Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens leerde 2261 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. 🎤 zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als 🎙️Voice-Over en 🧜🏼‍♀️ Zingende Zeemeermin. In haar vrije tijd blogt ze over wat haar bezig houdt.

Nieuw: Workshop Ukelele & Zang

Author picture

Anne Ermens leerde 2261 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. 🎤 zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als 🎙️Voice-Over en 🧜🏼‍♀️ Zingende Zeemeermin. In haar vrije tijd blogt ze over wat haar bezig houdt.

Ik heb weer wat nieuws! Binnenkort geef ik de eerste Workshop Ukelele & Zang. Een hele middag met een klein clubje, waarin ik je de basis leer van het ukelele spelen en er ook nog voor zorg dat je, terwijl je speelt, kan (blijven) zingen. Zodat je deze zomer de blits (is dat een woord?) kan maken bij het kampvuur op de camping. Of zodat je die YouTube video’s met kinderliedjes eens uit kan zetten, en gewoon zelf samen met je kinderen muziek kan maken. Of zodat je deze winter je partner kan verrassen met een liefdeslied terwijl je voor de open haard zit.

Ik kan nog wel even door met voorbeelden bedenken, de mogelijkheden zijn eindeloos namelijk. De ukelele is niet alleen goedkoop en makkelijk mee te nemen, het is – in mijn ogen – ook het meest toegankelijke instrument wat er bestaat.

(Geloof me, ik mag dan wel een conservatoriumdiploma hebben, als het gaat om het leren bespelen van nieuwe instrumenten ben ik extreem ongeduldig. Ik wil zonder heel hard te werken, heel veel resultaat. Daarom staan de gitaar, mondharmonica en cajon in mijn lesruimte er eigenlijk gewoon voor de sier. De gitaar is ‘te veel gedoe’, de ademhaling bij mondharmonica doet me denken aan hyperventileren en uit die cajon krijg ik gewoon geen mooi geluid. Maar de ukelele, dát lukte dus wel!)

Alle praktische info over de Workshop Ukelele & Zang 

De eerste keer zit eraan te komen, hier lees je alle praktische info:

 • Wanneer: op zaterdag 30 april, van 15.00 tot 17.00.
 • Waar: in Breda, ik heb een zaaltje gehuurd aan de Odilia van Salmstraat.
 • Voor wie: voor maximaal 8 mensen boven de 18 die er stiekem van dromen om zichzelf een beetje te kunnen begeleiden op een ukelele terwijl ze zingen.
 • Wat gaat er gebeuren: we gaan ukelele spelen en zingen! Je leert wat basistechnieken van zowel het zingen als het spelen en ik zorg ervoor dat je binnen 2 uur minimaal 5 liedjes kan spelen..
 • Goed om te weten: 
  • Als je al ervaring hebt met ukelele, dan is deze workshop niet zo geschikt voor jou, ik richt me echt op de basis.
  • Dit is de pilot, oftewel; de ‘uit-probeer-keer’. De prijs is daarom lekker laag. Op die manier voorkom ik dat ik de lat voor mezelf te hoog leg en zowel deelnemers als ik van mij verwachten dat het een perfecte workshop zal zijn.
  • Heb je lange acrylnagels aan je linkerhand, dan vrees ik dat deze workshop geen succes is; lange nagels spelen gewoon niet zo handig.
  • Je hoeft geen eigen ukelele te hebben, ik zorg dat er voor iedere deelnemer een gestemde ukelele klaar staat om te gebruiken. (Je mag ’em niet houden overigens, maar word je verliefd op de ukelele die je leent, dan mag je ’em eventueel ter plekke bij me kopen.)

Of ik de workshop vaker ga geven…

Ja, dat is voor jou een vraag en voor mij een… Ook een vraag eigenlijk. Zoals gezegd: dit is de pilot en dus zowel voor deelnemers als voor mij een manier om het eens te proberen. Is het tof (en daar ga ik eigenlijk wel vanuit) dan bestel ik er natuurlijk nog 10 ukelele’s bij zodat ik de workshop ukelele & zang vaker en voor grotere groepen kan aanbieden.

Workshop Ukelele & Zang, Review 1
Workshop Ukelele & Zang, Review 3
Workshop Ukelele & Zang, Review 2

Dat is voor mij een weet. Jep, zoals je aan de reviews ziet, was het een succes en inmiddels geef ik de workshop ‘Ukelele en Zang’ regelmatig. Niet alleen op mijn eigen locatie, maar ook voor gezelschappen die me boeken, bijvoorbeeld het personeel van sieradenmerk ‘My Jewelry’ tijdens hun ‘sparkling minors’!

Houdoe en veel liefs,

Anne

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen of spreken, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

+ Nieuw en GRATIS voor jou:

 

Reacties

Reageer je voor het eerst? Dan keur ik je bericht handmatig goed. Het kan dan 48 uur duren voordat je ’em hieronder ziet staan.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Zoek op categorie:
Zoek op maand:
0
Ga naar de reacties!x

Hooooi!

Ik ben in december aan het knutselen aan m’n site. Mocht iets ineens onleesbaar zijn omdat ik de kleuren nog niet goed heb gezet, mail me dan gerust je vragen via info@anne-ermens.com!

Houdoe en liefs!

Anne Ermens