Online zangles

(Beter) leren zingen in online zanglessen, zonder jarenlang geploeter met suffe oefeningen en saaie lessen.

Online zangles

(Beter) leren zingen in online zanglessen, zonder jarenlang geploeter met suffe oefeningen en saaie lessen.

"Anne heeft de skills om eruit te halen wat erin zit!"

Klik hier om meer reviews te lezen.

Echt iets voor jou...

...als je je herkent in de volgende uitspraken

"In korte tijd heb ik grote sprongen gemaakt"

'Wie ik wel niet denk dat ik ben'

Joehoe! Mocht je nog he-le-maal niks van me weten: ik ben Anne Ermens, trotse inwoner van Breda, 34 jaar oud met een Conservatoriumdiploma op zak.

Ik heb een grote liefde voor snoep scheppen, Kroepoek (mijn poes), stemmen, theater, muziek, maar vooral ook: een grote liefde voor mensen.

Ik werk inmiddels al zo’n 14 jaar met stem, door middel van werk als voice-over, optredens maar vooral: door anderen te helpen met hún stem via zanglessen en zangworkshops.

Inmiddels leerde ik 1619 mensen (beter) zingen. En ik was 3 uur bezig om dat uit te rekenen.

Mijn leerlingen verschillen enorm. Van moeders die voor de lol ‘let it go’ met hun kinderen willen kunnen zingen, tot Conservatorium-auditanten en deelnemers aan professionele muziekprogramma’s.

Naast dat ik inhoudelijk natuurlijk goed ben ik wat ik doe (tja, haha), sta ik ook bekend om mijn openheid en mijn aanstekelijke enthousiasme. 

(Denk je ‘alles goed en wel, maar hoe zit het met je bevoegdheid en heb je wel de juiste diploma’s’, dan kan ik je geruststellen met deze enorme lijst aan bewijsmateraal.)

"Ze legt dingen precies uit waardoor het superduidelijk is wat het nut is!"

Veelgestelde vragen over Online Zangles

Sowieso zijn het mensen die voldoen aan mijn ‘voorwaarden’: ze spreken Nederland of Engels, zijn ouder dan 12, en kunnen een beetje omgaan met techniek, want anders wordt het natuurlijk niks, zo’n online les.

Zoals je merkt heb ik verder geen voorwaarden: ervaring, talent (maar ook kleur, gender, leeftijd), het maakt me allemaal niks uit, zolang je maar een beetje werkbaar bent en om jezelf kan lachen.

Als er sprake is van een bepaalde uitdaging of beperking dan hoor ik dat wel graag voor je kennismakings-zangles, dan bereid ik me daar extra op voor. (Denk bijvoorbeeld aan transpersonen die hormonen slikken, angstklachten enz.)

 

Ja. Ik ben er -heel onbescheiden – van overtuigd dat ik iedereen kan leren zingen. Ik schreef ook een blog over dit onderwerp trouwens, die vind je hier!

Over het algemeen kan je lessen inplannen op dinsdag, woensdag en vrijdag, in de middag en avond!

Bij ‘tarieven vind je aaaalle info die je nodig hebt.

Haha, ja. Ik kan goed zingen. Als je het leuk vindt, kan je hier wat oude opnames beluisteren. 

Zou kunnen. Het ding is alleen: iedere mafkees kan jou van alles wijsmaken in een video, je krijgt allemaal info die misschien niet relevant is én – en dat is het belangrijkste – een docent op video kijkt en luistert niet naar jou. Kortom: ik zou voor ‘the real deal’ gaan.

Goeie vraag! Hoewel ik in eerste instantie dacht dat een ‘traditionele’ zangles (waarbij je docent bij je in de ruimte aanwezig is) altijd het beste was, denk ik er inmiddels anders over. Het hangt namelijk helemaal af van om welke leerling het gaat! 

Zo zijn er leerlingen die meer leren wanneer ze dat kunnen doen vanuit hun eigen vertrouwde omgeving. Die zich veiliger voelen als ze lekker in hun joggingbroek vanaf de bank kunnen zingen. En zich meer kunnen ontspannen omdat ze niet gehaast hun auto hoeven te parkeren.

Qua inhoud is er eigenlijk maar een écht groot verschil met de ‘real life’ zanglessen: ik kan je niet realtime begeleiden of met je meezingen. En dat probleem lossen we op door het gebruik van instrumentale versies!

Oeh, misschien beantwoord ik ’em op de pagina van Zangles in Breda? Zo niet, dan kan je contact met me opnemen!

Ik vind het heeeuul belangrijk dat...

...dat zanglessen leerzaam maar vooral ook heel leuk zijn.

Natuurlijk wil ik dat jij je ontwikkelt n juist daarom vind ik het van levensbelang dat je het plezier in het zingen behoudt. En dus kan je goeie grappen verwachten, inspirerende uitleg, en een speelse, persoonlijke en afwisselende samenwerking.

...dat de sfeer veilig is en je 'op je bek' durft te gaan.

Nieuwe dingen leren, vinden we vaak leuk, tótdat het ineens niet meer lukt. Dan raak je gefrustreerd, barst je ineens in tranen uit of maakt je stem ineens geluiden waar je je kapot voor schaamt. Ik zorg dat je veilig bent en om jezelf leert lachen, juist ook op de momenten dat het even wat minder soepel verloopt.

...dat het allemaal om jou draait.

Niet om ‘hoe je vader vindt dat je moet klinken’, niet om ‘wat methodes zeggen’, het gaat er in de zangles om dat jij stappen vooruit zet. Heb je een KNO-achtergrond en vind je het chill als ik woorden gebruik als ‘subglottale druk’? Deal. Heel erge faalangst en wil je de camera uitzetten? Prima, doen we. Geen enkele leerling is hetzelfde en daarom is elke zangles op maat. 

Online Zangles - Dat doen we zo

 • Je kan de les makkelijk via de webshop bestellen.
 • Na het bestellen, kan je je je les meteen inplannen via de link die je per mail automatisch toegestuurd krijgt.
 • Les ingepland? Je ontvangt meteen een bevestiging van je reservering in je mail. (Daarin zit ook een link naar mijn ‘online lesruimte’)
 • Zo’n 5 minuten voor de afgesproken tijd, is het handig om de boel aan te sluiten. (Ik geef je hier tips voor per mail.) Je zorgt dat je eventuele teksten en mp3tjes bij de hand hebt en ergens staat waar je comfortabel herrie kan maken.
 • Op de afgesproken tijd, laat ik je binnen in mijn ‘digitale lesruimte’. Ik vraag meestal even kort hoe het gaat en we overleggen welke belangrijkste dingen we aan gaan pakken in de les. (Als je iets specifieks wil, zoals ‘wil je een filmpje van stembanden laten zien?’, dan mag je dat ook van tevoren mailen, dan bereid ik het voor.)
 • We doen wat stemoefeningen, ik leg waar nodig dingen uit en we werken aan een lied. Al tijdens de les zal je merken dat het zingen makkelijker gaat en/of beter klinkt.
 • Het grote verschil met de ‘real life’ zanglessen? Ik kan je niet live begeleiden of met je meezingen. Hoe goed ons internet ook is, er blijft altijd een minuscule vertraging in de verbinding, waardoor we ongelijk zouden klinken. Daarom maken we gebruik van karaoke-versies, of stuur ik je een oefenopname
 • We hebben misschien soms even contact, bijvoorbeeld als ik eraan denk om te vragen hoe je optreden is gegaan, of een liedje hoor en bedenk dat dat echt een liedje voor jou is.
 • Wat ik helaas niet doe, is tussendoor naar je opnames luisteren. Ik heb zo’n 40 leerlingen en hoe graag ik ze ook hoor zingen, het is niet te doen om ook via WhatsApp op opnames te coachen. (Het is wel nuttig om zelf je opname te beluisteren en aantekeningen te maken van dingen die je opvallen. Dan kunnen we in de les daarna heel gericht werken aan de dingen die je opmerkte!)
 • Af en toe stuur ik een mailtje omdat ik wat leuks voor mijn leerlingen organiseer. Een leerlingen-concertje bijvoorbeeld, een avond bios vanwege een of andere musicalfilm of een songfestival-avond. Je bent natuurlijk nooit verplicht om ergens aan mee te doen, maar wel heeeuul erg welkom. 

Tarieven voor Online Zangles

Na aanschaf krijg je meteen een mail met een link om de les in te plannen én een link om het intakeformulier in te vullen. 

In 30 minuten maken we kennis en onderzoeken hoe we jouw ‘innerlijke Bruno Mars of Beyonce’ verder kunnen ontwikkelen. We doen wat stemoefeningen, werken aan een lied (dat je zelf mag uitkiezen) en je weet aan het eind meteen hoe je je stem het beste verder kan ontwikkelen. Met mij, óf zonder mij, want je zit helemaal nergens aan vast. 

Goed om te weten
 • De kennismakingsles kan je maximaal 1x per persoon bestellen.
 • Zo’n kennismakings-zangles cadeau geven? Kan gewoon! Zet het bij de notities in je bestelling!
 • De les is 3 maanden geldig na bestelling.

Klik hier om te bestellen.

Na bestelling van de losse zangles, krijg je meteen een mailt met daarin een link om de les in te plannen.

De inhoud van je losse zangles hangt af van jouw doelen en ambities! De meeste mensen boeken ’em omdat ze graag aan iets specifieks willen werken. Ze willen bijvoorbeeld ontspannen en tip-top voorbereid een auditie in, zorgen dat ze minder last van hun keel hebben tijdens de repetities van hun band of zorgen dat ze hun geliefde kunnen verrassen met een lied tijdens hun bruiloft. (Echt gebeurd!)

Maar als je gewoon een ‘second opinion’ wil, omdat je broers ooit zeiden dat je een belabberde zangeres was, maar je eigenlijk toch iets met zing wil gaan doen, ben je ook welkom.

Als je al precies weet wat je wil, kan je het van tevoren ook aangeven op het intake-formulier. Dan zorg ik dat ik helemaal voorbereid ben om je in 60 minuten een enorme boost te geven.

Goed om te weten
 • Een losse zangles cadeau geven? Dat kan, zet het bij de notities in je bestelling!
 • Als je de les hebt besteld, is-ie 3 maanden geldig.
 • Je kan de zangles online volgen, of op locatie in Breda.

Klik hier om te bestellen.

Het 10 lessen pakket is alleen voor mensen die eerder een kennismakingsles of losse zangles hebben gevolgd. (Anders voelt het een beetje als samenwonen zonder dat je een eerste date hebt gehad.)

In 10 lessen (van drie kwartier) jouw stemtechniek, muzikaliteit, interpretatie en mindset, met grote sprongen vooruit gaan.

Op basis van jouw ambities en wensen kunnen we ook extra aandacht besteden aan bijvoorbeeld ‘jezelf begeleiden’ of ‘noten lezen’.

Van tevoren overleggen we of we ‘gewoon op het gemakske’ gaan werken, of juist heel doelgericht aan de slag gaan, bijvoorbeeld omdat je optredens, audities of opnames op de planning hebt staan.

Goed om te weten
 • Een lespakket cadeau geven kan alleen in overleg, stuur me even een berichtje!
 • Je lessen 10 maanden geldig vanaf het moment dat je ze hebt besteld.
 • Je kan al je lessen inplannen wanneer jij wil en zit niet vast aan vaste lestijden.
 • Je mag de lessen online volgen, of op locatie in Breda wanneer je toevallig in de buurt bent.

Klik hier om te bestellen.

Ai, balen is dat he? Stel dat je toch echt heeeuul graag met mij wil werken aan je stem en/of zang, dan zijn dit de meestbudgetvriendelijke opties:

Ik vroeg mijn leerlingen waarom ze juist bij mij online zangles namen:

"Bij eerdere docenten was ik niet zo op m'n gemak maar bij jou voel ik me veilig."

"Heel handig dat ik flexibel kan plannen en ook in Breda les kan volgen als ik in de buurt ben!"

"Fijn dat je mijn 'taal' als logopedisookte spreekt en je op de hoogte bent van methodes als EVT, Lax Vox, CVT en UVS!"

"Ik leer door jou mijn stem én mezelf beter kennen en het is een fijn moment in de week, waarin ik echt even mijn energie aanvul!"

"Zo kon ik stiekem zangles nemen als mijn vriend ging sporten. En het was ook te gek dat ik uiteindelijk zelfs mee kon doen met het jaarlijkse leerlingenconcertje!"

"Ik vond het veel geld om uit te geven, maar ik leer in jouw losse online lessen meer dan in de volledige zang cursus hier in het dorp!"