zo blij verrast met deze muzikale opsteker! Super bedankt hiervoor en ik kan het iedereen aanraden als je een keer wat anders dan anders wil doen om een dierbare te verrassen! Groetjes, Harold

Harold
Gaf een 'Liedje bij de Lunch' cadeau
Eva Valkenburg
volgde zangles bij Anne via de Jacobiberg

Goede lessen, geduldige lerares, goede uitleg!

Thirza
Volgde zangles bij Anne via de Jacobiberg

Het was altijd gezellig bij Anne. Ze had altijd een lach op haar gezicht en was altijd wel positief. Ze heeft me veel technieken aangeleerd om mij beter te helpen zingen. Ze gebruikt hiervoor heel veel verschillende manieren om bij het juiste resultaat te komen. Ik ging altijd met plezier naar haar lessen toe en mijn zangtechniek is enorm verbeterd.

Hilde
18 jaar, volgde zangles bij Anne via popcentrum de Jacobiberg

Anne is een geweldige lerares, ze geeft veel info en tips op maat. Bij haar voelde ik me meteen op m'n gemak en veilig om mijn stem te laten horen. De tijd vloog om!

Avatar
Marijn
Deed de beginnerscursus zang en volgde een privéles

Bij Anne Ermens heb ik zangles gevolgd in Arnhem. Met heel veel plezier en vertrouwen kwam ik steeds beter uit de verf. Fijn hoe Anne meekijkt met muziekgenres die bij je passen.
Jammer voor mij dat ze naar Breda is verhuisd!
Echt een aanrader!

Hannah Mutsaers
Volgde individuele zangles in Arnhem

Bij Anne voelde ik mij gelijk op me gemak! Ze gaf mij al het vertrouwen dat ik nodig had om mijn geliefde al zingend ten huwelijk te vragen. Echt te gek!

Ook heb ik met mijn zus een liedje bij de lunch besteld. Ze heeft het iedereen geroerd met haar oprechtheid, stem en aankleding. Fantastisch gedaan!

Jikke
Volgde zangles én gaf een 'Liedje bij de Lunch' cadeau

Vanuit de musicalstroom op school heb ik een paar lessen van mevrouw Ermens gehad. Wat ik vooral aan haar lessen kon waarderen was dat ze zo heerlijk laagdrempelig waren, ook de leerlingen die verder geen ervaring hadden met zang werden gemotiveerd om er toch het optimale uit te halen en er vooral heel veel plezier in te hebben. Ik heb ook met een paar tips van haar heel wat vooruitgang kunnen boeken.

Jemijn de Coo
Had les van Anne tijdens de 'Musicalstroom' op haar middelbare school.

Heel veel plezier gehad tijdens de lessen maar ook erg veel geleerd. Zeker aan te raden!!

Avatar
Kyra Raphet Meeng
15 jaar, had les van Anne tijdens de 'Musicalstroom' op haar middelbare school.

Echt een gezellige, vrolijke zanglerares, waar je ook nog eens veel van kunt leren. Ik zou zeggen neem eens een (proef)lesje!

Marleen Wisse
Volgde individuele zangles in Arnhem

Ik wilde je even laten weten dat het erg leuk is om je verhalen te lezen! Uiteenlopende onderwerpen maar wel met enige humor en vanuit openheid geschreven-:). Misschien zou je een e-book van je blogverhalen moeten maken? Ik zou het zeker kopen/lezen.

Harold
Vader van meisje dat zangles volgde en inmiddels enthousiast lezer van mijn blogs

Je zingt zo goed, ik moet huilen.

Vigo
Zag mijn 'lied van een Kattenvrouwtje' op YouTube

Wat ik vooral heel fijn vind aan Anne's zanglessen, is de sfeer. Het is altijd zo gezellig, en ik voel me er meteen op mijn gemak! Die 45 minuten vliegen altijd voorbij.

Dankzij haar lessen heb ik veel belangrijke dingen geleerd, zoals oefeningen die ik bijvoorbeeld kan doen tijdens het Netflix kijken, en goede tips etc., maar wat voor mij nog het belangrijkste is, is dat ik er veel meer zelfvertrouwen van gekregen heb.

Dus als je dit leest en nog op zoek bent naar een gezellige, grappige, en lieve zangdocente, met een leuke en moderne manier van lesgeven, raad ik Anne zeker aan!

Noortje
Volgt zangles in Breda

Echt gaaf om te ervaren dat dit zomaar kan met wildvreemde mensen! Leuk om twee nummers wat beter in te studeren en daarna de sing-a-long te doen.Vond het gewoon top, harstikke leuk. De volgende keer ben ik er weer bij!

Corien
Deed mee aan de zangavond

Een topavond, ik heb genoten, veel geleerd en me geen seconde verveeld. Anne weet de groep echt ‘op te tillen’, een vakvrouw pur sang.

Theo
Deed mee aan de zangavond

Blij dat ik mij hiervoor opgegeven heb. Het was een leerzame avond en ik heb er veel van opgestoken. Een super leuke ervaring. Een echte aanrader voor iedereen die iets meer wil weten over zangtechniek. Was Anne nog in de buurt dan ging ik bij haar op les.

Joke
Deed mee aan de online workshop

Net alsof ik een Disneyprinses hoor!

Michelle

Anne geeft heel professioneel les.
Ze luistert goed naar je wensen en heeft mij in korte tijd al heel veel geleerd. Ze weet altijd het beste in je naar boven te halen en door haar positieve en intelligente coaching voel ik mij al veel zelfverzekerder met zingen.
In korte tijd heb ik grote sprongen gemaakt.

Roos Komar
Volgt zangles in Breda

Anne is een superleuke, spontane, grappige en lieve meid. Daarnaast is ze professioneel en heel prettig om mee samen te werken. We hebben samengewerkt bij het Gelders Musical Ensemble waar zij de cast van Peter Pan en Nanny Mc Phee vocaal gecoacht heeft. Ze heeft naast haar vocale kwaliteiten veel oog voor beleving en presentatie. Toppertje!

Renate Smoorenburg

Met dit luchtige ebook schept Anne orde in de digitale chaos. Voor muziekdocenten die willen beginnen met digitale lessen geeft het veel houvast.

Zelf was ik hier al mee gestart, maar ondanks dat heeft het boek me op een aantal nieuwe ideeën gebracht. Ik ben bijvoorbeeld gelijk opnieuw gaan stoeien met de instellingen van ZOOM.

Tussen de specifieke informatie over digitaal lesgeven door, geeft Anne ook tips die voor elke vorm van privé-muziekles handig zijn. Met name over hoe een leerling zich het beste kan voorbereiden op een les. Dit ga ik zeker toepassen!

Review Marieke, Ebook 'Online Muziekles geven binnen 24 Uur'
Marieke van der Have
Muziektheaterartiest en docent, las het ebook 'Online muziekles geven binnen 24 uur'

Ik ben echt helemaal blij door je online zangles, dankjewel!! Niet alleen super inspirerend, maar ook echt goede tips waar ik meteen iets aan heb.

Wat ik super tof vind en wat mij opvalt (vergeleken met andere zanglessen die ik heb gevolgd), is dat je de werking van je brein meeneemt in de les. Je vertelt hoe je brein reageert op muziek en/of je stem en hoe het daar op anticipeert. Dit zorgt voor meer begrip en een groter bewustzijn wanneer ik zing en iets wel of niet lukt. Heel waardevol!

Bovendien echt top hoe je precies de vinger op de juiste plek weet te leggen waarom een nummer niet lekker weg zingt. Deze aandachtspunten en tips hiervoor maken het nu al meteen veel leuker om te zingen (ipv ''moeten'').

Shirley
Volgt Online Zangles
Anne Ermens, 2022, Zangeres & Actrice

Wacht! Voor je me weg klikt, denk nog even aan onze toekomst samen! Misschien wil je wel een beetje op de hoogte worden gehouden van mij, of alle leuke dingen die ik in de toekomst nog ga doen!